Shadow of the Tomb Raider - a rajongók tombolnak

  • Írta: Shifty
  • 2018. október 22.
  • Hír
Link másolása
Alig egy hónappal ezelőtt jelent meg a Shadow of the Tomb Raider, ez azonban nem akadálya annak, hogy a játékot a Steamen keresztül múlt hét óta jelentős kedvezménnyel vásároljuk meg. A rajongók pedig tombolnak.

A modern kori Tomb Raider-trilógia legutolsó felvonása, a Shadow of the Tomb Raider nem teljesen váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Ugyan nem lett rossz az Eidos Montreal játéka, de több eleme is kiaknázatlan maradt a lezáró résznek. Ennek ellenére bőven akadtak olyan rajongók, akik már a tesztek előtt bizalmat szavaztak a kalandnak, míg mások a premier után nem sokkal vásárolták meg a játékot.

Ők most joggal lehetnek dühösek, hiszen alig telt el egy hónap a premier óta, a Steam oldalán pedig múlt hét óta akciósan szerezhető be a Shadow of the Tomb Raider, így akár majdnem 40 százalékkal olcsóbban is hozzájuthatsz Lara maja kalandjához. A felbőszült rajongók válaszlépésként elárasztották a játék adatlapját negatív véleményekkel és hozzászólásokkal, így az elmúlt egy hétben rögzített vélemények 66 százaléka lehúzza a játékot.

Az első kiegészítő, a The Forge november 13-án jelenik meg.

52.
52.
KopyAti
Hát én is pipa vagyok, mert megvettem full áron a digitális változatot, mondjuk nem megjelenés napján, aztán egy-két napra rá majd' felére leakciózta a Sony. Ami ésegyébként jó dolog, csak ez sz@rul jött ki nekem.
49.
49.
mustang74
Aki igazi rajongó nem tombol!
46.
46.
Dentorel
"Ők most joggal lehetnek dühösek..."

Akkor lenne joguk dühösnek lenni, ha közvetlenül a kereskedelmi forgalomba kerülés után léptek volna meg ilyen árengedményt úgy, hogy az első 1-2 óra/nap után történt volna egy ilyen árengedményt. De mivel a játék augusztus elejétől megvásárolható volt, így semmi joguk dühöngeni. Arról nem is beszélve, hogy bármilyen megvásárolható termék többsége a megjelenésekor mindig a legdrágább, s később eladási ütemtől függően olcsóbbá válik.
A kiadó/fejlesztő sem vert át senkit, ugyanis aki játszott az előző két résszel, az az előzetesekből leszűrhete, hogy nagyjából ugyanaz a játékmechanika fog visszaköszöni minimális fejlesztéssel. Így kalkulálható volt az előzőekből kiindulva, hogy érdemes-e megvásárolni.

Aki ezen vergődik, az egyszerűen önző és irigy. Mert hogy néz az már ki, hogy aki eddig nem tudta/akarta megvenni, most lehetősége nyílik rá, és még anyagilag kicsivel jobban is jön ki. Persze az más kérdés, hogy a vergődők egy hónapig játszhattak a játékkal. Arról nem is beszélve, hogy aki nyomon követte a fórumokat, bejegyzéseket a játékkal kapcsolatban az láthatta, hogy másról sem szóltak többségük, mint hogy egyesek arra verték magukat, hogy ők már előrendelték/megvásárolták. Bónuszként erre jött a virtuális farokcsattogtatás, ha a legdrágább változat került a kosárba.
Jómagam is előrendeltem. Megnéztem a videókat, előzeteseket, s belekalkuláltam, hogy lehet nem fog tetszeni. Az anyagiak megvoltak rá, de akármennyire is rajongó vagyok soknak találtam az árát. Végül ajánlották a gmg oldalát, ahol a pénznem különbség és a napi árfolyam miatt körülbelül 10%-al olcsóbban megvásároltam, mint steam-en belül. És egyáltalán nem zavar, hogy most olcsóbb lett.
44.
44.
Formula1fanatic
#43: Félreértések elkerülés végett, az ilyen utólag rinyáló előrendelőkre értettem.
43.
43.
Formula1fanatic
#1: Egyetértek. Nem szoktam ilyeneket írni, de vas csővel kellene verni az állandó előrendelőket :D Megérdemlik, rinyáljanak csak. Persze nem fognak ebből sem tanulni, inkább pofáznak minden ilyen után és továbbra is előrendelnek.
42.
42.
KRAT0S
Sztem is nagyon jó játék lett,csak direkt lehúzzák mindenhol.Ez most a divat!minden szar...
Pedig Sokkal jobb és szórakoztatóbb mint a dögunalmas odyssey
40.
40.
Fata Morgana
#28: Nem kell azonnal szaladni a boltba ha megjelenik egy új cím 3-6 hónap múlva úgy is olcsóbb lesz.
Vagy az MS bepattintja a "gamepass"-ba és akinek van előfizetése 3000Ft-ért játszhat vele.
A sok maki szalad a játékért amiről nem tud kb. semmit a promókon kívül, meg előrendeli utána azért sírnak mert mások olcsóbban jutnak hozzá???
Szánalmas némelyik ember, főleg ha game az igazi hobbija, mert arra akkor nem sajnálja az ember a pénzt pláne ha a játék a kedvence, mi most a mai világban 4-5ezerFt vagy akár 10ezer ez alatt már bulizni sem igen lehet.
39.
39.
Fata Morgana
Azt a hírben elfelejtettétek említeni, hogy ezeknek a játékosoknak több mint a fele Kínai, nos a helyükben örülnék, hogy egyáltalán megjelenhetett náluk a játék, és nem volt rommá cenzúrázva.
38.
38.
MzperXD
Az első hónap után mindig jön valami akció. Lehet nem a legjobb játék, de élmény volt végig játszani és akkor még nem jelent meg az ac odyssey. :)
36.
36.
KRAT0S
Én is előrendeltem a fém dobozost,de qrvára nem érdekel hogy most ki mennyiért veszi meg !nekem kellett azonnal,jó napot ...
35.
35.
Batman
#28: Én pénteken behúzom a red dead 2-t de nem fog zavarni ha következõ héten már fél áron árulják, sõt az se fog ha ingyenes lesz.
34.
34.
Batman
#28: Kit érdekel? Fáj ha olcsó játékkal játszol? Mit zavar téged ki mennyiért jut hozzá?
33.
33.
Nofene. Még mindig nem vettem meg a játékot (30€-t szavaztam meg rá), de igazán őszintén, ha már meglenne, engem most egy kicsit sem zavarna, hogy akcióban van éppen, vagy nem. Én megkaptam már korábban, már akkor tudtam vele játszani, jól van. Nem tudom, hogy miért kellene ennek a népeket zavarnia. Engem legalábbis nem zavarna.

De amúgy sem értem, basszus... A konzolosok feleslegesen őrjöngenek ezen (már akik őrjöngenek), hiszen nekik nem kerül pénzbe egy játék, el lehet adni, kölcsön lehet adni. Hát PC-n meg 45€-val indult ott, ahol én vásárolok és most csak 40 lett Steam-en. Szóval én ezt nem is értem.
32.
32.
A Pulyka
#31: A komnentem nagy resze, erthetetlen okbol hianyzik, de mindegy is a lenyeg, hogy tobbe nem rendelek elo semmit.
31.
31.
A Pulyka
#29: Ez igaz, szivtam is a fogam, hogy eletemben masodszor rendeltem elo jatekot(Az elso a No man's sky volt
30.
30.
Vis Major
#29: Ők "puszibòl" adtàk olcsòbban?
29.
29.
GAMEROD
#28: Mass Effect Andromeda?
28.
28.
Vis Major
#27: Ha egy jàtèk megèri az àràt annak nem csökken ennyire drasztikusan. Ők vagy "Mi" nem patkànyok vagyunk csupàn csalòdottak. Ezzel a lèpèssel maga a cèg ismerte el mennyit èr a jàtèk. Vagy sorold lègyszìves a tripla A cìmeket amik 1hònapon belül ennyit zuhantak pusztàn puszibòl
27.
27.
Batman
Itt látszik milyen patkány emberek vannak ezen a világon. Most mit fáj az másnak, hogy valaki olcsóbban meg tudja venni? Inkább örüljenek, hogy máshoz is eljut a játék, nem csak az elitbe akik huszasért veszik a cuccokat. Okádékok, osztanám nekik az instant ban-t a steam helyében.
26.
26.
DarkLord
Nincs semmi baj az előrendelésekkel...tudni kell mit rendelsz elő és ennyi. Régóta rendelek elő játékokat és csak egyszer éreztem azt az évek alatt, hogy nem kellett volna ez pedig a BF1 volt (amibe , azért beletettem pár száz órát :D tehát még itt se mondhatom azt, hogy nagyon benyeltem az előrendelést, mert bőven többet játszottam vele, mint gondoltam, de visszanézve így ez az egy volt eddig, amit ha nem is bántam meg, de eladtam ennyi játék után, pedig nem szoktam játékot eladni, főleg nem olyant, amit előrendelek.).
25.
25.
GAMEROD
Hát jó tombolást nekik. Mindenesetre ha én kifizetek valamiért x összeget, és azt kapom amit vártam mivel azt az összeget arra szántam, azután már magasról leszarom hogy idővel mi történik az árával. Ezek is csak vinnyognak, de lefogadom hogy ha előre szólt volna nekik valaki, akkor se vártak volna egy hónapot. Ez van mióta kiskorúak lepik el az internetet, minden pitiáner dologból vicces botrányt generálnak.
24.
24.
Mekee85
Még egy ekkora egy baromságot. Mindjárt megyek én is a steamre vergődni, hogy anno vettem egy 60dolláros címet és a szemetek mostmár 15ért oda merik adni. Aki előrendel, az teljes áron vesz, ezen mi olyan érthetetlen? Kicsit túltolják már sokan ezeket a hisztiket. Nyilván akkor akcióznak amikor leesik az eladás, vagy akár egyéb más indok miatt is, de komolyan, mit várnak?
23.
23.
A Pulyka
#21: Neki megfer nyugi, de csak szolok hogy szarkazmus volt az o reszerol.Szegeny gyereknek nagyon savanyu lehet a szolo, h allandoan a sonyval van elfoglalva.
21.
21.
Anti4730
#20: Aha es ha copy is, az uncharteden kivul kb az egyetlen ilyen stilusu jatek. Ne mondd mar hogy nem fer meg ket jatek egymas mellett...
20.
20.
frankdelgado
#6: Főleg h egy àncsàrtid copy...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...