Szerepjátékos elemekkel jön a Far Cry: New Dawn

  • Írta: Shifty
  • 2019. január 22.
  • Hír
Link másolása
Jean-Sebastien Decant, a játék kreatív rendezője a Twitteren feltett rajongói kérdésekre adott egyik válaszában megerősítette, hogy igyekeztek több elemében is változtatni az alapokon, így lesz benne egy kis szerepjátékos vonal is.

A Ubisoft nemrég a Twitteren tartott egy kérdezz-feleleket a hamarosan megjelenő Far Cry: New Dawn kapcsán. Ennek apropójából pedig a játék kreatív rendezője, Jean-Sebastien Decant elárulta, hogy a Far Cry 5 történetét továbbgondoló New Dawnban nemcsak a helyszín állapota és a szereplők lesznek mások, de a játékmechanikában is lesznek újdonságok.

A kreatív rendező elárulta, hogy a játék kap majd egy könnyed szerepjátékos vonalt. Az egyik ilyen megoldás, hogy most már szintezve lesznek az ellenfelek, illetve a fegyverek, vagyis egy jobb mordállyal az alacsonyabb szintű ellenfeleket könnyebb dolgunk lesz kiiktatni, de ez persze fordítva is igaz. Emellett kiderült, hogy a Prosperity Home névre keresztelt bázisunkat folyamatosan fejleszthetjük, ami többek között a világban található NPC-k hozzánk való viszonyát is befolyásolja, így ha odafigyelünk, folyamatosan jobb tárgyakat szerezhetünk be tőlük.

Végül pedig kapunk egy Escalation System nevű rendszert, ami tulajdonképpen annyit jelent, hogy a játékban található helyőrségeket nem csak elfoglalhatjuk, de ki is foszthatjuk. Ez esetben az ellenség erősítést fog hívni, majd meg is erősíti az állásait. Mi pedig a komolyabb kihívás ellenére újra és újra megpróbálhatjuk majd kifosztani ugyanazt az állomáshelyet, annak reményében, hogy egyre jobb cuccokat találunk majd.

A játék február 15-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

47.
47.
Juha
#46: Mondjuk a DAO is az, a "klasszikusokhoz" viszonyítva, végighentelheted az egészet, ha nem akarsz taktikázni/tudatosan fejleszteni. Egy Baldurs Gate-nél ez nemigazán működött, még könnyű szinten sem.
46.
46.
#45: A DAO egy mai szemmel elismert rpg. A Witcher 3 minden idők egyik legjobb játéka, a mai napig etalon, de az akció rpg.
45.
45.
Juha
#44: Elég, ha a W3-al kezd, bár ott sokkal többet kell játszani ahhoz, hogy a döntések súlyát megtapasztalja, de a változasságot láthatja (talán, ha nem 1/2, vagy egészen bolond).
Csak hogy mai szemmel is "elismert" játékot mondjak.
32.
32.
logic5
#31: Szvsz már soha...
31.
31.
Diabolis83
Manapság ha egy játékban van három dialógus, és egy választás, az már RPG elem?!?! Mikor jön ki olyan játék, ami akkorát tud szólni, újítani, mint a régi nagyok? Pl Half Life, Fallout, stb.
30.
30.
Ooorky
#28: Értjük, hogy fiatal vagy és naív.

Bár legutóbb pont azt írtad, hogy azért NEM népszerű a Division, mert (szerinted) rpg és háromszor kell fejbelőni az embereket.
29.
29.
shooter1234
#28: Kimaradt egy "is" és "3-4" is egy újabb hiba. Sajnálom, de megszoktam ,hogy mindenhol lehet szerkeszteni a kommenteket, így előbb írok, aztán javítok.
28.
28.
shooter1234
Ez az Ubisoftnál a Divisionnal kezdődött, az volt több évnyi próbálkozás után az első játékuk, amibe raktak rpg elemeket, és ez láthatóan bevált, rohadt sokan megvették, és a mai napig is eléggé aktív a játékos bázis, köszönhetően a temérdek hibajavításnak, fizetős és ingyenes tartalombővítésnek. Ebből kiindulva az új AC -be is beraktak némi rpg -s fejlődős rendszert, meg is dobta az eladásokat rendesen az utóbbi AC részekhez képest és most mit ad isten? A Far Cry -ban jelenik meg ez a mechanika. Remélem nem csak én vagyok egyedül az, aki nem lepődik meg ezen. Az emberek nagy része már megunta a faék egyszerűségű akciójátékat, amik abból állnak hogy mész és lősz 5-6 eltérő fegyverrel 34- karaktermodellre, akik 1-2 lövéstől megdöglenek (CoD, BF és egyéb single játékok tömkelegei). "Ki hitte volna?!"
27.
27.
delphijos
#21: Hát igen, igazi RPG ritka manapság mint a fehér holló. Az utóbbi időből a Persona 5-öt tudnám mondani. És abban rendesen van tartalom. És főleg SRPG rajongó vagyok, na olyat meg tényleg nagyítóval kell keresni.
26.
26.
Back2U
#25: Miért nem az??? Eddig tévedésben éltem
22.
22.
Juha
#21: Off: basszus, most tűnt fel, hogy majd' minden kommentben megemlítem a fiamat. Büszke vagyok rá, de bocs, hogy ezt az arcotokba is tolom, sry... :-)
17.
17.
Judoka88
Ezt coopban is lehet tolni ugyanúgy mint az 5-öt?
5.
5.
tyber16
#3: Plusz ötlettelenséget. Szánalmas hogy az Ac meg Far cry már kb egymást másolgatják....így persze hogy ki lehet adni 400000 részt. Engem ott vesztett el a játék mikor láttam hogy a fűrészlövő puskával eltalált emberek még csak fel se darabolódnak. Sehol egy leszakadó végtag vagy bármi (lásd Doom vagy Rage 2). Szánalmas hogy ez is csak egy újraskinezett jellegtelen semmi lesz amibe tesznek kb 2 újításnak ható valamit csak hogy eladhassanak még egy far cry-t még egy kis pénz reményében. Alig várom hogy nyárra mindenki ezt a játékot ajánlja fel cserére mindenféle oldalakon. Igazából nekem már az is homály hogy miért veszi ezt meg bárki a Metro Exodus vagy a Rage 2 helyett.
4.
4.
Ginos
Witcher te vagy az? XD
3.
3.
Ooorky
Szóval manapság:
Szerepjátékos elem = szinteződő ellenfelek és fegyverek.

Lootbox szagát hozza a reggeli szél.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...