Sekiro: Shadows Die Twice - érkeznek a modok

  • Írta: szlav
  • 2019. március 25.
  • Letöltés
Link másolása
Alig néhány napja tehettük rá a mancsunkat a FromSoftware legújabb játékára, a modkészítők közössége azonban máris munkához látott. Jópofa kiegészítésekkel és hasznos technikai opciókkal javíthatjuk a PC-s változatot.

Mi is hatalmas lendülettel járjuk a shinobik útját, de ahogy azt a FromSoftware játékainál PC-n már megszokhattuk, egy-két technikai opció még csiszolásra vár. Szerencsére eddig mindig ott volt támaszul a Souls-széria hűséges modderközössége, akik már a hivatalos javítások előtt nekiláttak a munkálatoknak, s ez nincs másképp a Sekiro esetében sem.

A PC-s változat mellőz néhány olyan technikai opciót, amely bizonyos játékosoknak fájó hiányosság lehet. Ilyen például egy FOV-csúszka, amely az ultrawide monitorokon teheti élvezhetőbbé a játékot. Sekiro továbbá sajnos csak 60 fps-es sebességgel tud szaladni, de a fent linkelt fórumon található javítás segítségével gyorsabb frissítési rátával is élvezhetjük a párbajokat.

A Nexusmods oldala is kezd megtelni hasznosabbnál hasznosabb kiegészítésekkel. Ilyen például az a mod, amely a játékban megjelenő Xbox-sémás gombokat a PlayStation Dualshock-kontrollerének ikonjaira cseréli le. Megjelent már egy Mod Engine is, amely segítségével szerkeszthetővé válnak a fegyverek, páncélok és a játék egyéb paraméterei, nem kérdés tehát, hogy hamarosan vadabbnál vadabb kreálmányok üthetik fel a fejüket a feudális Japánban is.

162.
162.
Darksiders84
És még Longswordman is kipipálva rohadna meg a szűk barlangjában. Ma nagyon ráéreztem mondjuk meló fárasztó nap után tényleg csak bugdácsolok. Na majd Genichiro biztos elveszi a kedvem.
161.
161.
Darksiders84
Na meglett Genichiro előtti kurva gyors Ashina Elite is. Tényleg nyugodalmas állapotomban tudok csak darálni különben ha nem tudok rendesen koncentrálni egyből kampec.
160.
160.
Darksiders84
Ma kb 15 perc alatt levertem Lady banyát és a páncélos lovagot fönt a hídon mindkettőt másodszorra. Hihetetlen tegnap meg nem engedte egyik se magát szar napom volt. Rosszul tudom hogy több feltámadó gömbünk lesz mert videóban már láttam 3 is. Melyik után kapjuk meg?
152.
152.
Darksiders84
Eddig meglepően jól viseltem a játék nehézségét a rengeteg halált a bossoktól de ma valahogy felbaszott annyira hogy elgondolkoztam hogy nem biztos kell ez így nekem. Nézem a YouTube videókat milyen hamar 2-3 perc alatt egyszerűen gyűrik le a bossokat én meg csak szenvedek. Jelenleg 6 geci vár már de ez a harangos dolog is zavar.
149.
149.
Darksiders84
Most fönt a hegyen ha megkongatom a harangot tényleg nehezebb lesz a játék mást nem ad? Vissza lehet csinálni?
148.
148.
Mr.Dead
Én ma vettem meg, de sajna csak pénteken tudok vele játszani az egyetem miatt, szóval várnom kell
De ezt már kibírom, így se olvastam róla eddig semmi spoilereset
139.
139.
Darksiders84
#125: Nem csinál semmit hiába vettem meg a rizst. Volt egy fehér szélforgó amire már szóba állt és többet dumált a síró kopasz melák a fa tövében. Van még egy piros fehér szélforgó is nem tudom hova kinek A papír sárkány még nincs megfejtve nálam. Valószínűleg kicsit lemaradtam a mini bossokkal. Vár a barlangos lila és a páncélos lovag gondolom ezek után már csak lesz valami. Vagy csak nyaklánc?
138.
138.
#136: Hát igen, ezt adom. Szerintem még egyszer sem állt túl jól egy dark fantasy játéknak hirtelen boldog fantasy-ba váltani. De ha megnézzük itt azért nem ez történt. Ez egy másik cím, másik játék. Persze van közös bennük a Souls játékokkal, de ez nem Souls játék, ahogy a címe is sejteti.

Nyilván valakinek bejön az új, valakinek csak a régi, de sokaknak mind a kettő. Én azt mondom, hogy nyilvánvalóan jó játék a Sekiro is meg a Dark Souls is, bár hozzáteszem, hogy én nem játszom velük.
137.
137.
Fata Morgana
#136: A Nioh-t mindenképpen befejezem, úgy tudom a 4. kör a "Nioh útja" az első három csak bemelegítés.
Egy héttel a Sekiro előtt vettem meg szerintem a 60-70 óra így sem rossz addig jutottam hogy a "szellem kétfarkú macska" aki démon lesz azt elintéztem, azt hiszem most jön majd "Okatsu" nagyon kíváncsi vagyok, ilyen még nem volt nálam, hogy kettő igen csak jó game-t majdhogy egyszerre veszek, mert nagyon tolnám a Nioh-t is de egyszerre csak egyre akarok fókuszálni.
136.
136.
kamgecam
#129: Nyilván a Niohval több tapasztalatom van és lehet ha ugyan annyi időt eltöltenék a Sekiroval, jobban látnám a harcrendszer mélységét. Mondon hogy objektíve rohadt jó játék a Sekiro. Pont ezért mérgesít hogy szubjektíve mégsem motivál egy fikarcnyit se. Pedig a FromS a kedvenc stúdióm. Lehet azért mert engem elsősorban a souls játékokban a harapnivalóan erős atmoszféra fogott meg. Azért játszotta, ki őket a nehézségük ellenére. Mert imádom bennük a felfedezést az új területeket. Kezdve a demon soulstol,bloodborntól a dark solsig. Zseniálissan vannak felépítve a hangulatuk miatt (hangok, ellenség, atmoszféra) meg folyton libabőrözök. Borzongatóan győnyörű. Mondjuk alapból szeretem a dark fantasyt a lovecraftien gotikáról nem is beszélve. Nekem azokhoz képest a sekiro settingje érdektelen. De valaki meg lehet pont fordítva gondolja. Ez csak ízlés kérdése már. Mindegyik souls játék mestrmű! A sekiroban az általad említett újítások dicséretessek és tény maga a játekmenet, a grappling hook is brutál élvezetes.
134.
134.
Fata Morgana
#132: Ahogy "Max3000" leírta a lényeget, mondom én is nem érdekel minden játék, csak bizonyos címek így belefér az a pár game ami érdekel.
pl. a Sekiro-t előrendelésben 12.500Ft-ért csíptem meg (volt csere játék amit 6000ft számoltak be).
133.
133.
Max3000
#132: Én nem tudom,hogy miből gondolod,hogy itt a kommentelők közül mindenki minden új játékot megvesz,de nálam ritka.A sekiro most kellett,ennyi az egész.
132.
132.
Stranger
Hogy a francba tudtok mindig a legújabb játékkal játszani. Egyébként jónak tűnik a gém, remélem jönnek értelmes modok is.
130.
130.
Fata Morgana
#129: UI.
Az te dolgod hogy tetszik a játék vagy sem de, butaságokat nem kell állítani.
129.
129.
Fata Morgana
#120: A sekiro "fapados"?? a DS és a BB meg a Nioh-oz képest???
Na innen látszik hogy nem ment a végigjátszás.
Az általad említett game-k mind megvannak sőt a Nioh-t (bár csak 60órám van benne a DS1.2.3-ba kb 2500-3000óra ) raktam félre a Sekiro miatt nem mondom jó játék de loot-ról szól és 2 gombos "komplex" harcrendszer nem nyűgözött annyira le. Az igaz hogy egyedibb karakter alkotható meg soulbon és a Nioh játékokban viszont nincs olyan történet vezetés mint a Sekiro-ban talán ott ezért tűnik kevesebbnek (de tudjuk hogy az néha több mint ebben az esetben).
Jóval látványosabb a Sekiro-ban egy harc nem csak ugribugri + R1 mint DS BB Nioh-nál jóval komplexebb a mozgás (lehez ugrani, mászni, úszni+víz alatt is +grapping váltogatni a kard moveset-eket) elég sok helyszín kiváló pályatervezés és színes és gyönyörű.
Mondhatsz bármit betalált a FS ezzel a játékkal állítólag ezt a stílust szeretnék folytatni úgy hogy a Sekiro egy debütálás volt a következő része vagy ezen a harcrendszeren alapuló játékuk csak még jobb lesz.
126.
126.
Darksiders84
És a kikötőtt papírsárkánynak mi a lényegének a célja? Protézisba melyik fegyvert célszerűbb tuningolni vagy mindegy nincs sok eltérés sebzésnél? Jó biztos a közeli lassabb lándzsa és balta erősebb mint a tűzesek és a dobócsillag talán.
125.
125.
FreeKatana
#123: A deathblow visszatöltés praktikus tud lenni, hogy flaska nélkül lehessen életet visszatöltögetni. Volt, hogy a pályát bejárva feltöltettem a félig üres életcsíkomat. Amúgy érdemes pénzes szütyőkbe befektetni, ha gyűjteni akartok. A pénz fele elmegy minden halállal... A paposat még nem jártam végig, de fent van egy harang, amit ha megkongatsz nehezebb lesz a játék+nagyobb a jutalom. Meg van a közelében egy út vissza a headless bosshoz. Ilyen fehér sziluett a falon (hozzá kell idomulni és kinyílik). A nyanyához meg rizs kell, akkor csinál talán valamit. Azt meg a helyi árustól lehet venni. Meg is vettem ezerhaccázé, csak még nem mentem vissza, hogy odaadjam.
122.
122.
Mr.Dead
#120: Ha ennyire nem tetszik és dobozos kiadást vettél nekem adhatnád, én ellennék vele szerirnem :"D
120.
120.
kamgecam
Tipikussan az a játék amire azt mondom hogy rohadt jó még ha nekem nem is jön be. Lehet túl sokat vártam tőle de engem meglepett hogy már játszottam hasonló játékkal ami jobb ennél, a neve Nioh. Komplexebb a harcrendszere és változatosabb. Egy Dark Souls-hoz vagy egy Bloodborne-hoz hasonlítani meg nevetséges. Nem ugyanaz a szint. Jó kis mellékága a soulsborne játékoknak a Sekiro de ennyi. A ds-eknél, bb-nál, niohnál nem éreztem azt hogy a játék rákényszerít egy bizonyos harcmodorra. Bb-ben vagy Ds-ban hihetetlen buildeket lehetett csinálni és mindegyik egészen más stílust kívánt. A Sekiro hozzájuk képest kicsit fapados, leegyszerűsítet. Érdekes olvasni hogy milyen nehéznek találjátok sokan, pedig a fentebb említett játékok jóval nehezebbek. A lopakodást sem lett benne a legjobb,a setting sem az én világom és nem olyan változatos mint a bb, vagy ds. Egyedül a harcrendszere tetszik, az rohatdt élvezetes, egy ideig. A parry system, de ezt is láttuk már bb-ban viszont ott nem csak ebből állt a harcrendszer, a niohról nem is beszélve. Sajnálom mert minden percét élvezni akartam, és nem azért nem élvezem mert rossz játék! Sőt! Csak not my cup of tea. :(
110.
110.
Fata Morgana
Tegnap sikerült leütnöm Lord Genichiro-t (vagy inkább Gec.csirát), viszont rájöttem közben hogy, nem a boss volt nehéz hanem én voltam agresszív, ami eredményeképpen "jó párszor meghaltam".
Azután rámentem úgy hogy figyeltem a "posture"-re és a védekezésre és el sem hittem olyan "simán" legyőztem.
Na megyek tolom tovább a game-t kitartást és jó játékot mindenkinek!;)
105.
105.
Max3000
Mennyi ember nem tud játszani,te jó ég.Pedig ez még csak nehéz játéknak sem mondható.Hozzá szokott az agyatok a sok birka játékhoz és most cumi van.
104.
104.
Vis Major
#95: Már itt. Csak hétköznap mikor meló után még elvégzem a a dolgaimat annyi idöm marad csak (az se mindig ) hogy jatszak 2-3 órát. De most hétvégén pótolok mindent és örülök ha segíthetek
103.
103.
Vis Major
#102: Válaszoltam a privi üzidre
93.
93.
Darksiders84
92.
92.
Darksiders84
Leaprítottam a dagit másodjára sikerült semmi extra viszont most utána a néni az már banya nyanya rohadék de a lovas se nyegusz. A kígyó nagyon állat remélem lesz még hasonló úti akadály.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...