A PS2-es DualShock kontroller nyert Emmy-díjat

  • Írta: Daks
  • 2007. január 10.
  • Hardver
Link másolása
A Sony tegnap tévesen értesítette a sajtót, miután Emmy-díjat vihetett haza: a kitüntetést nem a PS3-as SIXAXIS, hanem a PS2 Dual Shock kontrollerért kapta a cég.
A Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája Emmy-díjjal jutalmazta a Playstation 3 új, SIXAXIS névre keresztelt kontrollerét - büszkélkedett ma a Sony.


A díjat a "Technology and Engineering" kategóriában zsebelte be a japán nagyvállalat, a kontroller forradalmi megoldásainak és a technológia jövőbe mutatásának elismeréséül. Gratulálunk hozzá!

Frissítés: A Sony tegnap tévesen értesítette a sajtót, miután Emmy-díjat vihetett haza: a kitüntetést nem a PS3-as SIXAXIS, hanem a PS2-es Dual Shock kontrollerért kapta a cég. Többen is jelezték alant meglepődve a helyzet megváltozását, magunk sem értjük miként érthette félre a Sony azt, hogy miért térhettek haza győztesen a díjátadóról. Azonban ez még nem minden: mint kiderült az Emmy csak az analógkarokért járt, a díjon osztozkodni kényszerültek a Nintendóval az általuk kitalált D-Padért.
23.
23.
ps3
ami késik, nem múlik..... :D

22.
22.
Carbon
fogadok h ez a "gamekapocs feltalaloja" az en jo oreg "az egessz gamekapocs" es "a gamekapocs vezetoje" baratom....fiacskam nezz mar magadba...erre a sok suletlensegedre senki nem kivancsi

"Törölni fogom az egész gamekapocs web oldalt" -----ezen nagyon szakadtam LoooL
21.
21.
twarez
nah ez jobb mintha a ps3 kontroler kapta volna
20.
20.
konzol7
Minden Sony fan-tól előre is elnézést kérek, de az a drága jó Sony ezt hogyan érthette félre?????

Mostanában nem annyira szimpik nekem...
19.
19.
Pukhi-zik
az x analógja ezerszer jobb
18.
18.
fojesz
Itt hibáztál rá valamire: nagyon jól ismerem az eyetoy játékokat, és beismerem, hogy nagyon jók. És képzeld: mindezt Wiivel is megcsinálhatod, talán még profibb szinten.



Itt zártam le a vitát, minden egyes kommented szűklátókörüségre vall, tényleg nincs fogalmad az egészről.
17.
17.
Trishtan
Amúgy a hír kacsa volt. A klasszikus Dual Shock kapta a díjat...

Amit lássunk be, megérdemelt.
16.
16.
hetkoznap
Egy dolgot megtanultam: jótól lopni nem szégyen.
15.
15.
fojesz
Butaság. Szerinted a konzolpiac egyik legerősebb (több évtizede létező) cége nem tudna egy olyan erős konzolt kifejleszteni, mint két társa? Dehogynem. Csak éppen a Nintendo mindig is arra helyezte a hangsúlyt, hogy OLCSÓ gépet állítson össze úgy, hogy elképesztő élményekkel boldogítsa tulajdonosát. Ez eddig mindig sikerült nekik, főként Japánban, arról nem tehetnek, hogy a pökhendi nyugatiak már nem igazán tudják értékelni az - úgymond - természetes dolgokat. Bizony, ez már a McDonalds idejében kurva nehéz dolog.



Válaszolj a következő kérdéseimre: miért is jobb a PS2 kontrollere? Mitől jobb igazán? Mi az kormány joystik? (Megsúgom: Wii-irányítóval ugyanolyan élvezetesek az autósjátékok, mint más gépeken.) A Wii használható mozgásérzékelés nélkül is: miért ne készülhetne normális focis játék rá? (Tudtommal egyébként nem is létezik focis játék Wiire, de még csak be sinsc jelentve rá - amerikai foci van.)



Még egyszer mondom: itt nem a teljesítmény számít. Ettől függetlenül jó gépnek tartom ugyanúgy az összes konzolt, mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai - csak nem vagyok elvakult.
14.
14.
fojesz
Ha mindenképpen kéne két a kontroller között dönteni, akkor pedig a Nintendo viszi a pálmát. Ott sokkal profibb az egész dolog, minden játék erre épül.



Másfelől a Nintendo Wiiről már kezdetek óta tudjuk, hogy milyen kontrollere lesz, miután a PS3-as sixaxist az idei E3-mon (ott voltunk) jelentették be, miután a korábbi "bumeráng" vezérlőt dobták a kukába. Akkor még szó sem volt mozgásérzékelésről.



De mint lejjebb is mondta valaki, lényegtelen ki lopott kitől, enélkül nem fejlődne az ipar.
13.
13.
Utys
Hát a Wii kontorellre jobb, ha a mozgás érzékelésről van szó. Hiába van egy érzékelő a TV tetején, akkor is messze szabadabb a mozgás egy egykezes irányítóval, mint a bevált Playstation irányító formával. De Wii-nél ez a lényeg, PS3-nál meg bónusz feature.
12.
12.
Carbon
olyan hy féléket szeretnék emlekeztetni arról h a wii nem olyan embereknek van akik attól elveznek el ha egy totál élethű grafikát látnak egy játékban hanem az olyanoknak akik nem a hibákat akarják keresni a játékokban hanem játszani akarják a játékokat. ez lényeges külombség mivel a wii nem teljesitmennyel akar hódítani hanem főleg a wiimote-al. hy te pont azok közé tartozol akik nem tudják el ismerni h más konzolon (esetleg PCn) lehet olyan elvezetesen játszani mint azon amin te játszol.
11.
11.
FNorberto
kisatus-ról meg csak annyit hogy nem szeretem ha vki beszól aztán nyalizik a ha jön vki aki nála nagyobb tekintéjjel bír.Ha én kimondok vmit ritkán vonom vissza.A hírre és komentedre már írtam.
10.
10.
FNorberto
Akkor nem érdekel hogy lopta,hadjuk figyelmen kívül.De a Wii kontroller-e mégiscsak sokkal öteltesebb és újszerűbb.
9.
9.
Utys
hy: Te meg hülye vagy.



Egyébként meg lehet, hogy lopott, de azt vegyük figyelembe, hogy a Wii kontroller mozgásához kell egy kütyü a TV tetején, míg a PS3 kontrolleréhez nem kell. Ellenben a PS3 kontrollert nem arra találták ki, hogy hadonássz vele, ebból a szempontból a Wii a nyerő. Szóval azért megsem tök ugyanaz a kettő, és a PS3 kontrolerje nem akar olyan lenni mint a Wii.



Az, hogy mozgás érzékelős meg szvsz tök jó. Nem értem miért fikáz mindenki nagy mellel, amikor ez tényleg csak jó lehet jópár játéknál. Na és ha lopta? Legalább ilyen is van.
8.
8.
konzol7
Minden elismerésem a Sony-é, de lehet valami abban, hogy lepénzelt vkit... És a Wii irányító "forradalmibb" a Sony-énál, bár nem mintha számítana, ha már a Sony díjat is kapott...
7.
7.
twarez
hát igen a nitendo tolta elöször a mozgásos cucot

de a sony facan lekopintota

6.
6.
SanAndriska
Mindegy. Én akkor is a Nintendonak adtam volna
5.
5.
air
Csak rezgés nem lessz benne:(
4.
4.
fojesz
Vagyis ninsc min összeveszni. :)
3.
3.
fojesz
Másfelől nem is a Sony, és nem is a Nintendo találta fel a technológiát.
2.
2.
TOM X
ajj istenem! az ovodában nem veszekednek ilyenen a gyerekek!!!!
1.
1.
FNorberto
így kell ezt!lenyúlni mások ötleteit!fogták a nintendo ötletét és egy akkuval megfejelve bel paszirozták egy ps2 kontrollerbe!100# inkább a Wii érdemelte volna!"Szabadrablás csúcsa!"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...