World War Z - az Epic vezetésével túl a 2 millión

  • Írta: sirdani
  • 2019. június 26.
  • Biznisz
A Saber Interactive alkotása szinte vírusként terjed a zombis játékok piacán, ezúttal a 2 millió eladásos mérföldkövet lépte át sikeresen. Külön érdekesség, hogy a játék értékesítésében a legsikeresebb platform a PC-s Epic Games Store lett.

Matthew Karch, a fejlesztés mögött álló csapat vezetője szerint a játék közel 700 ezer példányban kelt el az Epic áruházában. „Mindig is hittünk benne, hogy a játék pozitív fogadtatásnak örülhet majd PC-n. A meglepetést csupán az okozta, hogy mindez milyen gyorsan összejött, és hogy az Epic platformja ebben milyen fontos szerepet játszott. PC-n kifejezetten az előzetes elvárások felett teljesítettünk, amit javarészt az Epic Games Store támogatásának köszönhetünk.”

A World War Z jelenleg PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on érhető el, a játékról írt tesztünket pedig az alábbi linken találhatjátok.

29.
hajbel
#25: Jó ha össszesen összejönne 170 ezer darab Metroból, amire az amerikaiak és az ázsiaiak nem kíváncsiak. A brit eladási toplistán két hétig volt rajta. Persze ekkor még a regionális árazást bele sem számoltuk, mivel fejletlenebb országokban kb. feleennyiért lehet megvenni.

"90%-a telibeszarja hol jár jobban a kiadó ők csak a saját maguk érdekeit nézik nekik hol a jobb kényelmesebb megvenni" Nyilván aki egy olyan országban nő fel, ahol 75 éve kommunizmus van, tudja, hogy milyenek egy kapitalista vásárlói szokásai. A humble bundle már rég csődbe ment volna Magyarországon.
28.
Ultimate
#27: Kényszerítve nyilván nincs senki komolyan. De a hobbidat nyirbálják szanaszét, illetve azzal hogy exkluzívvá tesznek játékokat arra kényszerítenek ha játszani akarod hogy egy fapados szar felületen tedd amiből neked semmi jó nem származik, nincs jobb ár, nincs jobb szolgáltatás nincs semmi. Sőt a legszínvonaltalanabbul kapod amit kapsz. De a kiadók legalább dőzsölnek....
Tökös cég kell? Ott a GoG (Cdpr). Szoktak kiadni eladásokat nem kamuznak nem ferdítenek hiába nincs olyan népszerűség ott mint a steamen. És exkluzivitással fogják meg a használóikat? Nem...
27.
crytek
#26: Végtére nem vagy kényszerítve. Csak ha gyenge vagy fogod magad és mész oda vásárolni. Aki "steamhű" és nem csak netes szájkaratés hogy jaj fos szar epic azt már minden játékot megvett ami oda kijött.

A számok-eladások elhallgatása végett nagy kár. Igazán megnézném ,hogy ez a sok sok cím egy év után hogy szerepel majd steam-en de sose tudjuk meg.

Egy tökös cég lenne már király volna aki nyíltan kiállna hogy sajnáljuk hogy ezért a kis alamizsnáért ennyit várattunk titeket és közölnék a számokat amik jobbak 1 év után is mint epicen.
26.
Ultimate
#23: Aki fizet nyilván nem fogja bevallani ahogy az sem aki a pénzt kapja pláne ha durva szerződésekkel némítva is vannak...
Nyilván azt sem fogja egy kiadó/ fejlesztő sem mondani hogy hiba volt az exkluzivitás mert pert akasztana a nyakukba az Epic... Helyette marad a seggnyalás mint jelen esetben, és a kamuzás ezerrel. Ha pedig fizet is az epic az exkluzivitásért és nyilván ezt teszi, a csótány kiadók oda fognak menni ahol biztos a bevétel...
Ez az állapot a kiadókon kívül (meg persze az Epicen) senkinek sem jó pláne nem a vásárlónak. Egy szar felületre akarnak kényszeríteni exkluzivitással,szétszabdalva a platformot... Ez még csak versenynek sem verseny, pláne nem tisztességes.
25.
crytek
#21: "Pár százezres játékoknál, mint a Metro, valószínűleg a 10 milliót nem éri el a steames forgalom, tehát maradt volna a konstans 30%."

Kis matek számolj már utána... 10 millió dollár az picsafüst első héten megvan az egy ilyen kailberű játéknál az nincs 170 ezer db eladás....

24.
crytek
#19: Ha olyan nagyon fasza hűde jó lenne abszolut nem jönne semmi steam-re.
Ez csak sírás. Ezer éve elvannak ott ott adnak el a legtöbbet ha van a kiadónak saját szarja ha nincs. Ez tény!
És mint írtam NINCSENEK és nem is lesznek összehasonlítási adatok az eladásról. Na vajon miért? Ide rohadtul nem kell semmiféle szakembernek lenni. Azért mert az userek 90%-a telibeszarja hol jár jobban a kiadó ők csak a saját maguk érdekeit nézik nekik hol a jobb kényelmesebb megvenni.
23.
hajbel
#22: Nem állítom, hogy nem kaptak valami pénzt, akár csúszópénzt, ezt csak ők tudják. Láttunk ilyet a mai világban, nem egyszer. Viszont hülyeség egy hozzászólást arra alapozni, amire még egyetlen halovány bizonyíték sincs. Jelen állás szerint a deep silver megkockáztatta az exkluzivitást, mert úgy ítélte meg, hogy amennyivel több játékot eladna steamen, annyival több bejön nekik az epic store jobb adófeltételeiből.
22.
Ultimate
#21: "A lefizetést mindkét fél kategorikusan cáfolta."

Ja az más akkor igazat mondanak.....

:D
19.
hajbel
#14: Ezek tudtommal mind internetes városi legendák, de ha van hozzájuk hiteles forrásod, ne tartd vissza!

#13 crytek: Mint már írtam, a kisebb projekteknél, amik nem érik el a 10 millió dolláros steames bevételt, jobb konstrukció lehet az epic által kínált 12%-os adó a 30% helyett, a deep silver is ezért döntött így, vannak náluk gazdasági szakemberek, akik kiszámolták, hogy mi éri meg jobban a számukra. Persze simán lehet, hogy Neked van igazad és a gyíkemberek, vagy az ufó kormány fizette le őket.
18.
Obi Wan Kenobi
#17: De jó lenne ha ezzel lehetne viccelni..
17.
Ooorky
#15: Ez a "vicces próbálok lenni, de nagyon nem megy" féle?
16.
crytek
#13: Igen valószinűleg a máig legnagyobb legnépszerűbb piac be fog halni az ilyen lefizetek mindenkit mert magától senkise adna ott semmit epic szar miatt.. Ha vannak még ilyen erős poénjaid hozd őket mert kacagtató
15.
Obi Wan Kenobi
Kurva Epic csak a Steam. Aki nem így gondolkodik libsi hazaáruló!

Ismerős hozzáállás?
14.
Ooorky
#11: Hol élsz?

Ubisoft mikor csődközelben volt és megvette volna az EA, akkor a francia kormány adófizetők pénzéből mentette meg.
Activision, Apple, Microsoft, EA... kis bűvészkedéssel mind VESZTESÉGES USA-ban, ezért nem csak adómentességre, hanem támogatásra is jogosultak, hogy ki tudják fizetni a részvényeseiket...
13.
hajbel
#12: Elég ha beesik a forgalmuk felére leesik a forgalmuk. Vége lesz az ingyenélésnek.
12.
crytek
#11: Steamnek soha nem fognak reszelni..bármennyire is vizionáljátok
11.
hajbel
#10: Ez szép és jó, de ők nem CD Project, akit nem csak nem adóztat, hanem még nagy pénzösszeggel is támogat a lengyel kormány. Nekem már az elég volt, hogy náluk vásároljam meg a Metrot, hogy 18%-al kevesebbet tesznek zsebre a játék árából, így fejlődhetnek a kisebb példányszámot elérő fejlesztők. Egyébként ha a gog galaxy 2 tényleg olyan durva lesz, ahogy mondják, akkor a steamnek reszeltek.
10.
Nyarlako
#9: Jobb klienssel, több és vonzóbb szolgáltatással, saját feljesztésú játékokkal a Fortnite mellett, árakkal.
9.
shatterhand
#5: Undorító uzletpolitika? Mi szarral robbantsanak, ha nem exkluzivokkal? Teljesen normális.
8.
girgosz
Bocsi srácok de olvassátok el mégegyszer az eredeti cikket. A PS4 verzió fogyott a legjobban.
7.
Nyarlako
#6: Nem fognak, ez már nem az az Epic, a 4et is lelötték.
6.
Anti4730
Remelem hoznak mar valami jo jatekot vegre. Unreal tournament 3 is mekkora kiraly volt, most meg semmi..
5.
Ultimate
#4: Persze hogy nem, tengermély kuss lenne... De mellverés kell hogy az Epicnek köszönhetik... Nem dereng hogy verte volna bárki a mellét steam eladások és egyéb pc eladások miatt valaha is kiemelve hogy mindez XY platformnak köszönhető..
Undorító ez az erőszakos tolása az EPIC-nek, hát még az üzletpolitika amit tolnak...
4.
crytek
#3: Nyugi vs számok sose lesznek.
Máig nincs Outward adat sem (egyszerre jött steamre meg erre a szarra)
3.
Ultimate
Steamre van? Nincs...
Akkor mire ez az undorító mellverés? Mintha csodát tettek volna...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...