Sugárkövetéses stúdiót alapít az Nvidia

  • Írta: sirdani
  • 2019. október 13.
  • Biznisz
Link másolása
Úgy néz ki, hogy beváltotta a hozzáfűzött reményeket a Quake II RTX, olyannyira, hogy az egyik friss álláshirdetés szerint az Nvidia egy külön stúdiót szentel a régebbi játékok sugárkövetéses feljavítására.

A hivatalos honlapon közzétett állásajánlat olyan fejlesztők jelentkezését várja, akik szívesen foglalkoznának régebbi játékokkal, melyeket a „sugárkövetés korszakába” kellene bevezetniük, persze úgy, hogy szigorúan csak a látványhoz nyúlnak hozzá, az eredeti játékmeneti megoldásokat pedig érintetlenül hagyják.

Egyelőre nem tudni, hogy vajon melyik játékok lehetnek majd a Lightspeed Studios első célpontjai, de a legtöbben a Doom 3-at, és az 1998-as Unrealt emlegetik. Az biztos, hogy játékosként mindegyikkel csak jól járhatunk; a Quake II RTX például amellett, hogy az alapjáték mellé ingyen tölthető, tényleg képes volt feldobni az 1997-es alkotás látványvilágát. Az már más kérdés, hogy a játék futtatásához legalább egy GeForce RTX 2060-ra van szükségünk, de még egy RTX 2080-at is képes néhol megizzasztani.

11.
11.
user101
9.
9.
Firsttime
#8: Milyen ironikus, hogy az rtx is igazából fizika-szimulációs forradalom. Felénk legalábbis a fényt és tulajdonságait fizika órán próbálták oktatni...
8.
8.
user101
Hát én valahogy nem érzem azt a nagy fizika-szimulációs forradalmat. A mai napig mindent a 2004-es Half Life2-höz mérünk ami azért roppant gáz... :( Az RTX- meg egy eyecandy bullshit, nem attól lesz jó vagy rossz a játék... A Control RTX-el is csak egy középszar tucattermék, soha nem fogom elővenni még egyszer, míg a Mass Effect a full statikus játékterével és Geforce 2MX-et megszégyenítő render-ével a mai napig alternatíva a kellemes időtöltésre...

Nem azt mondom, hogy ne legyen fejlődés, csak azt, hogy az RTX a játékipar Transformers-e... :(
6.
6.
Stranger
#3: Rengeteg játék PhysX-t használ. Ha a GPU gyorsított effektekre gondolsz, ma már sztem a legtöbb játéknak van saját alternatívája.
A TR-ben egyébként nem Hairworks volt, hanem TressFX/Purehair. Sztem itt is kiépültek már a saját alternatívák, a karakterdizájnt meg nem fogják szétbaltázni egy kétes effektel. Látni is, hogy inkább fű/szőrzetre mennek rá mostanában, ott nincs ilyen gond.

De az RT nem ilyen plusz csilivili effekt. Inkább lehetne pl. Ambient Occlusion-höz hasonlítani, ami 1x beindult és mára minden játéknál be van építve, mert sokat dob a realizmuson/grafikán.
5.
5.
Heldengeist
#4: Az AMD/ATi arra is tudott volna alternatívát kidolgozni, mint ahogy kidolgozta magának a Mantle API-t. A hardvere alkalmas volt fizikai számítások elvégzésére. A Kepler korszakban talán még alkalmasabb is, mint az Nvidia. Plusz a DirectX és az OpenGL is API, mégis megy mindkét gyártó kártyáján.

De akkor legyen feature. Hairworks. Kicsit demózták a TR-ben és a Witcherben, aztán ma már tojnak rá.
4.
4.
RootKiskacsa
#3: Az NV már tudja ezt a funkciót, az AMD pedig alternatívát dolgozott ki, amit beépít majd az új konzolokba is. Ezzel kvázi eljut a technológia pár éven belül mindenkihez. Ettől szabványosabb nem is lehet.
A Physx este teljesen más. Az tulajdonképpen egy API, se több se kevesebb. Csak azok a játékok tudták használni amik Physx beépített fizikai motorral rendelkeztek. Ez bizony keményen fizetős opció volt, érthető hogy nem kapkodtak érte. Az RT ellentétben csak egy fícsőr, amit a hardver vagy támogat, vagy nem. Nem kell semmilyen licence díjat fizetni utána.
3.
3.
Heldengeist
#2: Mint a PhysX-nél? A Már több mint 10 éves technológia és a mai napig nem érdemi része a játékoknak. Nem szabványosodott le, Nvidia exkluzív látványelem maradt, amit már ők sem igazán erőltetnek évek óta.
2.
2.
RootKiskacsa
#1: Miért ne? A vége előbb utóbb az lesz amit te is mondasz. Csak fejlődni kell. Annak meg van egy rögös útja.
1.
1.
Heldengeist
De minek? Hogy egy amúgy elavult látványvilágú játék csúcskártyákon is csak küzdjön a 60fps-ért? A ray tracingnek akkor lesz létjogosultsága, ha a mai játékokban a középkategória is képes lesz játszható sebességre vele.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...