Battleborn - 2021 januárjában leállnak a szerverek

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 26.
  • Gyászhír
Link másolása
Három évvel ezelőtt a Gearbox is szerencsét próbált a hősalapú multiplayer-shooterek világában, de a kitérő nem sült el jól. Hiába váltott üzleti modellt a játék, es sem hozta meg a sikert, így a csapat 2021-ben lelövi a játék szervereit.

Hiába fogadták jól a kritikusok a Battlebornt, a belső nézetes, MOBA-alapokra építkező játék az Overwatch árnyékában nem tudta megtalálni saját közönségét, így a premier után nem sokkal már arra a drasztikus lépésre is elszánta magát a 2K Games és a Gearbox, hogy free-to-play modellre váltanak.

Sajnos ez sem segített a játékon, ezért a stúdió nem sokkal később úgy döntött, nincs értelme több erőforrást a Battlebornra áldozni, és bejelentették, nem készítenek több tartalmat hozzá. Ezzel gyakorlatilag be is ütötték az utolsó szöget a játék koporsójába, ami ennek ellenére ezek után elég jól tartotta magát, a kiadó ugyanis csak most jelentette be, hogy itt az ideje végleg elbúcsúzni a Battleborntól.

Jó hosszúra nyúlik a búcsú, a bejelentés szerint ugyanis csak 2021 januárjában lövik le a szervereket, ami azt jelenti, hogy ezt követően játszhatatlan lesz a játék. Ezt megelőzi még egy intézkedés, 2020. február 24-től nem lehet majd prémium virtuális valutát vásárolni. Amivel még rendelkezünk, illetve amit a játék során szerzünk, az természetesen felhasználható lesz.

1.
1.
0Hagyma0
Szerintem ez így tök normális hozzáállás.
így kell elállítani egy játékot.
Nem egyik pillanatról a másikra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...