I Am Jesus Christ - csodák nyomában

  • Írta: sirdani
  • 2019. december 8.
  • Bejelentés
Újabb bibliai témájú játék bukkant fel a horizonton, ám még mielőtt valami komolyan gondolt alkotásra gondolnánk, ugyanaz a csapat áll a fejlesztés mögött, mint akiknek a Cooking és a Car Mechanic Simulatort köszönhetjük.

Az I Am Jesus Christ során az Újszövetség fontosabb pillanatait élhetjük újra a Messiás nézőpontjából, így például szaporíthatunk majd halakat, meggyógyíthatjuk a vakokat, és még a Galielai-tenger tajtékos hullámait is lecsillapíthatjuk.

Az I Am Jesus Christ a kétes koncepció ellenére olyan grafikával rendelkezik, mint amilyennel eddig egyetlen bibliai játék sem, szóval kíváncsian várjuk a végeredményt. A játék első körben PC-re jelenik majd meg, ám megjelenési dátumot még nem kaptunk, csupán egy Steam-adatlapot.

33.
ayreon
Tok mindegy ki mit gondol a keresztenysegrol, ilyen jateknak nem volna szabad megszuletni... tenyleg nincs mar olyan tema amivel ne banthatnank meg par szazmillo embert? Olcso botranykeltesre alapulo marketing fogas az egesz... szar fejlesztok, szar marketingesek otlete. Kb. mint a felmeztelenul autot moso no a videki automosok reklamjaban.
32.
greenmelon
#31: lmao ki csinálta ezt a trollprofilt? :D
31.
CrimpLockCap
A legnagyobb kerdes az hogy mi az igazsag?
A keresztenyseg, izlam, buddhizmus, stb. kozott bar van atfedes, a legnagyobb kerdesekben kulonboznek: mi tortenik a halal utan,ki hova kerul es miert?

Jezus azt mondja: ""Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam." - Janos 14:6

Ha ez igaz, akkor csakis Jezusban van az ut Istenhez es oda kell figyelni arra amit mondd es hogy miert jott erre a vilagra.

Reszemrol kereszteny vagyok, Jezus Krisztust vallom Uramnak es Megvaltomnak. Sok evig nem hittem a Bibliaban es egy baromsagnak tartottam az egesz vallast...am egy napon az Ur kegyelmebol O ele fordutlam imamban, efogadtam Jezus aldozatat amit ertem hozott (Jezus a mi buneinkert halt meg, helyettunk) es atadtam az eletem neki. Egy szempillantas alatt megvaltoztam en es az egesz eletem...addig a pontig iszakos voltam, haragos, karomlo, gyulokodo es agressziv..de mihelyt atadtam az eletem Neki, konnyek kozott hatalmas beke fogott el es a testem minden porcikajaban tudtam es ereztem hogy Jezus valoban letezik es a Biblia igaz. Azota csaladom van, szamos csodat lattam es bizonysagot arrol hogy valoban Jezus az egyetlen ut es a igazsag. Am tudni kell hogy Satan is letezik aki szorgosan dolgozik azon, hogy elhitesse veled mindenfele baromsagot, csak Jezushoz ne kerulj.

Mate 7:13 ""Menjetek be a szoros kapun! Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a kárhozatba visz, és sokan vannak, akik azon járnak."

Teny, hogy az intezmenyek borzaszto hibakat kovetnek el, de ez nekunk keresztenyeknek a bununk amiert majd valaszolnunk kell. Am rengeteg fantasztikus egyhaz/gyulekezet/templom letezik a vilag szamos pontjan. Ez tuti.

Nem fogok konyorogni, de erosen javaslom hogy olvassatok a Bibliat, Janos evangeliuma jo kezdesnek. Imadkozzatok Istenhez hogy mutassa meg, igaz-e ami oda van irva es hogy ki is volt Jezus valojaban. A halal utan egy orokkevalosag jon, es csakis Jezus altal tudtok eletet kapni...azaz a mennybe jutni.
30.
chinesequality
Mivel az egész vita lényegében Jézus és a kereszténység kapcsán robbant ki, annyit szeretnék még hozzátenni hogy tíz parancsolat. Ebből hét olyan tétel van amit még egy ateista is nyugodt szívvel elfogadhat. Az első hárommal lehet vitatkozni. Viszont az az ember aki a többi hetet is tagadja az nagy valószínűséggel egy antiszociális gonosz ember lehet.
29.
chinesequality
#18: A 21. század semmivel sem különb mint a 17. vagy a 19. Mai századunk is egy sötét és kegyetlen évszázad. A 22.-ben vagy az utána jövőkben vajon hogyan fogják emlegetni a 21. századot? Minden esély megvan rá hogy a sötét jelzőt megkapja.
28.
chinesequality
#16: Pontosan ezt írtam le. A hit ha elég nagy társadalmi támogatottsággal rendelkezik akkor vallássá alakul az pedig egyházat fial.
27.
hajbel
#18: "A vallás az aminek a 21. Században teljesen, ilyen technikai és tudományos tudás mellett értelmetlen a létezése."
A modern fizika szerint pont megdőlnek a 100-300 éves fizikai törvények, valamint újabb eddig elképzelhetetlen felfedezések születnek, mert több mindent, többféleképpen tudunk vizsgálni, mérni. Sok fizikus is hívő ember volt, szerintem ennek az érvnek így nincs sok értelme. Sem a hívő, sem az ateista érvekre nincs bizonyíték, csak megy a filozófiai matek, hogy kinek kéne bizonyítania az igazát, de annak is annyi értelme, mint hogy mi volt előbb a tyúk vagy a tojás. Ezért én nem jelenteném ki egyiket sem. Az hülyeség, hogy fantasy a keresztény vallás, mert Jézus létezése tudományosan bizonyított, tehát valószínűleg amit elmondott az nagyjából hasonlóan hangozhatott el. A csodatételeket erősen lehet vitatni mondjuk. A keresztény egyház pedig, mint intézmény egy hatalom és pénzszerzés céljából létrejött világméretű szekta. Szerintem!
26.
Aanash
Nézzük meg pl a krisnásokat, a keresztényeket, meg az öngyilkos terroristákat.
A krisnásoknál nem fenyegetnek semmivel, amint vetsz úgy aratsz. Te dolgod mit csinálsz, de mindenért a felelősség a tiéd, mindennek a következménye a tiéd.
A keresztényeknél már ott a félelem, a pokol és hasonlók. Nagyon jó manipuláló eszközök.
Amott meg ott van Allah akiért meghalnak és magukkal visznek másokat is.

Szerintem a vallásoknak is vannak szintjeik.
Én a legelsőt pártolom, mert ott a felelősség vállalásra tanítanak, arra hogy mindennek van következménye, nem tojhatsz mindenre.

Szabad akaratod van, aminek az ára a felelősség és a következmény. Te döntöd el, hogy mit kezdesz vele.

Innentől kezdve én azt mondom, hogy ha van is isten semmi köze ahhoz, ami itt folyik.
Az ember a hülye.
Ki tudja hogy az eredeti biblia miről szólhatott?
Állítólag akkoriban nem írásos úton terjedt, hanem elmondás alapján. Innentől kezdve bárki bármit alakíthatott rajta.
Tény, hogy nagyon jó eszköz a vallás tömegek irányítására és még jól is elsülhetne.
De nem ez történik.

Az ember alapvetően önző, önmagát helyezi az első helyre. Azt mondja szabad és szabadon megtehet bármit. Ebből aztán jönnek a bajok és sír, hogy miért veri őt isten. Oké de ő mit tett azért, hogy azokat a következményeket élje amiket?
Aztán meg hirtelen befordul a vallás felé, önmagát megerőszakolja amiből megint csak a baj van.
Eléggé bonyolult ez az egész.
A baj az, hogy csak azt szajkózzák, hogy pokol meg ilyenek, de rendesen tanítani nem akarnak, csak irányítani. Már amelyik.
25.
#16: Szerintem 2 külön dolog.Hiszem , hogy van valami, amit még nem ismerünk, de semmi köze egyik valláshoz sem.A vallás a hitre építkezik, amíg a hithez nincs szükség vallásra.
Mikor meghalsz és a fény felé mész, épp csatlakozol ki a rendszerből, Jó kis VR játék volt az életed. :D :D :D
24.
SLi
#21: https://www.youtube.com/watch?v=Hh7_POC2ueQ
21.
user101
Úgy látom az ateisták állnak nyerésre... és mégis, senkit nem feszítettünk keresztre, égettünk el mágján, vagy csak korbácsoltattunk meg nyilvánosan... Ezek szerint többségi alapon mi vagyunk a "jó fiúk"... :)
20.
kamgecam
Ha állatok lennétek nem vitatkoznátok ilyeneken. Maradjunk ennyiben.
19.
DeKor
#18: Egyetértünk. Ezeknek szerintem sincs közük a valláshoz.
18.
MűszálasLőrinc
#14: Amiről beszélsz mind fellelhető a magasabb rendű főemlősoknel is (sőt a farkasoknál ahol a lesérült vadaszatra képtelen egyed is ehet)
A csimpazoknál ha "hatalomhoz" jut egy agresszor turik egy darabig aztán ha nem veszi észre magát összefognak és konkrétan agyonverik.
Ha egy egyed rendszeresen bántja vagy megöli egy horda társát kinyírják vagy ha szerncséje van elüldözik a francba.
Ezeknek a vallásokhoz kötött szabályoknak pont semmi közük nincs a vallásokhoz.
A vallásokat valaki azért találja ki hogy előnyhöz jusson .
Ő tud beszélni az istenekkel ezért neki nem kell dolgozni, meg ő tudja megmondani, hogy kell hinni (agyfasz).
A vallás az aminek a 21. Században teljesen, ilyen technikai és tudományos tudás mellett értelmetlen a létezése.
Az utobbiak mindent cáfolnak amit az előbbi erőszakkal próbált terjeszteni.
És a szomorú az, hogy politikai gazdasagi és egyébb erőt képvisel.
Az igazi sulytás meg az, hogy modernizálódik.
Ami akkor nem tetszett istennek az ma már igen.
Okádék...
16.
MűszálasLőrinc
#2: A vallás es a hit elvalaszthatatlan.
(Mutass példát az ellenkezőjére)
Amint megjelenik valami hit formula megjelenik moge egy szervezet aki szétkeresi magát a sok nyomorulton aki képtelen anélkül létezni, hogy kapaszkodna valamibe.
12.
MűszálasLőrinc
#10: Mivel az evolúció hozta létre az embert semmi meglepő nincs abban ha, adott helyzetben úgy viselkednek ahogy mivel a faj és önfentartás a lényege a történetnek.
Az óvodában csak a bugris szülők gyerekei viselkednek az általad említett módon.
És az is fals hogy a vallások adták az alapvetö szabályokat.
Főleg a kereszténység szeret ezzel kérkedni.
Amivel csak az a bökkenő, hogy a világ más tájain se ölik halomra az emberek sőt ez a módszeres szervezett erőszak a vallásokra volt leginkább jellemző.
Nem említve azokat a kis mai napig létezö torzseket akik nem a "modern" vallások szerint kűkodenk és 10-40 ezer éve műkodnek harmóniaban a termeszettel.
Amúgy semmi gond.
11.
DeKor
#10: És ki hozta azokat a törvényeket, amik próbálják normális mederben tartani a viselkedést? Emberek, akik alapból gonoszak? Ha azok, akkor miért hoztak ilyen törvényeket?
10.
chinesequality
#4: Hogy az ember eredendően nem gonosz állításra elég ha megnézel néhány gyereket az óvodában vagy az iskolában és meglátod mit művelnek egymással, de bizonyára neked is vannak emlékeid óvodás és iskolás korodból. Hogy az ember civilizált és békés legyen ahhoz törvények és a törvények betartatása szükséges. Az lényegtelen hogy ezt a törvényt az Isten az uralkodó vagy a kormány alkotja meg. A lényeg hogy törvények nélkül az ember egy kártékony és agresszív lény aki elpusztít bármit önös érdekből ha a helyzet megengedi neki. Sajnos mai világunkban ahogyan régen is jelen van a bűnözés. Akkor a felsőbbrendű hatalom sem tudta meggátolni az embert abban hogy bűnt kövessen, most a kormányok által hozott törvények sem. Az hogy az emberek eredendően jók vagy rosszak állításra annyit mondok hogy ha a jelenlegi civilizációs vívmányok megszűnnének akkor te is meglátnád embertársaid valódi ösztönök által vezérelt mivoltát. Remélem erre soha nem kerül sor.
8.
Daniel21
A régi xbox kinectes játékokat nagyon jól fel eleveníti, minőségi grafikával meg tuningolva.
:D
7.
Extol
A valaha készült legnépszerűbb fantasy történet
6.
Oldman
A lèlek, az èntudat maga az Isten. Minden gondolkodò élőlènyben benne van, a döntèseinket ès azok hatàsait rànk nèzve mi magunk hatàrozzuk meg, senkit nem irànyìt termèszetfeletti tudat/lèny. A fizikai hatàsok àltali ( vèletlen balesetek ) sèrülèseket illetve esetleges halàleseteket nem szabad az Istennek nevezett valamire ràfogni.
Minden egyes élőlèny egyszeri, ès megismètelhetetlen. Ùj èlőlèny lètrejöttekor a tudat kialakulàsa miatt, ha màr mi nem lètezünk, akkor az lehetünk mi magunk is, egy teljesen màs testben, teljesen màs környezetben. Sokan megkèrdezik önmaguktòl, hogy milyen lehet a halàl, vagyis a semmi... Nos olyan, mint a születèsünk elötti időszak. Vagy az alvàs. Csak a leìràsokbòl/elmesèlèsekből tudjuk, mi volt születèsünk előtt, vagy mi törtènt alvàsunk alatt. Lènyegèben az èletünk egy kis szösszenetnyi àlomvilàg itt a Földön. Volt...nincs.
Elnèzèst a kis eszmefuttatàsèrt! :)
Hinni meg azèrt kell valamiben, mert a lètünk ìgy lesz kiegyensúlyozottabb. A fanatizmus viszont veszèlyes jelensèg, az adott egyèn szàmàra egyarànt.
Szigorùan csak szerintem...
5.
Oldman
Elnèzve a vilàg törtènèseit:
Istennek egy mentsège van, az hogy nem lètezik.
4.
Heldengeist
#2: Az ember eredendően NEM gonosz. Ha az volna nem működne a társadalom, vagy jobb esetben is egy abszolút disztópiában élnénk. Még akik eredendően gonosz dolgokat tesznek, egy részük nekik is meg van győződve, hogy mások érdekében, jóindulatból teszik.

Azt pedig, hogy mit és mekkora sikerrel fékez meg a hit, inkább ne firtassuk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...