Halo: The Master Chief Collection - jól fogy Steamen

  • Írta: Shifty
  • 2019. december 9.
  • Biznisz
A Steam Charts adatai ugyan nem mutatnak pontos számot, a Microsoft pedig jó ideje nem közöl érdemi eladási statisztikákat, de a rendelkezésre álló infók szerint nagyon jól fut a Steamre is felkerült Halo: The Master Chief Collection.

A héten jelent meg a Halo: Reach felturbózott kiadása, ami végre a PC-s rajongók számára is elérhető. Ráadásul a Halo: The Master Chief Collection részeként visszatérő közel tízéves játék a Steam kínálatában is bemutatkozott, így aki tehette, az lehetőség szerint elkerülte a még mindig botrányosan működő Microsoft Store-t.

És úgy néz ki, nagyon sokan döntöttek így, a Steam Charts becsült adatai szerint ugyanis egymillió és kétmillió közé tehető azok száma, akik megvásárolták Steamen a játékot. Ez a szám tartalmazza az előrendelőket is, de ez semmit sem von le a Halo: The Master Chief Collection érdemeiből, amit napokkal ezelőtt közel 160 ezren toltak egyszerre, amivel a harmadik legnépszerűbb játék volt az adott napon.

A játékosszám ugyan azóta a felére csökkent, de még mindig nincs ok a panaszkodásra, hiszen így is simán 80 ezer körüli számokat produkál a Halo előzményeit elbeszélő Reach.

12.
user101
Játsszatok az eredeti Halo 1-2 vel PC-n vagy 360-on, utána toljátok ki mondjuk a Halo előtt egy évvel megjelelt 'No One Lifes Forevert'... és szégyelljétek el magatokat !!! :)))

Sokkal jobb rád kerülős, elmenekülős, túlerőt kihasználó bekerítős, ai... A 'thug'-ok thugként viselkednek, a katonák, katonaként... Fa, fém, üveg, textil felület, az ellenség ez alapján hall meg, vagy épp nem... lopakodás... kamerák... alternatív útvonalak, járművek ( több típus: földre, vízre, hóra ). Séta földön, erdőben, hóban, búvárkodva, az űrben... Civil lakosság, nem üres pályák, nem öljük őket, de ha igen: küldetés kampeca... Fegyverek ? Több, pisztoly, géppisztoly, gépkarabély, távcsöves, gránátvető, altató gáz, vakító gáz, kém-kütyük, elterelő eszközök, basszus: medvecsapda értem? medvecsapda! :)... Ugyan már ! :(

Bsszus... ha az a játék lenne az etalon, akkor a Halo örülhetne már egy 50%-s értékelésnek is... Mindezt 1 évvel az amerikai és 2 évvel az európai megjelenés előtt!!! A Halo korszak alkotó, precedens teremtő? A lófszt! Tisztes iparos munka, unalmas történettel és üres világgal.. Jó benne lövöldözni ( még konzolon is ) de semmi több!
11.
adamsfamily
#9: Technikailag egy elmaradott szar volt a Reach,de a történetet nagyon eltalálták.Az elején kicsit lassú,de utána vannak jó pillanatai.Amúgy addig,amíg nem érdekelt a játék története és csak nyomogattam a skip-et az átvezetőknél,addig ugyanazon a véleményen voltam,mint te.
10.
jigsaw6
#8: Csak pár játék: Bioshock, Hl2, Cod mf, Crysis(eztszerintem is szar, de technikailag über alles volt). Far cry 1-2 , f*** tudja. Sok jó game volt 2010 előtt. A halo nem az. Legalábbis nem mérhető egy pc-s fpshez. Azért kenem mert kihívás.
9.
jigsaw6
#8: ŐŐŐ! Ne legyen üres. Nekem ez a sorozat üres. Nem érzem, hogy megérdemli a hypot PC-n. Konzolon akkoriban biztos fasza volt coopban tolni az amúgy ritka fpst. Nekem egy Doom 2 többet nyújt, mivel a hangulat erősebb NEKEM. Kinek mi. A multi szerintem rossz. Próbál epikus lenni, ez is olyan valakit megfog, valakit nem. Ha FPS nézünk, akkor egy említett 98 as játék nekem jobban bejött(HL). Egyébként ha nagyobb halmazban gondolkodom akkor egy gta 3 messze jobb játék(tudom, konzolport). Ezt lehet ragozni, sok sok 2002 előtti játék van ami jobb (FPS is). A hype annak turtdható be, hogy konzol+FPS. Pc-sek meg tolták a hf2, doom 3, battlefield, Cod 2, CSÉ, Quake 3, stb. Mi az elvárás? Egy 2010 es fpsben? Nézd meg mik jelentek meg 2010 előtt!
8.
Neotechtr
#3: "Az oké, h régen nagy durranás volt a használható járművek, nagy nyílt terep, de ezeken kívül semmi extra."

Csak néha tudnám, hogy az emberek mit várnak az egyes játékoktól, főleg az ilyen két generációval ezelőtti shoot 'em up-tól. Ez ugyan olyan, most itt ez a Terminator játék. Nyílt terep, bejárható házak, felfedezés, mellék küldetések, loot, vásárlás-eladás, NPC-k, szex több NPC-vel, párbeszéd rendszer, döntések, többféle befejezés ezek alapján, szint rendszer pontozással, hackelés, zár törés, kraftolás, fegyver spéci tuning, stb...

Mi az emberek véleménye róla? "Olyan, mint egy retro FPS".
Érted.
XD
7.
Neotechtr
A Halo egy jó lövöldözős játék, azért áll jó hírben. Hatalmas fejtörőket nem kell megoldani benne, de igazából valahogy nem is arról szól. Hogy a sztori bejön-e valakinek az már más, de haverom most is azzal sokkol, hogy megvette a collection-t Steam-en, mert a Halo 1 annyira mély nyomot hagyott benne anno. Oké.
6.
grindcore
#1: Remelem ennek sikere megagyaz ennek, hogy johessen a Gears is hasonlo modon pc-re. Az elso es a negy mar sima ugy, mar csak a 2-3-Judgement hianyzik.
5.
user101
Megvettem, szeretem, a régi 360-as korszakból visszamaradott nosztalgikus élmény... De amúgy egy rakás szar... :))) A játék nem, hogy a PC-s megjelenése korában, de még BOX-os korszakban sem volt kiemelkedő, újszerű vagy tökéletes. Tisztes iparos munka volt egy olyan eszközön, amin ( és kizárólag ott ) tényleg úttörő volt... De nem a játékiparban. Ettől függetlenül örülünk és köszönjük Microsoft ! :)
3.
jigsaw6
Megvettem a reachet. Fasza játék, de sosem fogom megérteni miért akkora nagy szám. Az oké, h régen nagy durranás volt a használható járművek, nagy nyílt terep, de ezeken kívül semmi extra. Heroic fokozaton tolom, elég nehéz, van kihívás, okosak az ellenfelek. Élvezem de semmi extra. De annak idején amikor megjelent az első rész, akkor sem hagyott bennem mély nyomokat. Várom a többi részt, megveszem őket de nem várok nagy dolgokat tőle. A multi sem döntött le a lábamról. Szerintem egy half life egy nagyobb élmény sp mp Ben. Úgy gondolom, hogy a Coop hiányzik nagyon belőle. Mármint a random playerekkel. Tudom h lehet haverokkal, de a random matchmaking nagyon hiányzik belőle. Az osztott képernyőről ne is beszéljünk. Így csak egy átlagos lövölde. Ha tesztet írnék, nem adnék neki 7 pontnál többet.
2.
Macifasz
#1: Ne is mond, az első napon venném a 2. 3. és Judgment epizódokat tartalmazó pakkot. :-)
1.
zsocc-nrg
Tök jó hogy így rákaptak az emberek, kellett már hogy rendesen visszatérjen a sorozat PC-re! Gears-sorozat is jöhet ebben a formában, tuti lenne rá igény ez alapján :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...