Xbox Series X - hívjatok csak Xboxnak!

  • Írta: fojesz
  • 2019. december 17.
  • Hír
A Microsoft a múlt héten jelentette be, hogy a következő generációs konzolja az Xbox Series X nevet viseli majd. A redmondiak azóta pontosítottak egy picit: a Series X a pontos modellnév, az új generáció egyszerűen Xbox néven fog futni.

A Microsoft a múlt heti The Game Awardson lepett meg bennünket az új Xbox végleges nevével és formatervével, a redmondiak pedig kaptak hideget és meleget is a bejelentés után. Az Xbox Series X elnevezés sokak számára furcsán csengett, a jó hír viszont az, hogy egyáltalán nem kell majd így hívni az új konzolt.

Erről a Business Insider számolt be, miután a lapnak a Microsoft illetékese pontosította a dolgokat: a lap szerint az új generációs konzol egyszerűen "Xbox" névre hallgat, míg a "Series X" a konkrét modellt jelöli majd. Amellett, hogy ez az elnevezés nyitva hagyja a lehetőséget, hogy a vállalat viszonylag egyszerű nevezéktan mentén rukkoljon elő újabb Xbox-modellekkel a későbbiekben, úgy tűnik, Redmondban már nem akartak az Xbox 360-hoz és az Xbox One-hoz hasonló spéci fantázianevet kiagyalni az új generációra.

Ennek egyébként hosszútávon is lehet üzenete, de ez már csak elmélkedés: a Microsoft évek óta lebegteti, hogy szakítana a konzolpiacra jellemző éles generációváltásokkal, egy ilyen stratégiához pedig kétségtelenül jól passzol, hogy a játékosoknak mindig csak az aktuális "Xboxot" kell keresniük.

79.
Kawada
#77: CDPR szerintem az életbe nem adná el magát ilyen téren. Nem akarnak és szerintem nem is tudnának időre dolgozni. Saját maguk kiadója, megvan a saját store-juk, közkedvelt szereplők a piacon. Ezek közül People can fly illik szerintem leginkább a célkeresztbe, csak félek, hogy ez a "fútószalagon Gearst szarunk" vonalat erősítené... Aminek nyilván sokan örülnének is, de szerintem kreatív, új IP-k jobban kellenének a MS-nak. Mármint AAA fronton, mert indie szerű cuccok vannak kilátásban szarásig.
78.
crytek
#77: City Interactive (CI Games)
The Farm 51
11 Bit Studios is simán lehet még

Bár egyiket se tartom akkora cégnek hogy "értelmes" exklúzivokkal lássák el a MS-ot. Ezért a Techland marad az egyetlen értelmes.
A CDP túl nagy falat lenne és a gog miatt nem adnák a fejüket erre a dologra az 100%...
77.
A Pulyka
#76: Vagy a People can fly, de pletykalnak az oldalon CDPR-t is. Ha netan ok, egy eletre megutalom a microsoftot mint a szart.
76.
crytek
Pletyka...a ms megvesz egy lengyel céget...

https://www.resetera.com/threads/rumor-microsoft-was-in-poland-and-it-was-interested-in-new-teams-that-could-join-to-xgs.160292/

Techland?
75.
Kawada
#74: Vagy Xenomorph XX121.
74.
A Pulyka
#72: Az erosebbik verzio meg lehetne X-box eXtreme
73.
crytek
Division 3 development
also recently helped by teamxbox said birdie
Div3 target for X1X with RT too , is 1080/60 or 4KCBR/30
for XSX is 4K/60 is a given
71.
amadeusz gyermeke
68.
mustang74
Legjobb a kutyák által alkalmazott jelölés
67.
Oldman
Kawada!66#
Na ja.

Ooorky! 65#
A vàlasz meg ìgy hangzik: mèg mit nem gyermekem, konzolozás nélkül is hülye vagy, nem kell fokozni a problémáinkat! :)
66.
Kawada
#62: Nem mindenki követi ezeket a dolgokat. Van, aki elmegy, megveszi a gyereknek mert 4 éve azt hallgatja, hogy keeeikszboksz... Ahogy akármi más esetén sem, itt sem mindenki tudatos és jól informált vásárló. Sajnos/nem sajnos, ilyen a marketing.
65.
Ooorky
#64: Tapasztalataim szerint ez inkább így hangzik:
Anyuuuu xbox, xboxot anyu. Aaaaanyuuu xboooooox!
64.
SLi
nem értem mi a nehéz abban hogy "kérek egyet az új xboxból"? ha már valaki ilyen barbár módszerhez folyamodik hogy személyesen vásárol
63.
Ooorky
Követhetnék a Nintendo féle elnevezést:

Xbox
Xbox Hdmi
Xbox Advance (Mini Xbox Advance, Super Xbox Advance)
Xbox U
Xbox Resurrection
62.
Oldman
A sok hüle kocavevő azt sem tudná mit jelöl a 2020 :)
Akik értenek hozzà azok meg tudják, viszont nem zavarnák a puszta tènyek. Szerintetek akik most vesznek pl x box s-t azokat érdekli a gyártàsi év/szám? Azok akik 2025-ben veszik meg a legùjabb konzol verziót, és nincsen a piacon màs erősebb gép, azokat megint nem foglalkoztatja a 2020 megjelölés.
Egyébként értem az aggályotokat, pszichològiai szempontból egyeseknél problémás lehet valóban.
Jó a sima xbox, punktum. :)
58.
Kawada
#54: Csak úgy repesnének az örömtől a ma 3 éves, 2025-ben 8 éves gyerkőcök, akik kapnak egy Xbox 2020-at. :)
57.
delphijos
Én az Xbox Mark I.-et mondanám. Ez lehet “csak” Xbox, mégsem ugyanaz a név mint az elsőé, és könnyű növelni ha jön új verzió. :)
56.
delphijos
#54: Most igen, de ez meg 2-3 évvel később nem hangzana jól. ( Persze ha jön új verzió, annak lehetett volna más neve ) De ha valaki ezt venné 2023-ban, akkor már nem olyan jól cseng a 2020. Az évszám max akkor jó ha minden évben jön valamiből új.
55.
Oldman
A hűtès miatt szerintem ideális az új BOX, mert a fenti nagy (?) ventillàtor kiszìvja alulról a termelődő hőt, majd azt legfelül kiáramoltatja nagy keresztmetszetben, vélhetően kicsi hangerővel.
Tévedésem joga fenntartva. :)
Ja, a kontroller méretéhez viszonyítva nem tűnik nagynak a konzol. Furi, de megszokgató, olyan mint egy mono hangfal.
54.
Oldman
X-BOX 2020
Ez a nèv egyszerű volna, ès elmondanà a lènyeget.
53.
cyberstaker
Én ps fanboy vagyok, és ennek ellenér bejön ez a design. Mertek újjal próbálkozni, ráadásul a senua alapján, már lehet érdemes is lesz megvenni, ha hasonló exkluzív címekkel operál a jövőben. A névvel kicsit elrontották szerintem, mert ha egyből csak simán xbox névre hallgatott volna, saját maga lejáratása nélkül visszaadta volna a generáció váltás erejét, mint pl a God of War és sok játék esetében, ami nem új számot kapott, hanem egy széria reset et ezzel jelezve jelentős változást.
52.
Neotechtr
Digital Foundry megállapította, hogy nem feltétlenül nagyobb ez a doboz, mint az eddigi konzolok, csak az űrtartalmat osztották el más formában. :D Mondjuk valmelyest igazuk van, mert tény, hogy ez a forma kevesebb helyet vesz el vízszintesen, mint a régi megoldások. Nálam, ha akarnék ilyen gépet még pont jól elhelyezhető lenne az asztalomon, míg a hagyományos konzol forma vagy sok felületet foglalna és minden rá lenne pakolva a tetejére, vagy állítva lenne és felborulna, amikor kislábújjal belerúgok az asztal sarkába.

Gondolom felmerül a kérdés, hogy de ki a franc vigyen egy játékkonzolt az íróasztalhoz...? Pedig, ha van egy jó monitorunk az nagyot tud dobni egy jól kinéző konzol játék képén is. Mondjuk a gagyiságok meg jobban feltűnnek. De azok akkor is feltűnnek, ha PC-n játszol és valami gagyin van megcsinálva.
50.
r3dman
Nekem nagyon bejön ez a külső.Lehet csak emiatt fogok Ps-ről Xboxra váltani jövőre.
49.
Ruga
Pont úgy néz ki most mint egy kis pc..
48.
Yanez
#47: Nem hozta. Pont emiatt lett emlékezetes az a felháborodás. Amúgy nem volt messze tőle, de nem hozta.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...