Xbox Series X - hívjatok csak Xboxnak!

  • Írta: fojesz
  • 2019. december 17.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft a múlt héten jelentette be, hogy a következő generációs konzolja az Xbox Series X nevet viseli majd. A redmondiak azóta pontosítottak egy picit: a Series X a pontos modellnév, az új generáció egyszerűen Xbox néven fog futni.

A Microsoft a múlt heti The Game Awardson lepett meg bennünket az új Xbox végleges nevével és formatervével, a redmondiak pedig kaptak hideget és meleget is a bejelentés után. Az Xbox Series X elnevezés sokak számára furcsán csengett, a jó hír viszont az, hogy egyáltalán nem kell majd így hívni az új konzolt.

Erről a Business Insider számolt be, miután a lapnak a Microsoft illetékese pontosította a dolgokat: a lap szerint az új generációs konzol egyszerűen "Xbox" névre hallgat, míg a "Series X" a konkrét modellt jelöli majd. Amellett, hogy ez az elnevezés nyitva hagyja a lehetőséget, hogy a vállalat viszonylag egyszerű nevezéktan mentén rukkoljon elő újabb Xbox-modellekkel a későbbiekben, úgy tűnik, Redmondban már nem akartak az Xbox 360-hoz és az Xbox One-hoz hasonló spéci fantázianevet kiagyalni az új generációra.

Ennek egyébként hosszútávon is lehet üzenete, de ez már csak elmélkedés: a Microsoft évek óta lebegteti, hogy szakítana a konzolpiacra jellemző éles generációváltásokkal, egy ilyen stratégiához pedig kétségtelenül jól passzol, hogy a játékosoknak mindig csak az aktuális "Xboxot" kell keresniük.

78.
78.
crytek
#77: City Interactive (CI Games)
The Farm 51
11 Bit Studios is simán lehet még

Bár egyiket se tartom akkora cégnek hogy "értelmes" exklúzivokkal lássák el a MS-ot. Ezért a Techland marad az egyetlen értelmes.
A CDP túl nagy falat lenne és a gog miatt nem adnák a fejüket erre a dologra az 100%...
77.
77.
A Pulyka
#76: Vagy a People can fly, de pletykalnak az oldalon CDPR-t is. Ha netan ok, egy eletre megutalom a microsoftot mint a szart.
76.
76.
crytek
Pletyka...a ms megvesz egy lengyel céget...

https://www.resetera.com/threads/rumor-microsoft-was-in-poland-and-it-was-interested-in-new-teams-that-could-join-to-xgs.160292/

Techland?
73.
73.
crytek
Division 3 development
also recently helped by teamxbox said birdie
Div3 target for X1X with RT too , is 1080/60 or 4KCBR/30
for XSX is 4K/60 is a given
68.
68.
mustang74
Legjobb a kutyák által alkalmazott jelölés
65.
65.
Ooorky
#64: Tapasztalataim szerint ez inkább így hangzik:
Anyuuuu xbox, xboxot anyu. Aaaaanyuuu xboooooox!
64.
64.
SLi
nem értem mi a nehéz abban hogy "kérek egyet az új xboxból"? ha már valaki ilyen barbár módszerhez folyamodik hogy személyesen vásárol
63.
63.
Ooorky
Követhetnék a Nintendo féle elnevezést:

Xbox
Xbox Hdmi
Xbox Advance (Mini Xbox Advance, Super Xbox Advance)
Xbox U
Xbox Resurrection
57.
57.
delphijos
Én az Xbox Mark I.-et mondanám. Ez lehet “csak” Xbox, mégsem ugyanaz a név mint az elsőé, és könnyű növelni ha jön új verzió. :)
53.
53.
cyberstaker
Én ps fanboy vagyok, és ennek ellenér bejön ez a design. Mertek újjal próbálkozni, ráadásul a senua alapján, már lehet érdemes is lesz megvenni, ha hasonló exkluzív címekkel operál a jövőben. A névvel kicsit elrontották szerintem, mert ha egyből csak simán xbox névre hallgatott volna, saját maga lejáratása nélkül visszaadta volna a generáció váltás erejét, mint pl a God of War és sok játék esetében, ami nem új számot kapott, hanem egy széria reset et ezzel jelezve jelentős változást.
52.
52.
Digital Foundry megállapította, hogy nem feltétlenül nagyobb ez a doboz, mint az eddigi konzolok, csak az űrtartalmat osztották el más formában. :D Mondjuk valmelyest igazuk van, mert tény, hogy ez a forma kevesebb helyet vesz el vízszintesen, mint a régi megoldások. Nálam, ha akarnék ilyen gépet még pont jól elhelyezhető lenne az asztalomon, míg a hagyományos konzol forma vagy sok felületet foglalna és minden rá lenne pakolva a tetejére, vagy állítva lenne és felborulna, amikor kislábújjal belerúgok az asztal sarkába.

Gondolom felmerül a kérdés, hogy de ki a franc vigyen egy játékkonzolt az íróasztalhoz...? Pedig, ha van egy jó monitorunk az nagyot tud dobni egy jól kinéző konzol játék képén is. Mondjuk a gagyiságok meg jobban feltűnnek. De azok akkor is feltűnnek, ha PC-n játszol és valami gagyin van megcsinálva.
50.
50.
r3dman
Nekem nagyon bejön ez a külső.Lehet csak emiatt fogok Ps-ről Xboxra váltani jövőre.
49.
49.
Ruga
Pont úgy néz ki most mint egy kis pc..
41.
41.
delphijos
#40: Még annyi, hogy azt látni kell, hogy rengeteg vásárló nem olyan mint mi. Azok közül aki majd vesz jövőre, nagy részük nem is tudja azokat az infokat amiket mi most, mer nem néz E3 , vagy “bejelentés” videót... majd ha jön a kari, és megjelenik, beslattyog a boltba, és megveszi a kölöknek. Aztán ne a One X-et vegye a Series X helyett... :)

Én nagy Apple “fan” vagyok, de pl. az IPad elnevezések is egyre kuszábbak. De aki azt vesz, talán jobban utánajár, de egy konzolnál akit jobban nem érdekel, az csak a “nevet” nézi....
39.
39.
Most úgysem hiszi el senki, de én vártam valami ilyesmit, hogy ez az Xbox Series X nem a konzol neve lesz, hanem azt jelenti csak, ami oda van írva. Ettől még lehet a következő generációban saját neve, nint a One most, az X szériás lesz a keményebb.
26.
26.
A Fénybenjáró
OFF: Adminok, hol tudom megnézni a kommentjeimet?
20.
20.
SLi
Most komolyan számít ez? Érdekel ez bárkit is ? A lényeg úgy is az hogy milyen lesz a konzol
9.
9.
Fata Morgana
Szerintem sokaknak alibi a videójáték azért, hogy idejárhassanak + minden egyes hírnél lehessen valamit fikázni az adott témában.
7.
7.
PaprikaJancsi
Ez amúgy a világ (egyik) legnagyobb baromsága.
5.
5.
Őrnagy
Zseniális, egyszerűen zseniális! Ilyen eredeti ötletet SOHA nem hallottam! Már csak ettől az ötlettől is biztosan megugranak az eladások. Én pl egyet akartam venni, de inkább kettőt veszek!
4.
4.
logic5
Sajnos a MS marketing osztályát ki kellene b@szni, úgy ahogy van....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...