Csökkentek a Take-Two bevételei 2019 végén

  • Írta: gorien
  • 2020. február 7.
  • Biznisz
Link másolása
Hiába nőtt robbanásszerűen az igény a Take-Two játékaira a karácsonyi időszakban, a harmadik pénzügyi negyedévben mégis gyengébben teljesített a cég, mint egy évvel ezelőtt.

Egy újabb pénzügyi negyedév végére értünk, és ahogy a nagy cégek megosztják beszámolóikat, képet kaphatunk arról, hogyan teljesítettek a mögöttünk álló évben.

Amint a Ubisoft, úgy a Take-Two Interactive is nyilvánosságra hozta az eredményeit a harmadik negyedévet illetően, amely 2019. december 31-gyel ért véget. Ez alapján az elmúlt három hónapi bevételük 930 millió dollárra rúgott – ez durván 300 millióval kevesebb a tavaly bejelentettnél. Ebből a nyereségük 163 millió dollár a tavalyi 179 millióhoz képest, amely a csökkenés ellenére már szebb arányt mutat.

Kiemelik, hogy a mikrotranzakciókból (avagy „visszatérő vásárlói költésből”) jobban teljesítettek a korábbi évhez képest, ennek az aránya 15 százalékkal nőtt, és az egész bevételük 34 százalékát adja. Ez magába foglalja a játékon belüli valuták és tartalmak, de a DLC-k vásárlását is. A növekedés legnagyobb hajtóereje a Grand Theft Auto Online volt, itt a mikrotranzakciók forgalma 54 százalékkal nőtt.

Strauss Zelnick vezérigazgató szerint a karácsonyi időszakban nagyon megugrott a kereslet a játékaikra, amelyek közül a Red Dead Redemption II-t, a Red Dead Online-t, a GTA V-öt és Online-t, a The Outer Worldsöt, a Borderlands 3-at és a NBA 2K20-at emeli ki.

A jelentésben megemlítik a Cloud Chamber játékstúdió megalapítását, ami a következő néhány évben a BioShock-franchise negyedik részét fejleszti majd. A viszonylag fiatal Private Division palettájáról is szót ejt: 2020-ban várható a Disintegration (a Halo egyik társszerzőjének, Marcus Lehtónak a játéka), valamint a Kerbal Space Program 2. Szót ejt a The Outer Worlds Nintendo Switch-változatáról is, amelyet szintén a 2021-es pénzügyi évben várnak. Ezt eredetileg március 6-án adták volna ki, de a kínai koronavírus-járvány miatt a munkálatait beláthatatlan időre felfüggesztették.

A The Outer Worldsből egyébként kétmillió példányt adtak el eddig, annak ellenére is, hogy az Xbox Game Pass felhasználói vásárlás nélkül is játszhattak vele.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...