A nagy kérdés: addiktívak-e az MMO-játékok?

  • Írta: fojesz
  • 2007. február 19.
  • Érdekesség
Link másolása
Dr. Maressa Hecht Orzack válaszolt a címben szereplő kérdésre a World of Warcraft kapcsán a Yahoo videójátékokkal foglalkozó szekciójának interjújában.
Dr. Maressa Hecht Orzack válaszolt a címben szereplő kérdésre a World of Warcraft kapcsán a Yahoo videójátékokkal foglalkozó szekciójának interjújában.



Dr. Orzack pszichológus naponta hat-hét embert kezel, aki játékfüggőség panaszával keresi fel őt. Elmondása szerint azon kérdésre, hogy az MMO-játékok addiktívak-e, mindenki tud válaszolni, ha figyelembe veszi a tényeket: például ha csak a nyolc millió World of Warcraft-játékosnak öt-tíz százaléka nem bírja abbahagyni a szerepjátszást, akkor is szembesülünk vele, hogy mennyien nem tudnak szabadulni a játéktól. A doktornő hasonlóságot vél felfedezni az MMO-játékok és a szerencsejáték között: mindkét játékfajta az agynak ugyanazon részét ejtheti rabul.

8.
8.
CULO
nimat16!

Miért lennének egyformák a küldik??? Tudod, hogy milyen nehéz összeszedni mondjuk egy Thunderfurry legendaryt???? Nem két perc! Azt mondod, hogy 20. szinttől lassú fejlődés! Nem egészen 5 nap alatt húztam fel a karimat lvl 60-ról 70-re! :) Csak ehez - mint minden gamehez - érteni kell és nem árt az angol tudás is! Az ellenfelek nem ugyan azok! Sok hely van, sok bossal! És mivel most tobták ki a (t)BC-t, még több ellenfél van! De egyszer szívesen beinvitálnálak. Mondjuk csak a mi guildünkbe és meglátnád, hogy a hangulattól elkezdve a játékélményen át a boss downig EGYSZERŰEN KIRÁLY!

Egyedül télleg unalmas! Sztem te még ezeke szerint nem is voltál ilyen helyzetben! Én 2 éve tolom vele...volt egy időszak amikor meguntam...de most??? Nem tudom letenni!:)
7.
7.
nimat16
nem szeretem a wowot és nem tudom megérteni hogy az a sok sügér mit zabál rajta.egyforma küldetések százszámra,20. szinttől llassssúúúú fejlődés.és egyébként is folyton ugyan azt csinálják csak más ellenfelekkel.gyagyi.
6.
6.
concrete
A WOW abszolút nem addiktív. Csak a mai játékosgeneráció

képes minden szemetet felzabálni, mert nem tudják mi az igazán

értékes. Nem azt nézik milyen a története, az élménye,

vagy a mondanivalója egy játéknak, hanem csak:"Gyaaa WOW!!!

De király!! Bejáratott játékuniverzum, meg elxart szerepjátékos-küldetések, amik sem élvezetesek, sem pedig a hardcore-osoknak nem jó!! Nem baj!!! Gyere TE is!!! Egy csomóan eztet jáccák!!!"

GET A LIFE MONKEYS!!!!
5.
5.
szpiiit
mit lehet ellene tenni? Kidobni a gépet az ablakon és akor biztosan nem leszünk függők:P
4.
4.
nO_ob
nekem a fugosegemrol papirom van:)

3.
3.
CULO
Nah elolvastam a cikk többi részét!!! Én is hallottam arról, hogy családok mentek tönkre, stb...sőt! A guildembe is volt ilyen játékos! De, hogy közel 300 000 Ft ért adta el az accát...??? Tudom, hogy sok ember kocka...azt is mindenki tudja, hogy ez a játék mivel (is) járhat! De ez van...függöséget okoz!
1.
1.
General Thomas
A válasz a kérdésre: Igen, ugyanannyira mint egy alap offline jó játék.

Csak itt a multis tulajdonsága miatt mindig teli van újdonsággal :P



Nah akkor nézzük mi áll a cikkben!
1.
1.
CULO
Ezt megmondtam volna Dr. Maressa Hecht Orzack nélkül is! :)) Én is függő vagyok! :))) Ebből lehetetlenség kigyógyítani! :)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...