Resident Evil 3 - teljesítményjavulás Xbox One-on

  • Írta: szlav
  • 2020. április 12.
  • Letöltés
Link másolása
Nagyot frissült a Resident Evil 3 Xbox One-os változata. A Capcom újramelegített játéka kifejezetten gyengén futott a Microsoft konzolján, főleg a PlayStation-verzióhoz képest. A mai patch végre orvosolja ezt a hibát.

Egy cseppet sem túlzás azt állítani, hogy a Resident Evil 3 remake konzolos változatai közel sem teljesítettek egyformán a megjelenés napján, főképp ha az erősebb gépeket hasonlítjuk össze. Amíg a Nemesis PS4 Prón vígan, 60 fps-es sebességgel üldözte végig Jillt Raccoon City utcáin, az Xbox One X-es változat képkockaszáma néha ennek alig több, mint a felét produkálta.

A legtöbb rajongó a megjelenés óta akár már többször is végigszaladt a játékon, de jobb későn, mint soha alapon a Capcom végre egy komoly frissítést eszközölt a Microsoft konzolcsaládján, ami szintre hozza a játék teljesítményét. A Digital Foundry csapata villámgyors sebességgel máris kielemezte a patch előtti és utáni különbségeket, a változás pedig egészen radikális. Máris mellékeljük a videót:

A Resident Evil 3 egyébként nem csupán Xbox One-on és PlayStation 4-en, de PC-n is megjelent, mi is itt teszteltük a játékot - itt olvashattok róla bővebben.

10.
10.
#7: Te valamit nagyon beneztel, a Leon A Claire B majd Claire A Leon B, amivel rendesen vegigjatszod, az nekem 22 ora volt, es igen lassabb vagyok kicsit, de kizart,hogy normalisan egy ugyesebb jatekosnak is annyi lenne az egesz, mint 1 db RE3 menet. Szoval ne tulozzunk mar, rohadt rovid a 3 remake.
9.
9.
Ps fanboy
#8: Szerintem is egy jó kis game ez, csak hát az emberek többet vártak tőle a régi rész fényében. Plusz ott van az is, hogy szerintem a Capcom most jobban megakarta lepni a játékosokat mint a Re2 nél és új "alapokra" helyezte az egészet, kvázi demonstrálni, hogy milyen is lenne ha napjainkban készült volna el a harmadik rész. És ez a hozzáállás nekem nagyon is tetszik, csak hát ez egy 99-es játék újraélesztése és hát nagyon sok anyag hiányzik a régiből, és sajna ez mellett sem lehet elmenni szó nélkül.
8.
8.
#7: Hehe, milyen érdekes infó. Ez most valóban tetszik :) Jó szar, hogy így elbántak a Resi 3-mal most, de amúgy még így sem egy kifejezetten rossz játék. Sőt, igazából még a csalódás mellett is inkább sorolom a jobbak közé a címet. Különben az acsi vadászoknak jó az ár/érték arány az új rezident hármon és valahogy bennem is kezd megszületni az igény, hogy újra akarom kezdeni.

Nem tudom, lehet én vagyok retardált, de nekem az pl nagyon tetszik , hogy my boi Nemesis pont ugyan olyan szkriptelt barom, mint a régiben. Tudod mikor jön, tudod mikor megy, és jól meg lehet szopatni, ha megtanulod, hogy kell vele keménykedni. Ez a része tetszik. Meg amikor bemész a Toy Shop-ba az egyik gyémántért, akkor nem megy be utánad, hanem kajak türelmesen vár az ablak mellett és nézi mit csinálsz. Kimész és újból elkezd kergetni XD

Mindig is kedveltem a kis golyófejűt és végi golyófejű maradt ebben a részben is. <3
7.
7.
Ps fanboy
#5: Egy pozitívumot azért fel tudok hozni a Re3 kapcsán a Re2 vel szemben. Mégpedig az, hogy a Re3 bizony hosszabb, nem sokkal kb. 20 percel. Sokat nem befolyásol, csak azért jegyzem meg, mert mindenki mást állít. Holott a Re2 akár legnehezebb fokozaton 50 perc alatt teljesíthető speedrunban (nyilván egy karakterrel), addig a Re3 1 óra 20 és 15 perc közé tehető a legprofibb, a játékot a legjobban kiismerő speedrunerek által csalások és bármilyen extra segítség nélkül.
6.
6.
Anti4730
#5: A lovoldozes, meg a harcrrendszer szinte pont ugyanaz, mint a tavalyi kettoben, ugyhogh azert ne tulozzunk mar, hogy operation racoon city szintjen van...
5.
5.
GAMEROD
Inkább kezdjék elölről az egész fejlesztését ezt pedig kukázzák a lomtárba. Mert a játékmenet valahol az Operation Raccoon city szintjén van, arról nem beszélve hogy konkrétan az eredeti rész fele nincs benne, ami meg benne van az is teljesen más. Dühítő. Egy remake az legyen remake, nem pedig tetszés szerint összedobunk valami egész mást. Ha a RE2-nél sikerült, ennél mé' nem?
4.
4.
adamsfamily
A cikkből csak a miértek maradtak ki.A PS4 Pro változat csak 1620p-ben futott,míg az Xbox one x-es megjelenéskor 2160p-re volt belőve.Amit lényegében lejjebb vettek a magasabb fps-ért cserébe.
3.
3.
Stranger
#1: Miért? Tök jól fut egy 12 éves Q9650-el is ahogy nézem.
1.
1.
razorka777
Remélem a PC-s verziót is rendbe rakják.:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...