FIFA 21 - finomodik néhány játékelem

  • Írta: gorien
  • 2020. augusztus 5.
  • Videó
Link másolása
Eget rengető változásokra nem kell számítanunk, de azért az EA Sports is tesz azért, hogy a FIFA 21 ne legyen teljesen ugyanolyan, mint a sorozat legutóbbi darabja. Videóban szedték össze, miken finomítottak.

Miután majdnem két hete hivatalos előzetessel is bemutatta az Electronic Arts az idei FIFA-játékát, ezúttal arról is ejtett pár szót, hogy miféle játékmenetbeli változásokra számíthatunk benne. A gameplay-előzetes három és fél percében sorra vesszük, miként finomodtak a virtuális foci mechanikái. 

Nagy változásokkal persze nem kell számolnunk, az majd a következő konzolgenerációra gyártott FIFA keresztje lesz, de néhány kisebb módosítást így is végrehajtottak a fejlesztők. A videó tanúsága alapján például jobb labdakezelést kapunk (legyen szó a másik játékos összezavarásáról vagy a hosszú passzok adásáról), míg a pozicionálás, a támadás és a védekezés fölött is nagyobb kontrollt kapunk. A játékosok viselkedése is közelebb lesz a valósághoz.

A FIFA 21 október 9-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, később pedig az újgenerációs konzolokon is felbukkan. A switchesek egy Legacy Editionbe fektethetnek be.

Változások az olasz bajnokságban

Az EA Sports bejelentette, hogy megállapodott az Inter Milannak és az AC Milannal, miután azok nem újították meg a szerződésüket a Konamival. Ennek megfelelően az EA exkluzívan birtokol mindenféle jogot a csapatok kapcsán, a PES csak fiktív csapatnévvel és -felállással helyettesítheti a két klubot. A FIFA-rajongóknak sem lehet azért teljes az öröme: az EA az AS Romával szakított, így az Roma FC-ként szerepel majd az idei részben. A Roma játékosai ettől függetlenül valódi nevükkel tűnnek fel a játékban.
11.
11.
Obi Wan Kenobi
#10: *a játék eladásából származó pénz..

#voteforszerkesztesgomb
10.
10.
Obi Wan Kenobi
#8: Egyszerűen az a gond, hogy a 16 óta gyakorlatilag minden újítás belefért volna egy testesebb patchbe és rohadtul nem kellene kiadni minden évben és megvetetni újra a rajongókkal. Persze emellett dől a lé a kártyacsomagokból, de hát muszáj maximalizálni a profitot. Ez a live service az EA értelmezésében sajnos, és amíg a rajongók minden évben megveszik addig nem fognak változtatni ezen a nem túl vásárló árát hozzáálláson. Ráadásul a tavalyi beszámoló szerint több pénzt hoz a lehető leginkább pay-to-winebb játékmód, az UT, mint maga a játék eladásból származó pénz.

https://www.google.com/amp/s/metro.co.uk/2019/07/25/ultimate-team-microtransactions-now-make-money-fifa-10461286/amp/
9.
9.
Yanez
#8: Épp tegnapelőtt akadtam fifa érdekességekre. Most le leszel döbbenve barátom, de a FUT-al a fifások 11%-a játszik csak. Én is esküdni mertem volna, hogy több, mint a fele.

Egyébként aki nem évente veszi és csak ilyen pár meccset tol, annak a véleményén nem csodálkozom, de aktív játékosként biztosan mondhatom, hogy a- játékmechanika között óriási a különbség. Pl fifa19 és fifa20 között is hatalmas! A 19 egy lassúbb és átgondoltabb játék, míg a 20-ba visszahozták a fifa 18 pörgős játékmenetét, de a fifa19 precizitása tovább lett csiszolva.

Az idei fifa viszont lehet tényleg már nem fog merőben különbözni a 20-tól, hiszen jön az új genes fifa, így ennek már biztosan nem fognak annyi figyelmet szentelni.
8.
8.
salaxx
Abszolút nem trollkodásnak szánom + nem is Magyarországon élek, de számomra egy évi (!) szórakozásra bőven belefér évente 20.000 forint. És sokak szerint persze ugyanez az előző rész... Meg az 5 évvel ezelőtti is, de 1 rész támogatottsága 1 év.. Utána nincsenek questek, új lapok + jóformán a kutya sem játszik a régivel. És lehet ócsárolni, de vevők 99%a csak a FUTtal játszik, amit meg a kritika ér, hogy csak a jobb és jobb lapok miatt játssza az ember....a mai játékok 80%a valami Grind alapú... Játssz jobb cuccokért... Emiatt ezt elítélni...
7.
7.
RangerFox
#6: Nekem kiszúrta a szememet a Pes idei megoldása, ténylegesen csak keretfrissítést tartalmaz (beleértve az elvesztett licenszeket is), mindezt 30 euróért...
6.
6.
Marcus88
#5: Ez ellen csak mi vásárlók tehetnénk,ha nem vennénk meg,de ez soha nem fog megtörténni.
Elég lenne 3 évente kiadni egy részt,és évente a nyári és téli átigazolási zárás után egy keretfrissítést és a szokásos új lemodellezett arc frissítéseket letölthetné mindenki patch formájában.
Én most júniusban vettem meg a 20-at 5-6000 körül,ettől többet én nem adok érte.
5.
5.
Slik
erdekes mas jateknak min 3-4 ev kell, hogy osszealljon
itt persze eleg par honap egy uj menunek meg boritonak
4.
4.
dani1124
Kinézetre teljesen ugyan az mint az előző 5 fifa.

Az egyetlen valamirevaló(nak kinéző) újítás az Agile Dribbling, az is csak a street (jelenleg Volta) játékmód miatt, amit a Fifa20-ban mocskosmód elkúrtak. Ezt talán javítják, hogy mostmár talán a street játékmód nem egy 100% nagypályás foci lesz kis pályán, hanem kap egy másik irányítást és labdakezelést.

EA-nél nagyon értenek ahhoz, hogy tök átlagos, még csak újításnak sem mondható finomhangolásokat évről évre milyen frappáns nevekkel adnak el.
Position awareness! Interactive player run! Natural Collision system! Parasztvakítás az egész.

És minden évben ez van. Atyaéég újragondoltuk az egész labdafizikát! Teljesen innovatív védekezés! Új cselezés technika! Dinamikus támadások! Teljesen új szintre emelt AI! Okos kapusok! Valósághű részletgazdag grafika! Precíz labdakezelés! Atyaééég innovációó! Teljesen megújult játéék! Aztán amúgy mindebből a végfelhasználó semmit nem észlel, mert ezek olyan minimális finomhangolások, hogy a játékot szinte alig befolyásolja. Trailerben jól mutat, el lehet mondani, hogy mekkorát újítunk, amúgy sehol semmi.
És évről évre ugyan ez van...

De akkor teszem fel a kérdést, mi az anyámat csinálnak az EA Fifa részlegén egy év alatt? Szerintem háromnegyed évig azon ülnek, hogy hogy nevezzék el ezeket a bullshit parasztvakítás """újításokat""" amit évről évre kapunk, a maradék negyed évben meg leprogramozzák ezt.

Mielőtt megvettem a Fifa20-at az előtte lévő Fifa amivel játszottam az a Fifa15 volt. És nagyjából ez igaz. Ha 4-5-évente veszed meg a játékot, akkor talán látsz érdemi javulást a részek között. 4-5 év alatt történik annyi változás, amit 1 év alatt kéne hozni...

Ha EA-n múlna évről évre kiadná kopp ugyan azt a játékot átnevezve, csapat meg játékosfrissítésekkel. Csak nincs pofájuk ezt csinálni, úgyhogy minimálisan kénytelenek belenyúkáln itt ott.
2.
2.
salaxx
#1: Kb 10-15 éve próbálgatták már ezt... Of the ball control volt a neve.. Persze akkor még a jobb analóg nem volt ennyire "foglalt", akkoriban talán 1-2 részt élt meg a funkció, kíváncsi leszek most
1.
1.
RangerFox
Ez az interactive player run jó újítás, 20-ban tényleg csak annyit kellett csinálni, hogy megtartottad a labdát, amíg az egyik ai társ előre nem szalad egy jó helyre a befejezésért.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...