Nem mindegyik Assassin's Creed fut majd a PS5-ön

  • Írta: fojesz
  • 2020. október 30.
  • Hír
A Ubisoft az egyik blogposztjában említette meg, hogy bizonyos PS4-es játékaik - köztük különféle Assassin's Creed-epizódok - nem futnak majd a Sony következő generációs konzolján.

A Sony korábban azt mondta, hogy a PlayStation 4-es játékok 99 százalékával kompatibilis lesz az új konzolja is, a kivételeket pedig egy listán fogja gyűjteni. Ehhez képest kisebb meglepetés, hogy a Ubisoft egyik blogposztja több olyan játékot is felsorol, amelyek lemaradtak erről a felsorolásról, és mégsem futnak majd a PlayStation 5-ön.

Nem tudni, hogy miért, de a kiadó szerint az Assassin's Creed: Syndicate, az Assassin’s Creed Chronicles: India, az Assassin’s Creed Chronicles: China, az Assassin’s Creed Chronicles: Russia, a Star Trek: Bridge Crew, a Werewolves Within, a Space Junkies és a Risk sem játszható majd a Sony next-gen gépén, így ezektől el kell búcsúznunk, ha megszabadulnánk a PS4-ünktől.

A kiadó szerint az xboxos kiadások esetében nem lesz ilyen kompatibilitási probléma.

112.
zozo76hun
A PSVR hasznalata sem lesz zokkenomentes a PS5-on. Lasd Hitman 3!
111.
Oldman
Korán örültünk...
https://www.gamestar.hu/hardver/tul-koran-orultunk-a-cserelheto-playstation-5-oldallapoknak-286394.html
110.
Ps fanboy
#108: Választási időszakban ez megesik. Lol
109.
Turley
#108: Sorry analfabéka vagyok, szóval ebből is látszik, hogy jó hogy sűrűbben osztanak bannokat
107.
Kawada
Visszakompról jut eszembe. Láttátok a Digital foundry videót a BC-vel kapcsolatban? Itt az igazi next gen élmény, a Just Cause 3 is már fogja tudni a 30 fps-t. :)

Amúgy nem, nem series x fikázásnak szánom... Csak gondoltam hátha hír azoknak, akik automatikus 4k-120fps-HDR orgazmusra számítanak.
105.
ADMlN
#101: Hát ez a prohardver cikk tényleg full félrevezető, a kedves cikkíró az alaptalan találgatásait megpróbálja egyértelmű tényként előadni, miközben olyan sületlenségeket állít, hogy a Mesh Shader az ugyanaz mint a Primitive Shader. Itt van egy jó cikk, hogy ez miért nem igaz: https://www.resetera.com/threads/primitive-shader-amds-patent-deep-dive.186831/

De igazából szerintem az a szomorú, hogy a Sony most is mélyen hallgat, ahelyett, hogy tisztázná a helyzetet, és ez szerintem komikus módon beszédes.
Igazából amit eddig a hivatalos bejelentésekből tudni lehet az ennyi:
Xbox: full RDNA2
PS: some RDNA2
És ami a poén, hogy ez még csak nem is feltétlen jelenti, hogy a PS5 ettől kevesebb lenne, csak azt hogy a Sony inkább a saját megoldásokra támaszkodik, míg az MS inkább a szabványosakra. Az, hogy melyik stratégia kifizetődőbb majd elválik.
103.
Neotechtr
#65: Hé Boris 72!

Hát te meg itt nyomod az ipart? Na mi a helyzet, miről rizsázol éppen? Nyújtsál már felvilágosítást erről a rendszerről, mert mostanában nem annyira mélyedtem semmi témába, írni meg még annyit sem sikerült.

De én bírnám, ha kiderülne valami összeesküvés elmélet.
102.
delphijos
#101: Na, megtaláltam. https://prohardver.hu/hir/egyedul_uj_xbox_tamogat_amd_rdna_2.html
101.
delphijos
#98: Ha megtalálod, és elolvasod, full félrevezető. Az hogy a játékok mennyit profitálnak majd belőle, meg majd kiderül.
100.
Yanez
#97: Egyeseknek igen. :)
98.
delphijos
#92: Amire írtam ezt az egy Magyar cikk volt amit linkelt ide valaki.
97.
Ps fanboy
#95: Húúú bazzeg azt el kellet volna olvasni? :D
92.
ADMlN
#75: Bocs, csak feltételeztem, hogy ha valamire csípőből rávágod, hogy "marketing rizsa" legalább elolvastad miről is van szó:
"Xbox Series X|S are the only next-generation consoles with full hardware support for all the RDNA 2 capabilities AMD showcased today."
Az persze még kérdéses, hogy pontosan mik azok a funkciók amikről itt szó van, de valószínűsíthető, hogy ezek olyasmik mint a VRS vagy az SFS, amik még csak utalás szintjén sem szerepeltek a PS5 GPU deep-dive-ban.
83.
Yanez
#82: Én már akkor elengedtem. Egyébként nincsenek olyan címek, ezért sem tudott sorolni párat.
82.
Marcus88
#76: +1
Azóta is azon gondolkodom,hogy mely címekre gondolhatott,de nagyon jól titkolja.
75.
delphijos
#72: “ ez a funkció hardware-esen nem elérhető a PS5-ben”

Ez lehet , én nem láttam ezt így konkrétan leírva, de hogy őszinte legyek nem ástam bele magam annyira. Az RDNA3 pletykákról se hallottam. Nem tudom hol írtam hogy ez elképzelhetetlen. Én a hardveresen elérhető dolgokra gondoltam, hogy azok biztos a Sony API-jával is hozzáférhetőek, nem csak DX alatt.
73.
Kawada
#72: Valóban nem łgy értettem, sorry.

Mert a téma érdekel, a fícsőr kevésbé. Ahogy érdekel a téma, hogy ki miért választ konzolt. Ez is ilyen részint. Számomra a BS egy huszadrangú dolog.

Szerintem a gender lobby mizéria is érdekelhet attól még, hogy egy f*szságnak gondolom. És 40 sornál hosszasabban tudnám ecsetelni, hogy miért.
72.
ADMlN
#51: Azt hittem nyilvánvaló, de ha nem, akkor elmagyarázom: arról beszéltem, hogy a PS5 1 generációnyi játékot fog tudni BC-ben, a Seriex X meg 3 generációnyit, nem pedig arról, hogy hány konzolgenerációban volt BC.

"Most megjött a kedvem, hogy idefossak valamit és kövessem. Ne haragudj miatta."
Ne félj, nem haragszom, csak számomra továbbra is furcsa az a koncepció, hogy 30-40 sorban írod le, hogy mennyire nem érdekel az a téma amiről már a 15+-adik kommentet írod.

#57: Épp azt mondom, hogy ez a funkció hardware-esen nem elérhető a PS5-ben. Igaz, hogy az RDNA 2-n alapul a PS5, de azt a Sony testre szabta. Ez azt jelenti, hogy bizonyos funkciókat kivettek, más funkciókat meg beleraktak. Nem tudom miért olyan hihetetlen ez a koncepció. Valamiért azon senki sem rökönyödött meg, mikor arról szóltak a pletykák, hogy a Sony RDNA3 feature-öket pakolt a GPU-jába, de az már valamiért elképzelhetetlen, hogy néhány RDNA2 feature-t meg kivett.
68.
Ooorky
#67: Tipikus ps fanboy hiszti.
67.
Kawada
#66: Alapvetően ami bosszantó itt, hogy az embernek a személye van támadva az izlése szerint. Elképzelhetetlen az, hogy nekem egy Ghost of Tsushima, vagy egy Last of Us, ne azért tetsszen, mert szerintem egy kurva jó játék, hanem azért, mert sony... És ezt szinte csak a péesexekkel csináljuk... Hiszen bármilyen péesjáték alatt előjön 5 hülye, aki fikázza mert sony, vagy mert látott belőle 5 percet valami félfogyatékos streamertől, vagy mert egyébként tps, és barátunk amúgy is szinte kizárólag fps játékokkal játszik... Gondoljunk bele, hogy mi lenne, ha minden kurva játék alatt ez menne... és 100 hsz-en keresztül. Mert persze máshol is előfordul, hogy megjelenik Neotechtr (nó offensz, hirtelen te jutottál eszembe :) ) és elküld a picsába, hogy miért szereted az rts-eket, bezzeg a Disco Elysium. :)

Egyszerűen képtelenség az érveknél maradni és hogy ne személyeskedve próbálja bizonygatni valaki a maga igazát. És bocsi, de ebből a szempontból továbbra is úgy gondolom, hogy az antisony/ms fiúk sokkal mélyebb ligában játszanak...
66.
Kawada
#60: Nem tudom te miket és hol olvasol... Én nem sokat. Itt szoktam kommenteket olvasni, és nagyjából az egyedüli hely, ahol kommentelek. A tegnapi és mai napot leszámítva itt is kellett tartsak egy kisebb szünetet, mert éreztem, hogy az agyrák növekszik...

Digital foundry-s videók alatt néha elolvasok párat. Ott egyik kutya, másik eb... IGN-en szoktam még nézegetni, ahol egyértelműen több a péeses, de 98%-ban szerintem normálisak, a másik 2 pedig kamgecam. Ellenben van 2-3 péeshéter és xboy, de azok olyanok, hogy ahhoz képest kamgecam egy mérsékelt, érett és objektív ember.

Itt tudod mi megy dióhéjban?

-"PS fiú": Úúúú. Nagyon szeretem az exeket, szerintem sokkal jobbak mint egy
átlagos történet központú, single player játék.
-"Objektív konstruktív ellenzék": hogy te milyen hülye vagy, mind középszar! A god of war talán 7/10. a Last of us 2 egy buzilobbi, 2/10. Különben is. Az fps-ek az igazi játékok.
- Nekem tetszenek. A látvány pazar, az animációk messze jobban, a gameplay átlagos, de a köríés mindenképp szinten felüli.
- persze, mert egy fanboy vagy. középszar mind. A Last of us 2 is pont olyan, mint a 2013-as TR...
- oké... miért, a MS játékai jobbak?
- hát egyrészt igen, mert teljesen mások, és nem exek, másrészt pedig ott a game pass és úúúú de hangos a péesn4 pró.
- engem nem zavar, hogy hangos, mert fülesben játszom, főleg este, egyedül. így nem hallom. A game pass pedig nem érdekel, szeretem a lineáris, történetközpontú játékokat, ezt pedig megkapom a sony-tól és megkaptam akkor is, amikor mindenki fosta magából az only multiplayer szarokat.
- pfff. hülye fanboy. a microsoftot legalább érdeklik a vevőik.
- engem a játékok érdekelnek... amúgy mindkettő csak a szarjait akarja eladni...
- pff... hülye fanboy. mind középszar. "fordöpléjörsz". Amúgy a sony-t nem érdeklik a vevők...

Nagyjából ez megy. :) Na de persze sarkítok, és ebben a "karikatúrában" egyértelműen a ms fanokat fikázom, akik persze nincs az az isten, hogy bevallják, hogy ms pártiak, ezt mindig csak tagadják, épp a hozzászólásaik viszonyulnak úgy, mint a független pesti srácok a kormányhoz. :)
65.
ABorealis27
#60: "Nezd meg a reakcioit egy xbox fan-nak meg egy ps fan-nak ha tolsz mondjuk egy jogos fikat."

Ilyet ezen a fórumon, a Dr. Genya-Farkas-Neotechtr-Oorky koordináta-rendszerben leírni kb a hónap bullshitje.
64.
Turley
#60: https://i.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/022/524/tumblr_o16n2kBlpX1ta3qyvo1_1280.jpg
63.
Yanez
#62: A pszichológusoknál manapság az első kérdés az, hogy milyen konzolod van otthon. Egyéb részletre már nem is kíváncsiak. Ha ps-ed van, az egyenes beutaló az elmegyógyintézetbe.

A másik kedvencem, hogy aki konzolon játszik, az hogy képes magát gamernek nevezni? Hiszen a két dolog sehogyan sem köthető össze...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...