Mit ígér a visszafelé kompatibilitás a PS5-ön?

  • Írta: Baloo
  • 2020. november 9.
  • Hardver
Link másolása
Jó ideje nem titok már, hogy a PS4-es játékok 99 százaléka futni fog a PS5-ön is, azonban a Microsofttal ellentétben a Sony nem reklámozta olyan lelkesen ezt a funkciót, így idáig csak a sötétben tapogatóztunk ezzel kapcsolatban.

Hamarosan a boltokba kerül a PlayStation 5, és bár a masina bejelentésekor ígéretet kaptunk, hogy a PS4-es játékaink oroszlánrésze használható lesz a következő generációs gépen is, hogy hogyan fog teljesíteni ez a funkció, arról eddig még nem kaptunk vizuális idegenvezetést.

Az embargó lejártával a Digital Foundry csapata erre a problémára is jelentkezett egy videóval, amiben górcső alá vették a PS5 visszafelé kompatibilitását, és szerencsére csupa jó hírrel tudtak szolgálni. Természetesen van egy pár cím, amiben a fejlesztők beavatkozása szükséges, hogy felnyissák a 30 fps-es korlátozást, mindenhol máshol azonban - ahol a PlayStation 4 Prón már elérhető volt a magasabb framerate - gyakorlatilag zökkenőmentes képfolyamatosságot biztosított a PS5. 

Ezek után a konzol főmenüjét is a végletekig kivesézték:

Valamint mindent összevetve elmondták a véleményüket a Sony következő generációs gépéről, ahol olyan apró részletekre is kitértek (és lefilmeztek), mint például a fogyasztás, a hőleadás, a HDMI 2.1 vagy éppen a konzol tárhelye:

A PlayStation 5 a világ egyik részén november 12-én, máshol - és így nálunk is - november 19-én mutatkozik majd be.

66.
66.
Zuzmo
Erről a listáról nem sokat hallottam eddig:
https://www.pushsquare.com/guides/ps5-backwards-compatibility-can-you-play-ps4-games-on-playstation-5#all-ps4-games-that-may-exhibit-errors-on-ps5
Valaki próbált ezekből a címekből valamit PS5-ön, milyen hibák jönnek ki?
63.
63.
Ps fanboy
#62: De hát szinte minden multiplatform ugyanúgy van ps en is, ami közül rengeteg a multiplayer game is egyben. Tudomásom szerint nincs olyan számottevő Microsoft exkluzív multiplayer game, ami indokolja ezt a kijelentést. Éppen ezért nem érdemes skatujázni a ps-t azért mert singleplayerben utazik, ha exekről van szó, az csak egy kis szegmense.
62.
62.
Helium Prime
#59: Nem az emberek számáról volt szó mert akkor adjuk a másik oldalhoz a pc-t meg most már az android eszközöket is! Több olyan játék ami online multi erre értettem mert csak azokkal tudnak egymással játszani vagy split screen es 1-2
59.
59.
delphijos
#57: “szerintem boxon sokkal több a multi lehetőség”

Bocs, de ez már tényleg valami elvakultság. Nem is értem... Ha mindenáron hasonlítgatni akarunk akkor már csak a számok alapján több ember multizik ps-en. De amúgy meg ez sem számít, de amit mondasz, annak semmi értelme.
57.
57.
Helium Prime
#56: Igaz ez is lehet szempont, bár szerintem boxon sokkal több a multi lehetőség!
A Grounded még nagy kedvencünk mind a hármunknak:) ti nem nyomjátok?
Én még nem találkoztam olyan gyerekkel aki ne tudott volna valamive játszani a Gp kínálatából,de felnőttel sem! Akinek abból a 300+os listából nem felel meg minimum 10 az szerintem keressen más hobbi-t :) Abban picit kételkednek,hogy gp ben nem találnak játékot,de ps now ban igen!
56.
56.
delphijos
#55: Oké, csak pont azt mondom hogy pl. gyerekem és haverjai szinte csak ilyen játékokkal nyomják ( Fortnite, Rocket League ) a GP lista kb. nem is érdekli őket. Ott ahol szintén ez van, és a gyerek az egyetlen “gamer” ( nincs közösen használt előfizu ) az ilyenre meg esetleg jobb választás lehet a ps, mert ezeket minden nélkül tudják online nyomni. Box-on meg kell a Gold az ingyenes cuccokhoz is...
55.
55.
Helium Prime
#53: Pont ezt mondom én is,hogy a gyerekek nem válogatnak annyira,ellenben mindent kipróbálnak! Nálunk is össze van kapcsolva a két gép ezért anyagilag sem tétel igazán az előfizetés.Gyerek kedvencei meg olyan játékok mint Rdr2,Minecraft ennek nagyon fog örülni Rt vel szerintem,Roblox,Fortnite,Ori,most meg épp a Sunset Overdrive fogta meg. Ha megkapjuk a Ps-t akkor az Astro's lesz a sztár egy darabig mert azt a gameplayt minimum 50 szer kellett már megnéznem vele!
53.
53.
delphijos
#43: Amúgy a nagyon fiatal korosztály pont hogy sokkal kevesebbet “váltogat” játékot, a nagy többség egymás ellen nyomja. Egy másik logikával meg a PS a jobb választás akkor, mert megveszik a gépet, letöltik a Fortnite-ot, meg a Rocket League-t, és nyomják. Box-on meg az ingyenes játékokhoz is kell Gold.... a fiamnak a home-olás miatt ez nem gond, de különben kéne neki előfizetés CSAK EMIATT. Szóval nem csak egyféle szempont lehet....
47.
47.
Yanez
#43: Tökmindegy melyik konzolból fog fogyni több 2-3 hónap, vagy 2-3 év múlva. Mindkét koncepció életképes és szvsz ebben a genben senki sem fog orra bukni. Akinek számítanak a számok, azok nem a vásárlók kell legyenek. A gamer iparág egyre nagyobb teret hódít, és az olyan domináns cégek, mint az MS Sony meg a Nintendo, kurvaélet nem fognak veszíteni!
44.
44.
crytek
Én lefosom a lemezes Driveclubot vigye a többi dolog nem érdekel
43.
43.
Helium Prime
#42: A kisebb gyerekek nem a márka miatt sírnak,ha sírnak azok a 11-15-ös korosztály :)
Egy 6-8 éves ugyan úgy örül bármelyiknek csak legyen hozzá játék is dögivel! Apa meg a pár naponta megunt játékok miatt nem fog havonta százezer fölött költeni is rá évekig! Azzal,hogy milyen vásárlók vannak többségben várjunk 2-3 hónapot minimum :)
Általában szerintem a tudatos a kevesebb a tehetősebbeknek meg mindig mindenből a legjobb,legerősebb,legnagyobb,legújabb kell! Szerintem!
42.
42.
Yanez
#41: Ezzel a logikával apukának a legjobb megoldás XSS-t vagy XOX-et venni, de ezek a vásárlók vannak kisebbségben. A többség tudatosan vásárol konzolt és legtöbb esetben még apuka is azt veszi, amelyikért sír a kölyke.
41.
41.
Helium Prime
Hát szerintem ez idővel a szolgáltatások versenye lesz!Folyamatosan csökkenni fog majd az a tábor aki egy éves előfizetést kifizet egy játékért főleg,ha az a másikon a szolgáltatás része!Ahogy mondják is a videóban,hogy apuka bemegy a konzol boltba Ps5 ért mondják neki,hogy nincs nem is lesz!Erre ő,de hát karácsonyra kell!Aztán jön marketing Robi és rámutat az xboxokra!Megkerdezi,hogy hülye vagy?Tudod mennyi erre 100 játék?(ami 300 fölött van) 5000! És tudod mennyi Playstationre 100 játék? 2500000 :)
Exkluzív szinten hidegen hagyna,ha eltünnének! Jobb lenne,ha mindenki azon tolhatná amin akarja!Reálisabb kép alakulna ki egy-egy játék valódi értékéről.
A videóban beszélnek még az AMD-ről és az Nvidia-ról,hogy nem véletlenül adta ilyen olcsón a kártyáit utóbbi!Az is érdekes!
Erre gondoltam amikor Kawada-val bohóckodtunk,de majd írja,hogy ő mindent véresen komolyan gondolt,de mindegy mert ő a zseb dimenzió tagja,hogy Pisti szavaival éljek! :D
40.
40.
Ps fanboy
#36: A versenyhelyzetre gondolsz, amit említenek? Jó, de az milyen versenyhelyzet, amit mesterségesen, szimpla üzleti vonalon akarnak vívni, hogy kinek hány bejáratott IP legyen a zsebében. Ez még nem feltétlen a fejlődés iránti szándék, csak egy gyanus lépés a monopól helyzet kialakítására a Micro részéről, amit az EA felvásárlási pletyka, ha igaz, be is tetézne. Persze ha ezek a játékok amiket felvásárolt mind maradnak multiplatformok, ahogy eddig is voltak, akkor nem szóltam. Legyenek Micro exkluzívok az olyan cuccok, amik új IP-ék. Na az valóban versenyhelyzetet szül majd. Én erre vágyom. Én egyenlőre enyhén félve követem a történéseket....
22.
22.
Yanez
#17: Most direkt megszámoltam (már amúgyis akartam), számomra 16 olyan ps4 ex játék volt, ami miatt megérte a konzol! Ezekben pedig még a Bloodborne, Horizon Zero Dawn, GT Sports, Persona 5, Ghost of Tsushima, Nioh vagy épp a Killzone sincs benne, -ezek ugyanis vagy hidegen hagynak, vagy nem okoztak olyan élményt, ami miatt megérte volna a konzol.

Szóval ízlések és pofonok, de volt/van miből válogatni az elmúlt 7 év termését nézve.
20.
20.
delphijos
#17: Nem unalmas már ez is ??Már a 80 éves anyám is tudja hogy a PS exek kevesen vannak, és max középszerűek. Ezért senki se vesz konzolt. Ja, és még az SSD is lassabb. Muszáj minden tetves hír alatt a vita ?

( most irt a GLS hogy holnap hozzák az SX-et, szóval nem érint csak már unalmas )
19.
19.
zozo76hun
#6: ezen en is felkaptam a fejem, eddig is vilagos volt hogy a PS gyengebb hardveresen, pont. a betoltest nyomatta a sony a hipi-szupi SSD-je miatt, de mar az is kiderult hogy lassabb az xbox-nal.
17.
17.
zozo76hun
#11: a multi 99%-ban az xbox-on lesz nyero, a ps-exekbol meg lesz 3-5 normalis az egesz generacio alatt ami er is valamit.

nalam pl death stranding, days gone volt ebben a genben, a tobbi nalam kuka. nem kell annyira az egekbe emelni az ps exeket.
14.
14.
Helium Prime
#11: A multiplatformok valahogy így!

According to EA, Squadrons will have two different graphics settings on Xbox Series S and Series X, akin to the performance modes found in something like Team Ninja's Nioh franchise. One, aimed at better visual quality, will improve the game's lighting model and pushes the game up to 1440p at 60 fps on the Xbox Series S and up to 4K at 60 fps on the Xbox Series X. Meanwhile, the second graphics setting that's geared toward better performance gets Squadrons up to 1440p at 120 fps on Series S and up to 4K at 120 fps on Series X.


Star Wars Squadrons Video Review

Conversely, Squadrons on PlayStation 5 will run at the same resolution and frame rate as the PlayStation 4 Pro version, except with improved lighting. It's been reported that the aerial dogfighter hits 1440p and 1800p at 60 FPS on the more-powerful PlayStation 4, so that's about what you can expect here.
10.
10.
KopyAti
Nov 19.-én kerül a boltok polcaira! Nem kerül oda egy darab se! Sajna!
6.
6.
Helium Prime
#2: Bocsánat,de azt honnan vetted,hogy erősebb? Nagyon jó gép,de varázslatos titkos összetevőkre ne számíts ilyenre még csak nem is utaltak.
4.
4.
Darksiders84
#2: Na ez jól hangzik bár nem mintha nagyon izgatna vagy befolyásolná a döntésem viszont kíváncsi leszek mert úgyis ez lesz hogy melyik az erősebb melyiken futnak jobban. Aztán lehet játék közben észre se venné az ember a két gép közti különbségeket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...