Befutott a PS5-ös Remote Play-alkalmazás a PS4-re

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 10.
  • Hír
Link másolása
A jó hír az, hogy nem muszáj megszabadulnunk a PS4-ünktől az újgenerációs konzol megvásárlása után, azon is játszhatunk ugyanis a PS5-ös játékainkkal a Remote Play közreműködésével.

A PS5 és a PS4 között is működik majd a Remote Play lehetősége, a Sony jelengenerációs gépén már fel is bukkant a PS5-ös Remote Play-alkalmazás. Az app belövésével lehetővé válik, hogy a PS5-ös játékainkat a PS4-en keresztül játsszuk, ami persze pongyola megfogalmazás, mert valójában arról van szó, hogy azok továbbra is a PS5-ön futnak, csak éppen helyi hálózaton keresztül streamelhetjük őket a PS4-re.

Ennek megfelelő képminőségre és késleltetésre érdemes tehát számítani. Az app egyébként 540p-ben, 720p-ben és 1080p-ben is lehetővé teszi a streamelést, amit először a PS5-ön is engedélyeznünk kell (Settings >> System >> Remote Play >> Enable Remote Play). Érdekesség, hogy mindehhez csak és kizárólag a DualShock 4 kontrollerünket használhatjuk majd.

Mindezt azért érdemes hangsúlyozni, mert a Sony sok kritikát kapott, amiért úgy döntött, hogy a PS5-játékokat csak a DualSense-szel teszi kompatibilissé, a DualShock 4-et pedig csak az előző generációs játékok futtatásakor használhatjuk az új konzollal. A cég ezt az új kontroller spéci funkcióival indokolta, de minimum furcsa, hogy azóta kiderült, ezek a funkciók egyébként kikapcsolhatók, Remote Playben pedig a DualShockkal is működésre bírhatók a PS5-ös játékok.

A PS5-ös Remote Play amúgy PC-re és mobileszközökre is lehetséges.

11.
11.
Tibi80
#9: Jahh én nem a stream-ről beszéltem.

Hanem arról, hogy nem adja el feltétlenül az ember a régebbi konzolt, ha bejön az új. Pont azért, mert a régebbit megörökli esetleg a gyerkőc, és te tudsz majd nyugodtan PS5-ön gamelni....
10.
10.
Yanez
#9: Figyi, ez csak egy opció. A többség nyilván tojik rá, de lesznek olyanok is akiknek jól jön. Ártogatni biztosan senkinek nem fog, hogy ilyen is van.
9.
9.
#4: De ehhez az kell, hogy egyszerre is lehessen tolni, vagy én vagyok ennyire értetlen balf*sz? Ha nem lehet egyszerre remote playezni a PS4-en és játszani a PS5-ön akkor mi ennek az értelme? És azt ne mondjátok, hogy Yanez amit írt az reális, hogy veszel egy 180 ezres gépet, friss illata van meg minden, erre lusta vagy bmeg felkelni a hálóban és inkább bekapcsolod a ps4-et és átstreameled a helyett hogy odamennél? :D vagy hogy bevinnéd akkor azt a tetyű 180 ezres géped a hálódba hogy ne kelljen felemelni magad :D bocs de én totál nem értem ennek mi a lényege.
1.
1.
Goromi
És kifutott a Wishlist, pc-n meg telefonon sincs activities, normálatlan baromság.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...