A The Last of Us II volt a Golden Joystick sztárja

 • Írta: Baloo
 • 2020. november 25.
 • Rendezvény
Tegnap este került megrendezésre az idei Golden Joystick díjátadó, ahol öt kategóriában is győzött a The Last of Us: Part II, míg a Naughty Dog az év stúdiójának járó díjat vihette haza.

Kedd este került megrendezésre a 2020-as Golden Joystick díjátadó, amelyet a járvány miatt ezúttal kénytelenek voltak online formában megtartani, de a győztesek kihirdetése így sem maradt el. Az este legnagyobb nyertese egyértelműen a The Last of Us: Part II volt, amely öt különböző kategóriában is győzedelmeskedett, valamint a fejlesztőcsapat, a Naughty Dog is hazavihette a legjobb stúdiónak járó díjat.

 • A legjobb történetmesélés - The Last of Us: Part II
 • A legjobb multiplayer játék - Fall Guys
 • A legjobb vizuális dizájn - The Last of Us: Part II
 • A legjobb kiegészítő - No Man's Sky: Origins
 • Az év mobilos játéka - LEGO Builder's Journey
 • A legjobb hang - The Last of Us: Part II
 • A legjobb indie játék - Hades
 • "Még mindig játsszuk" Minecraft
 • Az év stúdiója - Naughty Dog
 • A legjobb e-sport játék - Call of Duty: Modern Warfare
 • A legjobb streamer - iamBrandon
 • A legjobb családi játék - Fall Guys
 • A legjobb közösség - Minecraft
 • A legjobb alakítás - Sandra Saad (mint Kamala Khan a Marvel's Avengersben)
 • A legnagyobb áttörés - Innersloth (Among Us)
 • Kiemelkedő hozzájárulás - a teljes videojátékipar
 • Az év PC-játéka - Death Stranding
 • Az év hardvere - NVIDIA GeForce RTX 3080
 • Az év PlayStation-játéka - The Last of Us: Part II
 • Az év Xbox-játéka - Ori and the Will of the Wisps
 • Az év Nintendo-játéka - Animal Crossing: New Horizons
 • A legjobban várt játék - God of War: Ragnarök
 • "Kritikusok választása" különdíj - Hades
 • Az év játéka - The Last of Us: Part II


A teljes díjátadó itt nézhető vissza:

69.
Ps fanboy
A készítők is elmondták még megjelenés előtt, majd a gamer oldalak pedig lehozták, hogy nagyjából 5 óra cinematic átvezeztőre lehet majd számítani az amúgy 25-30 órás történetben. Nincs az 10 óra közel sem.
68.
kexiaxel
Azon csodálkoztam volna ha nem zsebel be minden díjat.
Számomra ez a játék 10/10.
63.
kryszisz
#56: Ahh, haver, akkor téged csúnyán átvágtak, már el sem fogadják a Bözsit sehol:( Amúgy meg merjünk nagyot álmodni: az egész ipar mögött ő van:D

#62: hajjajj, vigyázz miket írsz, mert mindjárt megkapod, hogy mekkora egy élettelen hülyegyerek lehetsz, ha egy ViDeÓjÁtéK képes befolyásolni a hétköznapjaid:P Amúgy meg teljes mértékben egyetértek:)
57.
DannyWalker
#55: Hát ettől az autópályás hasonlattól többet vártam volna tőled okoska. A lényeg, hogy te fontos ember vagy és mindenki figyelemmel kíséri itt az oldalon a tevékenységed. Na mindegy az a fontos, hogy figyeld a 90+-os értékeléseid, meg az anyagi sikereket, mert egyébként más nem jelezné neked, hogy melyik játék a GOTY 2020. Így legalább tudsz kommentelni és tudod melyik game mellett kell felszólalni, hogy a "halk töbsséghez" tudjál tartozni. God Bless naughty dog
56.
atroll1
#49: Te Rossman utalványt kaptál? Szerencsés vagy, nekem csak egy nyomorult Erzsébet utalványt adtak, cserébe még a nagyanyámnak is szavaznia kellett a TLOU2-re :(
Elnézést a tévedésem miatt, bár mentségemre legyen mondva, hogy NYÍLVÁN minden sony exkluzív játék mögött is Soros van.
55.
atroll1
#45: Hát sorry, nem vagy olyan fontos ember, hogy figyelemmel kísérjem itt az oldalon a tevékenységed :) Csak azokat a sirámokat szedtem össze, amiket a sok buta ember mantrázott. Azért az ostoba jelzőt jól magadra húztad, talán nem alaptalanul ;)
Persze lehet vergődni, de a lényeg, hogy sorra kapta a 90+os értékeléseket, anyagilag is siker lett és most gyűjti be a jól megérdemelt díjakat. Akkor nem lehet, hogy nem az összes hülye megy szemben az autópályán, csak egy? ;)
49.
kryszisz
#45: Hát, ha nem is te, és nem is feltétlenül a Last 2-nél, de azért elég bevett (=idióta) szokás előhúzni a "mindenki le lett fizetve" kártyát olyan címek esetében, amelyek kiemelkedő kritikai sikert értek el. Atroll1 abban téved itt most csupán, hogy mivel a Last of us 2 egy nyíltan libsi propaganda cím (ezt vagy ketten is mondták, tehát kétséget kizáróan így van), ezért itt nem a Sony, hanem maga SOROS fizetett le mindenkit (sajtót és játékosokat egyaránt), hogy emeljék piedesztálra a játékot. Ha már így összegyűltünk bevallom, hogy én is kaptam tőle egy 3000 Ft-os Rossmann utalványt csak azért, hogy itt GK-n hirdessem az igét. Holnap veszek is belőle 2 Head&Shoulders-t, mert amúgy elég drága csesszemeg.
48.
Ooorky
Egy elég jó videó arról mennyit érnek az internetes szavazások

https://www.youtube.com/watch?v=HiTqIyx6tBU


Itt is eléggé látszik, hogy sok (feltehetően fiatalkorú) PS fanboy szabadult rá a szavazásra, remekül bemutatja a PC nyertes játéka is (anno mikor WoT-ra szavaztam ingyen gold-ért akkor nekem is minden kategóriát le kellett szavazni), a Switch-es kategóriában is 4 olyan játék volt amit én jobbnak tartok az Animal Crossing-nál, csak annak volt a legnagyobb hypeja, ezért ismerhette az is aki sose játszott rajta...
45.
DannyWalker
#37: Hallod "okoska", ki beszélt itt lefizetésről? :D látom neked is látnoki képességed van mint az év fejlesztőcsapatának. Nem fogom megint elmagyarázni, mert már többször megtettem ezen az oldalon, hogy mennyire vártam ezt a játékot. Az a baj, hogy az egész kommenteden látszik a vak rajongás, és, még hogy az összes károgó ostoba :D Ezzel aztán elintéztél minden ellenérvet, ahogy a játék Druckmann Twitteren...Tudom nektek elképzelhetetlen, hogy valakinek ne nyerje el a tetszését a mestermű. Persze feleslegesen írok, mert mindjárt jön a válasz, hogy milyen "ostoba" és "retardált" vagyok, meg mindenki akinek nem tetszik a 2020 GOTY. Úgyhogy Go on, hajrá okoska!!
40.
Ooorky
Nekem nagyobb a pöcölőm, mert több weeb szavazot a játszóra amivel játszózok.
38.
Observer
Erthetetlen bekem hogy hogy tudot a Nd a last of us2-vel olyan jatekot kesziteni ami technikailag messze felulmulja az osszes tobbi jatekot. Mintha egy filmben iranyitanak. Nem kel ps5 hogy next genel jatszak eleg csak betenem a proba a tlou2-töt.
37.
atroll1
#32: Amikor kijött a játék, sorra kapta a kiváló értékeléseket. Akkor a sok buta hater azzal magyarázta, hogy "peeeersze, a sony lefizetett mindenkit".
Aztán jött az infó, hogy kurva jól fogyott, amire a sok retardált károgott, hogy "peeersze, mert mindenki felült a hype vonatra, de mindenki mekkorát csalódott"
Most meg az van, hogy kapja a szakmai és közönség díjakat is, ezt hogy magyarázzátok okoskák? :D MEGINT mindenkit lefizetett a Sony? :) MEGINT mindenki felült a hype vonatra? :D
Elmondom mi a helyzet: amikor a játék kijött egy nagyon ostoba, de nagyon hangos kisebbség nekiállt károgni (a 90%-a már megjelenés előtt), de az idő a ND-ot igazolta és megkapta a megérdemelt elismerést, minden szempontból!


36.
Obi Wan Kenobi
#33: Azért egy Call of Duty inkább áll közelebb egy Big Mac-hez, mint a művészethez, szóval ott az objektivitás előjön, ahogy a grafikánál is. Nem a művészi megvalósításnál, a grafikánál.
33.
momant
#32: :), leírod , h megy a hiszti aztán azért betolsz egy kis vicceskedő hisztit :D egyébként nem játszottam még egyikkel fődíjazottal sem , de sztem bármelyik megérdemli, miért ne érdemelné? művészi alkotások így nyilván szubjektív, aki rá akar ezekre erőltetni bármiféle objektivitást az csak saját maga korlátoltságát hirdeti.
32.
DannyWalker
Hogy itt mekkora hiszti megy egy olyan díjátadó miatt, amelyen néhány évvel ezelőtt a Fortnite lett az év játéka a GoW és a RDR2 előtt. Nem történt semmi más, csak a történelem megismételte önmagát. Csak most egy rohadt jól kinéző, agyonhypeolt, de rém gyenge játék kapta a díjat a Ghost of Tsushima előtt... még hogy legjobb történetmesélés, inkább az év vicce :D
31.
Vis Major
#30: Oke, le esett. ;D XD
30.
Marcus88
#26: De neked irtam.
Olvass a sorok közt és leeseik.
29.
Ooorky
Míg félálomban megírtam az előző szösszenetet milyen hisztit lenyomtatok...
Te jó ég. Csak egy játék b+
28.
Ooorky
#23: Én a 2000 fő dolgozott rajta és hasonló faxságokra gondoltam. Ilyenkor a pizzás fiút és a szomszéd mosoda dolgozóit is hozzáadják a marketing miatt, mióta ~15 éve az EA elsütötte, hogy az aktuális FIFA-n 500-an dolgoztak...
Persze, mert összeadta 3 stúdió létszámát, mivel a másik két studióból néhány ember besegített az animációkba és az új engine-be...
27.
Vis Major
26.
Vis Major
#25: Szerintem ezt nem nekem írtad XD
25.
Marcus88
#23: Minden évben min 5-6 ilyen alkotást adnak ki az Ubi és társai,nem igaz,hogy nem látod,hogy semmivel sem jobb a TLOU2 mint azok!

A történet az megosztó,de a többi része az kiemelkedő volt.
Csak az az igazán vak aki nem akar látni,vagy nem játszotta a játékot.
24.
kryszisz
#22: Marketing BS? Mivel Vis Major a technikai oldalról beszélt, így én is arról írom csak az alábbiakat (és zárójelben hozzáteszem, hogy az én nihilista lelkemnek a sztori is 11/10, de ez ugye valóban szubjektív): ez a játék múltidőbe tett mindent (ismétlem: MINDENT), amit eddig videójáték címszó alatt kiadtak. És szerintem új generáció ide vagy oda, de erre a szintre az elkövetkezendő 2-3 évben sem fog még rálicitálni semmi, max az RTX miatt, de az a generációváltás miatt nem releváns.
23.
Vis Major
#22: Valóban nem. Elég volt végig tolnom ahoz hogy lássam; vannak játékok és van a TLoU 2. A "háttér" csak érdekesség hogy moért is lett olyan amilyen
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...