PC-n is nagyot futott a Death Stranding

  • Írta: szlav
  • 2021. április 8.
  • Biznisz
Link másolása
Bármennyire is megosztó legyen, a Death Stranding számszerűsített sikereivel nehéz vitába szállni. Az egykori PlayStation-exkluzív futárszimulátor PC-s változata 23 millió eurót hozott a konyhára fél év alatt.

A 505 Games anyavállalata, a Digital Bros nyilvánosságra hozta a 2020-as év második félévére vonatkozó üzleti jelentését, így többek közt megtudhattuk azt is, hogy a kiadó melyik PC-s címei remekeltek a legjobban. A vaskos összesítés tizennyolcadik oldalán szereplő listára érdemes egy pillantást vetni, hiszen abból kiderült, hogy Hideo Kojima narratív kalandja, a Death Stranding alig fél év alatt 23 millió eurót hozott a konyhára a platformon annak ellenére, hogy a lista élén álló játék azt megelőzően komoly köröket futott már PlayStation 4-en is.

Mindezt azért érdekes igazán, mivel a Death Stranding már a megjelenése napján erősen megosztotta mind a kritikusokat, mind pedig a játékosokat. Nekünk nagyon tetszett az alkotás, és ezt a véleményt sokan mások is osztották az eredeti megjelenése napján, később pedig a PC-s port kiadásakor viszont játékosok tömegei háborogtak a bizarr történet és az annál is szokatlanabb játékmenet miatt. Akárhogy is legyen, a nap végén a játék mindkét platformon anyagi sikernek bizonyult.

A Digital Bros jelentésén egyébként feltűnik többek közt a Control is, amely 16 millió eurót hozott a 2020 decemberével záródó félévben, az Assetto Corsa, amely majdnem 9 millióval zárt, illetve a Ghostrunner is, amely éppen csak lecsúszott a 7 millió eurós mérföldkőről - ez utóbbi szintén szép teljesítmény, hiszen a cybernindzsa kalandja az összesítés lezárásakor csupán bő egy hónapot töltött a piacon.

18.
18.
Ooorky
#17: Marketing nem erről szólt.

Úgy próbálták eladni, mint egy Kojima féle open-world túlélő/akciójáték.

Első pár napban pörgött is az eladás, amíg körben nem ért a hír, hogy ez egy fos.
17.
17.
Parano1d
#15: Arra próbáltam célozni, hogy az anyagi siker nem feltétlenül mérőfoka annak, hogy jó-e egy játék. Filmes példát is hozhattam volna. Pl a Remény rabjai mint film is bukás volt a moziban, de attól még nem lesz rossz film.
És igen a Death strandinget igenis rétegjátéknak tekintem, nem azért mert az openworld futárszimulátorok piaca viszonylag kicsi, hanem a témája miatt, ami sokaknak nem jön át. De nincs ezzel gond.
16.
16.
crytek
#15: Ez a fajta nagyon is sok ugyanis ez sokaknak walking sim azoknak meg eggyike se tarolta le soha az eladási számokat.. Szóval ez a 4-5 istentudja mennyi milla nagy szó
15.
15.
Ooorky
#14: Open world játékok, mint rétegjáték?
Az igen.
13.
13.
Őrnagy
#12: Mert a kiadók meg a játékfejlesztők ellesték a politikából azt a technikát, hogy nem mondják ki, ha veszítenek.
Majd 8 év múlva, ha 25ödször kérdezik, hogy miért nincs folytatás, akkor elnyökögik, hogy tulajdonképp, bár sikernek siker volt, és nagyon jól fogadták, de nem hozta az elvárt számokat.
5.
5.
szujonor
Futna nálam is, de épp most a Geforce Now-n karbantartják. Már azt se tudom, hol hagytam abba. :(
4.
4.
crytek
#2: Kojima miatt pshez közelebb áll.. de az 1 milliós eladás nem meglepő. Ezért nem is értem ez miért világszám amikor minden jöttment félkész szar is többet hoz a konyhára mint ez a "nagyágyú"
3.
3.
Laliath
#2: A közvélemény minden olyan játékot PS excluzivként kezel, ami kezdetben csak PS-en volt elérhető. Ezen nehéz lenne változtatni. De abból is látszik, hogy nem csak PS-re készült a DS, hogy technikailag mennyivel jobban startolt , mint a Horizon Zero Dawn
2.
2.
#1: Csakhogy a Death Stranding nem PS-ről lett áthozva. Ha valaki utána néz a neten, akkor már a fejlesztésének az elején leszögezte Kojima, hogy csak úgy készít játékot, ha az nem lesz szoni ex és ezért a következő játéka PC-re is érkezni fog. Elröppent fél-egy év és utána be lett jelentve PS-re a DS. Innentől a média (az, ami előtte azt írta, hogy PS+PC lesz a játék) totál exnek állította be a címet, de attól még ugyan úgy napirenden volt a PC verzió - és mint tudjuk meg is érkezett.
1.
1.
crytek
Bármit amit ps-ről hoznának át pc-re elérné az 1+ milliós eladást, nincs ebben nagy szenzáció..ami jó azt veszik sokan
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...