E3 2021: Ez történt a Future Games Show adásán

  • Írta: szlav
  • 2021. június 14.
  • Rendezvény
Link másolása
A GamesRadar jóvoltából idén is visszatért a Future Games Show. Igen tartalmas volt az éjszaka levetített műsor, de egy könnyen emészthető csomagban ezúttal is összeszedtük a látnivalókat.

Batora: Lost Haven (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, Switch)

A Batora: Lost Haven amellett, hogy egy igazán látványos és hack 'n' slash ARPG, a nehéz döntésekkel teli történetével és a retro sci-fi világával is könnyen elcsábíthatja a rajongókat.

Chernobylite (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5)

Az E3-as szezon sokadik gameplay-prezentációjával jelentkezett a Chernobylite. Ezúttal a fegyver- és a bázisfejlesztés kapta a főszerepet.

Conway: Disappearance at Dahlia View (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, Switch)

A The Occupation alkotóinak új detektívjátéka az 50-es évek Angliájába vezet bennünket. A megjelenés idén ősszel várható

Death Run TV (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, Switch)

Ebben a különös roguelike-ban egy bizarr (és indokolatlanul véres) tévéműsor résztvevői lehetünk. Az első epizód már most ingyenesen elérhető a Steamen.

Dying Light 2: Stay Human (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5)

A Dying Light 2 legújabb bemutatóját a Techland fő animátora, David Lubryka narrálta. A rövidke klip során szó esett a kooperatív módról, a mellékküldetésekről és a játék narratívájáról is.

Eldest Souls (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5)

Az Eldest Souls nem csak a kíméletlen játékmenetével ragadhat el bennünket - igen könnyen beránthat minket a játék világa és a narratíva is. A sztorielőzetes erről az oldalról közelíti meg az alkotást, ráadásul leleplezte a premierdátumot is: július 29-ét érdemes bekarikázni a naptárban.

Enlisted (PC, Xbox Series X/S, PS5)

Egy kedvcsináló erejéig bejelentkezett a Gaijin második világháborús lövöldéje, az Enlisted is. Az újgenerációs platformokat célzó játék korai változatát már most kipróbálhatjátok, ráadásul egy petákot sem kell fizetni ezért.

Esports Boxing Club (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5)

A Steel City Interactive játéka több mint 200 bokszolót vonultat fel a sportág történelmének legnagyobb legendái és az új, feltörekvő szupersztárok közül. A megjelenésre még idén sor kerül.

Grow: Song of the Evertree (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, Switch)

Ebben a békés, gyönyörű világban a felfedezés és a környezetünkről való gondoskodás kapja majd a főszerepet.

Happy Game (PC, Switch)

Az Amanita Design legújabb agymenése tényleg egy igazán boldog játéknak néz ki... egészen addig, amíg át nem fordul keményvonalas horrorba.

Harold Halibut (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, Ps4, PS5, Switch)

A Slow Bros gyurmahőse, Harold Halibut ismét visszatért. A legújabb prezentáció közelebbi betekintést engedett a játék különös látványvilágába, és beleshettünk a kulisszák mögé is.

Hell Let Loose (PC, Xbox Series X/S, PS5)

A 100 fős csatákat felvonultató második világháborús lövölde fejlesztői is színpadra álltak (csak virtuálisan persze), hogy bejelentsék: a játékuk PC-s változata július 27-én elhagyja a Steam Early Access programját. További jó hír, hogy a Hell Let Loose később, de még az idei év során ellátogat Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re is.

Immortality

Izgalmas bejelentéssel záródott a műsor, ugyanis bemutatkozott az Immortality, Sam Barlow (Her Story, Telling Lies) legújabb játéka, amely egy híres filmsztár, Marissa Marcel eltűnésével foglalkozik majd. Az írói gárda is megérdemel egy misét, hiszen Allan Scott (The Queen's Gambit), Amelia Gray (Mr. Robot) és Barry Gifford (Lost Highway) is csatlakozott a projekthez. A megjelenés jövőre várható.

Instinction

A Future Games Show műsorát szintén egy friss bejelentés, az Instinction nyitotta. Ebben az egyedül vagy kooperatív módban játszható alkotásban dinoszauruszokra vadászunk majd (vagy ők vadásznak ránk), de számos különös fejtörő is vár ránk.

Jurassic World Evolution 2 (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5)

Több mint hetvenötféle dinoszaurusszal és Jeff Goldblummal a fedélzeten tér vissza a Frontier prehisztorikus parképítője. A még idén esedékes premier előtt egy sor bemutatóvideóra számíthatunk - ebből a szériából kaptuk most meg az első felvonást.

Keywee (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, Switch)

A Keywee két apró kiviről (a madárról, nem a gyümölcsről) szól, akik magától értetődően a helyi postán dolgoznak. A telegramírás és bélyegzés alapjáraton sem könnyű, ha egy apró, kerek madár az illető, pláne ha még még a környezeti viszontagságokkal és a szellemjárással is meg kell küzdeni idő közben. A játék augusztus 31-én érkezik.

Lake (Xbox One, Xbox Series X/S, PC)

Meredith Weiss egy napon besokall a nagyvárosi élettől, és mindenre fittyet hányva visszaköltözik a vidéki szülőfalujába, hogy postásnak álljon. A Lake szeptember 1-jén érkezik.

Minute of Islands (PC, Mac, Xbox One, Xbox Series X/S PS4, PS5, Switch)

A Minute of Islands visszataszító, spóráktól fertőzött világát csakis Mo mentheti meg, ehhez azonban szüksége lesz az Omini Switchre is. Ez az impozáns indie játék már most elérhető a fent említett platformokon, leszámítva az Xbox-konzolokat - ide a hét második felében fut be Mo kalandja.

Movie Games: Lust From Beyond, Fire Commander és Winter Survival Simulator

A független játékokat támogató Movie Games képviseletében David Jaffe is beköszönt, hogy egy kis munka közbeni ivászat mellett felhívja a figyelmünket a Lust From Beyond, a Fire Commander és a Winter Survival Simulator érkezésére.

OlliOlli World (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, Switch)

Magával ragadó rajzfilmgrafikával érkezik a legújabb OlliOlli-játék. A gördeszkás platformer az idei év végén érkezik minden nagyobb platformra.

Project Ferocious (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5)

Nagyot mentek a Future Games Show színpadán a dinoszauruszok. A Project Ferocious egyetlen fejlesztő munkája, a trópusi sziget látványát ítélve azonban ezt nem találtuk volna ki. A játék 2023-ban érkezik, de az előző generációs konzolokat is megcélozza.

Red Solstice 2: Survivors (PC)

A The Red Solstice folytatásában ismét ránk hárul a feladat, hogy egy XCOM-szerű csapat élén leszámoljunk az emberiséget fenyegető mutánsokkal. Premier június 17-én.

Severed Steel (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5)

Újabb előzetessel jelentkezett a Severed Steel, ahol a belsőnézetes akció felér egy valódi balettelőadással. 

Sonic Colors: Ultimate (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, Switch)

Friss gameplay-bemutatóval jelentkezett a Sonic Colors felújított változata. A villámgyors sündisznó ezúttal a Tropical Resort Act 2 pályáján suhant végig - ezt szeptember 7-én mi is megtehetjük majd.

Starmancer (PC)

Augusztus 5-én indul a Starmancer korai hozzáférésű verziója. Egy pixelgrafikás, de így is igen kellemes látványvilágú menedzsmentjátékról beszélünk, ahol egy komplett űrállomást igazgatása lesz a feladatunk.

Tails of Iron (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, Switch)

Nem más, mint Ríviai Geralt mutatta be az Odd Bug Studios játékát. A Tails of Iron egy igazán egyedi, rajzolt látványvilággal megáldott kaland/szerepjáték, amely minden nagyobb platformot megcéloz.

Team 17: Hell Let Loose, Super MagBot, Hokko Life, Honey, I Joined a Cult, King of Seas, Greak: Memories of Azur, Sheltered 2, Overcooked: All You Can Eat

Egy csokornyi játékkal érkezett a Team 17 is. Akadnak itt vadiúj címek és már piacon lévő alkotások is, de ne is szaporítsuk tovább a szót, íme, az összeállítás:

Two Point Campus (PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, Switch)

Fejlesztői kommentárral fűszerezett gameplay-bemutatóval köszönt be a Two Point Campus. Aki játszott már a Two Point Hospitallal, az már sejtheti, hogy nem csak egy unalmas és száraz menedzsmentjátékkal lesz dolgunk.

Warcry Challenges (PC)

Bemutatkozott a Warcry Challenges, egy sötét és véres first-person shooter, amely le sem tagadhatná, hogy a modern DOOM-játékoktól nyert ihletet. A kampányszerű felosztás helyett azonban itt egymást követő lövöldözős és platformer-kihívásokat kapunk - több mint 180-at.

XSeed Games: Akiba's Trip: Hellbound & Debriefed, Shadowverse: Champion's Battle, Story of Seasons: Friends of Mineral Town, Rune Factory 4 Special, Rune Factory 5

A japán szerepjátékok képviseltetéséről az XSeed összeállítása gondoskodott. A háromperces videó során összesen öt játékot láthattunk, köztük azonban talán a legizgalmasabb a 2022-ben Nintendo Switchre tartó Rune Factory 5 bejelentése.

Idén is van E3-as aloldalunk, kövessétek velünk a legfrissebb fejleményeket!

1.
1.
Robilluma
A sokadik igényes és jól összeszedett cikk az E3 előtti és alatti műsorokról. Szuperjók ezek! Még úgy is megnézegettem több vidit h sokat élőben, kis csúszással követtem (hogy lehessen ugrálni az uncsibb és érdektelen részeken :D ).
A Happy Game, Tails of Iron (Geralt narrálásával xD), Harold Halibut is igen jópofa. Az Amanita Design a Samorost-Machinarium-Botanicula után egy picit véresebb fába vágta a fejszéjét a Happy Game-mel. De vicces lesz az biztos.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...