Elden Ring - fél óra sincs a legrövidebb végigjátszás

  • Írta: fojesz
  • 2022. március 14.
  • Érdekesség
Link másolása
Senki sem panaszkodhat az Elden Ring játékidejére, a From Software tisztességesen megtömte tartalommal az új fejlesztését. A speedrunnereknek azonban semmi sem szent, a leggyorsabb végigjátszás már nincs fél óra hosszú.

Az Elden Ring egyáltalán nem rövid játék, a témára szakosodott HowLongToBeat összegzése szerint csak a fő sztori rúg durván 44 órára, ha pedig a cím kimaxolására törekedünk, több mint 100 óránál állhat meg a számláló. A speedrunnereket ez viszont nem igazán hatja meg.

Miután friss játékról beszélünk, az Elden Ring speedrunner-közössége épp csak kibontakozóban van, de már most hajmeresztő rekordokkal kápráztatnak el bennünket. Distortion2-t például aligha kell bemutatni a Souls-játékok rajongóinak, és az Elden Ring esetében is ő tartja a rekordot, amit ráadásul napról napra megdönt.

Ezt szemlélteti, hogy amikor először szembejött az egyik videója, még 37 (!) perces végigjátszásnál járt, amit azóta lefaragott 34, majd 29 percre - oké, 28 perc 59 másodpercre. Természetesen "Any%" végigjátszásokról van szó, tehát hősünk úgy rongyolhatott át a játékon, ahogy nem szégyellt.

Ha javítana a teljesítményén, frissítjük a hírt!

38.
38.
godach
#36: Nem gondoltam hogy (papucs lennél) nem azért írtam le a lentebb gondolatmenetet.
Tökéletesen megértem, hogy munka után nincs kedved benn lenni, inkább választod azt hogy mész a szabadba.
Én speciel bádogos tetőfedő vagyok. Kinn vagyok nyáron a 40+ fokban és télen a -5ben is. Részemről meg pont az a megváltás, ha görnyedek a tv előtt :)
37.
37.
Akutyafáját
#32: ez nem sztereotípia, mert egyszerűen amit te művelsz az nem emberi viselkedés, fosol hogy a kis szíved tönkreteszik megint, igazi gyáva fickó vagy lol, csak magyarázod be itt mintha valami isten lennél amiért egy csalódás miatt fullosan nyomatod a lifeless nyomorgást
36.
36.
delphijos
#33: Ja, hát nem tudom mennyire jött át ebből hogy egyáltalán nem arról van szó hogy bárki ( gyerekek, asszony ) miatt választanom KELL. Csak ha van valami “kinti” program, akkor inkább megyek, de a kutya se szólna ha maradnék játszani. Mindkét gyerek elég nagy, nem kell “szórakoztatni” sem őket. Olyan velem is van hogy egy komplett szombat mondjuk elmegy játékra. Én se igénylem sok alvást, ha 5 óra megvan már oké. Csak a melómat is gép mellett végzem, kb. 6 időzónában vannak kollégáim, ilyenkor többnyire inkább az a gond, hogy mire oda jutnék, már nem szívesen bámulom a tévét a monitor után ( egész éjjel játszhatnék ). Szóval ha félreérthető volt, velem se az van hogy az asszony / gyerekek halálra karatéznának ha játszani mernék, csak úgy a napi “minden” elviszi az időt. A szabadidőből nem nem szánok annyit játékra. De előfordul hogy igen, múlt hétvégén vagy 8 óra elment az Arcane-ra…. Csak nem ez a jellemző.
35.
35.
0Hagyma0
#32: #32 Szerintem nem kötekedés az, hogy leírja valaki a véleményét. Nyilván ha nem akarom, hogy megírják rólam a véleményüket, akkor nem írom le egy tök nyilvános fórumon az élet filozófiámat.
....
Egyébként sehogy sem normális a család lehetőségének kizárása az életből.
Ez egy nehéz út. Nekem két gyerekem van, és aki ismer tudja, hogy tudok időt szakítani a játékra is , sőt aktívan streamelek, (bár a profi szintre azert kevés időm van).
...
Amit akartam mondani azaz, hogy nem kötekedés volt, hanem teljesen normálisan és tisztelettel megfogalmazott kritikák. Erre te hatalmaztad fel őket, mikor megismertetted őket az êleteddel.
34.
34.
godach
#32: Nekem most úgy alakult, hogy a hosszú hétvégére itthon ragadtam.
Úgy volt hogy dolgozunk és így a nejem a három gyerekkel elment az anyósomék. Végül nem tudtunk menni, így maradtam itthon "pihenni".
El is felejtettem már, mennyire betyárjó ez az élet. Se gyerekzsivaj, se drágám esetleg nem e tudnál...?
Színtiszta játék volt az egész hétvégém az Elden Ringben. Be se ágyaztam, gyorskajákat ettem (pedig tudok főzni) és végig henteregtem az egész hétvégét.
Azt se tudtam melyik oldalra üljek a végén, mert már teljesen elgémberedtem.
Persze mire jöttek haza, már alig vártam, hisz imádom őket, de azt hiszem ettől kezdve a szabit így veszem ki. Csendben, egyedül, egy kis kurvaanyázással a bossok miatt. :D
33.
33.
godach
#31: Ne haragudj mert nem akarok egy mondatot kiragadni abból amit írtál (amit egyébként tök korrekt mód, szóval respect) de erre válaszolnom kell.

"Abból a szempontból valóban van bennem némi “kettősség” hogy szeretek játszani, ugyanakkor egy pillanatig sem sajnálom hogy mondjuk az időmet inkább a gyerekekkel, vagy más programmal töltöm"

Nekem a gyerekek az első, aztán a nejem és a munkám. Időtől függően, ha tetszik, ha nem akkor ez változik. Van amikor a munka az első, hogy aztán a gyereknek meglegyen, ecetera ecetera...

Nálam a lényeg, hogy nem kellett választanom. Tovább élhetek a hobbimnak, mert minden nőm előtt leültem játszani ha úgy volt kedvem és Ő volt az, aki ezt elfogadta. Mai napig elfogadja, sőt a Days Gonet és Surge 2-őt tőle kaptam. Elhiheted akkor, hogy mennyire tiszteli az én szenvedélyem.
A másik a gyerekkel töltött idő olyan fura téma nálam. Én mindaddig, míg igényt tart a társaságomra, vele foglalkozok. De betelik velem, ahogy én is azzal amit szeretek. Olyankor otthagyom és elmegyek játszani pl. Természetesen ha szüksége van rám, akkor Ő az első de ettől független nem telepszek rá, csak azért mert nekem akkor van szabadidőm vele foglalkozni. Ilyen adok-kapok dolog ez, mert sok ember aki lenyomja a gyerekeit a túlzott szeretetével, azt hiszi hogy az olyan mint én (Apa, kérek inni "8éves) annak azt mondom, hogy menj akkor tölts magadnak) Nem azért mert játszok, lusta vagyok hanem hogy önállósodjon már kicsit. :D
32.
32.
Fata Morgana
#.25, #.27, #.29, Sajna azt kell mondjam sztereotípiában, éltek mert i vagytok akadva heti 100 óra játékon??
Nem ma jöttem erre az oldalra, aki ismer tudja azt hogy kb. talán évente megjelenik 3-5 játék ami érdekel akkor kérdezem a 245 napból azt hiszem bőven futja rá és mint írtam bőven másra is pl horgászatra (a másik kedvencem ahol szintén el tudok lenni akár fél napot is vagy még többet).

Gondolom azért hordotok össze hetet-havat mert hülyeségeket olvastok, vagy 2000ezer emberes fals felméréseket nézitek, olvassátok s, veszitek alapul.
Vagy esetleg barátok ismerősöktől megkaptátok ezen hobby fényében.

Nos engem a barátaim (ezért is különlegesek), fenntartások nélkül elfogadnak ilyennek amilyen vagyok, nem zárják el előlem a gyerekeiket, nem jönnek hülye dumákkal és ideológiákkal.
Ne adj isten ha bármelyiküket felhívnám "hogy nagyon nagy baj van" a válasz ez lenne "ásót vagy lapátot vigyek?"

Arra kérlek benneteket, csak akkor adjatok tanácsot, foglaljatok álláspontot, véleményt ha nálatok 100% klappol minden nincs hangos szó csak egyetértés.
(tudom ilyen nem létezik)
Tanuljuk meg tisztelni a másik embert, vagy tolerálni, de akarjunk mindenkit skatulyázni mert az eléggé primitív dolog szerintem főleg a másik ember ismerete nélkül.

Nos voltam nős, de elváltunk nem úgy jött össze ahogy elképzeltük és nem is akarok többet próbálkozni hívjuk bárminek, tapasztalat, puding próbája stb...
A legkedvesebb barátomnak 2 fia is született, és nincs ideje nagyon játékra max. a gyerkőcökkel néha 1-1 óra, de ugyanúgy Lego-zik velük vagy rajzolnak stb... (ilyenkor talán sajnálom egy kicsit azt az életet) nagyon sokat foglalkozik a srácokkal, attól még mindig jó barátok vagyunk csak ritkábban találkozunk ennyi.

Szóval ne találgassatok kérdezzetek, ha valóban érdekel valami ezt ismerkedésnek hívják.

Amit ti csináltok azt kötekedésnek.

31.
31.
delphijos
Nem tudom hangsúlyozni eléggé, hogy eszemben sincs mások életét kritizálni, vagy beleszólni. Az hogy napi 5-6-7 óra játékot én nem tartok semmilyen szempontból egészségesnek, az a magánvéleményem. Persze nem mondom hogy ne férne bele NÉHA. Csak nem napi rendszerességgel. Végül én is megvettem az ER-t, fogalmam sincs hogy fogom játszani ( lehet ez is egy év lesz ) de nem akarom kihagyni ezt a világot. Abból a szempontból valóban van bennem némi “kettősség” hogy szeretek játszani, ugyanakkor egy pillanatig sem sajnálom hogy mondjuk az időmet inkább a gyerekekkel, vagy más programmal töltöm, és azt kívánnám hogy bárcsak ne lenne családom hogy legyen több idő játékra. Amúgy a fiammal is szoktam, vele nyomtuk végéig az It Takes Two-t, GEARS-okat, FIFA-zunk, nagy ritkán beszállok egy Fortnite meccsbe , nekem az nem fér bele hogy ha kimozdulhatunk, akkor HELYETTE legyen játék. Ez van, de ahogy mondtam ahogy szabadon választott ki milyen platformon játszik, ez is ilyen. Itt az a “gond” ha valaki sokáig “húzza” és kifut az időből ( gyerekvállalás ) akkor már nem tudja visszacsinálni. Itt meg bejön az is ki mennyi idős. Huszonévesen persze hogy egész más hogy az ember nem feltétlen feleségre vágyik, és örül hogy szabad, és van idő “mindenre” ( játékra is ).
30.
30.
godach
#23: Nekem mákom van mert gyerekkorom óta krónikus rossz alvó vagyok. max öt óra és ha egyszer kinyílik a csipám, akkor max nagy nehezen tudok visszaaludni, de akkor is fejfájással kelek, így ha felkelek hajnal háromkor, akkor neki állok esetleg Days Gone-t nyomni.

Vannak barátaim, szoktunk bográcsolni, szoktam menni pecázni és a munkám is olyan csavargó életmód (mindig máshol dolgozunk) hogy kapcsolatokat teremteni is szoktam. Le szoktam ülni a gyerekekkel legózni, vagy beszélgetni (multkor a fekete-fehér, igen-nem) volt a sláger, de őszintén szólva egy óra elég egymásból.
Kezdenek felcseperedni, mindenkinek megvan a maga érdeklődési köre és azzal foglalkozik.

Kertes ház van ahol mindig van mit csinálni. Az is megvan ágról-végről (értsd, nem egy héten kétszer nyírom a füvet) de emellett nekem csak a játék és szerintem sokaknak csak még csak ki sem merik írni, mert mások szerint ezért nincs életük.
Nekem volt olyan is, hogy buliba mentünk és tisztán emlékszem, ott egy kocka srácba futottam bele valahogy és elmondta hol a kulcskártya a Dino Crisis 2-ben amivel egy hete szoptam. Úgy otthagytam az egész bagázst, mint a sicc. Hazajöttem és két perc alatt megvolt, aztán hajnalig játszottam.
Mai napig nem bánom, mert sokkal kellemesebb emlékek fűznek ahhoz az estéhez, minthogy részegeket nézzek végig, akik a hanguk emelésével akarják bebizonyítani, hogy nekik van igazuk.

De pl volt olyan is, hogy egész este csecsemőkorába a gyerek nálam volt, hogy segítsek az asszonynak és tudjon pihenni. No de gamer vagyok, így akkor a kellemest a hasznossal kössem már össze. Fél kezembe a fiam, másikkal meg nyomtam a Plants vs Zombiest vagy Zumát.
Szóval, össze lehet ezt hozni csak egy kis ész is kell hozzá, nem feltétlen függő az ember, ha valamit imád csinálni.

Ezzel a képpel búcsúzok a témától: https://imgur.com/SsGhPgD
"nem azért játszom, mert nincs életem, hanem azért hogy sok legyen" ;)
29.
29.
Aanash
#25: Pontosan.
Én csak heti max 50 órát játszottam akkoriban, de idővel rohadtul megbosszulta magát a dolog.
Az elején szép volt, lenyűgözött, tetszett, de évekkel később teherré vált, és ugye az elpazarolt időt sem kapom már vissza, amit értelmes dolgokra is fordíthattam volna.
Plusz a sok ücsörgéstől legyengülhet az ember stb stb...
Kőkeményen vissza tud ütni.
De legalább tanít.
28.
28.
DragonBleacPiece
#27: Velem pontosan ugyanez volt amit leírtál, és szintén ez a tanácsom mindenkinek aki az üres, lélektelen életét szeretné megváltoztatni.Bár ezt most nem érzi annak. Egy ideig tényleg k..rvajó gamelni egésznap, és a pénzed gyűlik mert nincs kikre költened, vannak haverjaid stb, de a haverok se a zsé, se a legújabb játékok nem töltik be azt az üres zúgást ami benned van este, mikor lefekszel aludni egyedül a sötétben.
27.
27.
Csoki80
#24: Ez annak az esete amikor valaki a társadalom alap normáit nem fogadja el. Én is ilyen voltam. Sok ilyen ismerősöm volt akit nem érdekeltek ezek a dolgok szépen lassan ellépkedtünk melletük. Egy picit sem voltunk irigyek rájuk, hogy milyen szabadok sajnáltuk ezeket az embereket, mert egyedül maradtak. Töbször önmaguknak is hazudva próbálták bebeszélni hogy ez milyen jó de keserű volt a mosolyuk. Ez a játék dolog épp olyan, mint az összes többi függőség. Néha jó leülni játszani, de ne essünk túlzásba. Az olyan mintha láncdohányossá válnánk, vagy az utpolsó ötezrest tolnánk a játékgépbe. Mindért meg kell fizetnünk. Fogadd el a tanácsom. Keress egy új munkahelyet, egy megértő párt akivel együtt játszatok, utaztok stb. Az ember társas lény csak így működik. Nem érdemes destruktív dolgokat magunknak hazudni. Én is hasonlóan éltem mint te visszagondolva nagyon szar volt. Köszi hogy elolvastad ;-)
26.
26.
#25: Azért tegyük hozzá, hogy szerintem nagyon ritka az, hogy a heti 100 óra játék összejön, ugyanis egy hét 168 óra és aludni is kell olyan 56 órát minimum.

Viszont olyat már csináltam a legutolsó God of War megjelenésekor, hogy reggel 6-tól 10-ig folyamatosan toltam (pisi-kaki szünettel) a játékot és be is fejeztem a fő sztorit.
Szerintem ez időnként belefér.
25.
25.
delphijos
#24: Nekem oké, ha neked az. Vágyakozás meg semennyi nincs bennem hogy bárcsak többet jatszhatnék. Én se azért töltöm inkább az időmet a gyerekeimmel mert “baszogatna” érte valaki, hanem mert így normális nekem. Azt továbbra is úgy gondolom hogy heti 100 óráit játékkal tölteni nem a legagészségesebb. De nem vitatom el hogy döntse el mindenki maga. Amúgy ez a “választás” amit írsz, majd később bosszulhatja meg magát.
24.
24.
Fata Morgana
#23: "Persze mindenki a maga életét éli, csak szerintem ez nem feltétlen egészséges, és igenis elvonja az embert a valódi élettől , már túlzó módon."

Akár igaz is lehetne, de nem az, azt is elmondom miért.
Az egyszerűség kedvéért, annyira szerettél volna családot hogy ez miatt lejjebb kellet adni bizonyos hobbikból így a játékból is persze érthető a család az első. viszont ne felejtsd el, hogy TE választottad és alakítottad ezt az életet olyanra mint amilyen most.

Nekem nincs asszony + gyerek sem, azt csinálom mindig amihez a kedvem van nem kell alkalmazkodnom senkihez, és ez nekem tökéletesen megfelel.
A másik 120 napot dolgozom egy évben jut bőven időm mindenre, barátokra, játékra, kikapcsolódásra szóval nem értem a hozzászólásod inkább olyan vágyakozásként hat, mintha icipicit irigy lennél azokra akiknek több idő jut a játékra.

Szóval én játékot választottam a család helyett, és ez marad is, így már ahogy van.
23.
23.
delphijos
#12: Szerintem se ugyanarról beszélünk, nekem is 2 gyerek van, és én váltóban ritkán vágok bele nagyon hosszú játékba idő hiányában. ( A BOTW-al egy évig nyomtam, mersz azért volt közben más ) . Itt tényleg inkább olyasmiről van szó amikor valaki egy hét után már 100 óránál tart egy játékban. Persze mindenki a maga életét éli, csak szerintem ez nem feltétlen egészséges, és igenis elvonja az embert a valódi élettől , már túlzó módon. De mindenki azt csinál amit akar természetesen…
22.
22.
Fata Morgana
#20: Az te vagy barátom, nálam a teljesség igénye dominál mindenben így ha kimaradna nékem akár egyetlen egy "csiga" az nekem nem végigjátszás, max a játék végére érés és az nem ugyanaz.
De grat a platinához!
21.
21.
Fata Morgana
#19: Jó olvasni hogy nem csak én vagyok ilyen komótosan lassú a játékban, de az igazság az hogy gondolatban azt kívánom bár sosem lenne vége, mert engem annyira lenyűgöz a világa, bátran állítom egy játéknál sem éreztem ezt a feeling-et mint most az Elden Ring kapcsán.
Remélem megérem még hogy elkészüljön a 2. része.

További jó szórakozást néked!
20.
20.
#18: Hát nálam most a Platinát jelentette. Az, hogy az egyik sarkon nem öltem meg egy csigát, az pont hidegen hagy.
19.
19.
Stark666
#18: Nah . Én is így vagyok vele . köszönöm :D tegnap este lett meg a 100. óra és még nekem sincs megnyitva az északi havas rész . Nem kell sietni semmivel . Élvezni kell .

Bár hozzáteszem az npc küldetések (amiből rengeteg van ) és a secret ending miatt is tart ilyen sokáig .
18.
18.
Fata Morgana
Nem tudom kinek mit takar az, hogy végigjátszás, de nálam azt jelenti hogy, minden enemy minden pályán-pályarészen totális megsemmisítés egy sem maradhat, összes cucc összeszedése, összes secret, összes quesline, hidden és opcionális boss-ok leölése stb...

Az Elden Ring-ben 124:49:49 áll jelenleg és még az északi havas rész nincs is megnyitva, nem kapkodok, mert annyira lenyűgöző a világ hogy sokszor azt veszem észre hogy tátott szájjal tolom a game-t.
A karakter strength-es (+22-es Great Axe)csak egyedül megyek mindenhová + minden boss-ra no summon no spirit-ek, "only alone" csak fizikális sebzéssel operálok nincs Pottereskedés.

A Sekiro-t 6 nap alatt platináztam akárcsak a DS3-at az Elden Ring viszont jóval nagyobb így nem tudom hol lesz még a vége.

Mindenkinek további jó játékot kívánok!
17.
17.
DragonBleacPiece
Jahh hát más sikerén nem kell kiakadni, de ezt a distortion2 féle speedrunt én nemnevezném végigvitelnek. Az hogy ide-oda bugolja meg töltögeti magát ez szerintem nem rekord hanem bohózat kategória,de valszeg csak én vagyok így vele xd
16.
16.
Pistons00
#12: Nem egy dologról beszélünk. Én százalékos arányból indultam ki. Az hogy te játékok mellett ezt megtudtad oldani az mind szép és jó. Az hogy valaki végigviszi a játékokat az egy dolog. Én végigjátszom amiért kiadok 25-30 ezer forintot. A probléma ott van amikor valaki már nem veszi észre magát ( és most nem is feltétlenül arra gondolok akinek a kommentet cimeztem. ) hanem csak ugy általaban. Az aki már a 600. Játékánál irja hogy ő kiplatinázta meg a 600. Játékánál irja hogy bele rakott minimum 150-200 órát ott az illető az szó szerint egy virtuális világban él és tuti hogy ha van is családja akkor ott bajok vannak. Az hogy valaki végig visz játékokat az oké én is vegigviszem öket. És nem csak átszaladok rajta. De igazából már akkor megmántam azt a kommentet amikor a küldés gombra nyomtam De dajnos ez olyan fasza oldal hogy nincs szerkesztésre lehetőség. -:)
15.
15.
Pistons00
#14: Nem néztelek ki magamnak. -:) nincsen veled gond. Igy ahogy ezt a kommentet megfogalmaztad igy már hihetőbb a dolog.
14.
14.
#11: Az Elden Ringet megmagyarázta, ott "csaltam".

A Forbidden West esetén 24 óra körül volt a végigjátszás, normál fokozaton. Mint említettem sok dolgot nem csináltam meg, mert az opcionális tartalmak esetén sok az ismétlődő küldetés, ami engem nem hoz lázba. Pont annyit csináltam belőlük, hogy ne unjak rá.

A Returnal esete kicsit vicces, mert hallottam már 2 órás első végigjátszásról is, meg 10 órásról is. Szerintem nekem mákom lehetett ezzel a kb. 5 órával. Nem egyszer kaptam magasabb szintű fegyvert, mint amilyen szinten éppen álltam + rengeteg pajzsos itemet kaptam.
De hiába magyarázkodom, te már eldöntötted, hogy kinézel magadnak és ezen szeretnél pörögni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...