Elképesztő látványvideót villantott a Unity

  • Írta: szlav
  • 2022. március 21.
  • Videó
Link másolása
A Unity csapata lerántotta a leplet a játékmotor legújabb látványbemutatójáról. Az Enemies nevezetű projekt bemutatja, milyen lélegzetelállító részletességgel renderelhetők a valósághű emberi és környezeti modellek.

A Unity díjnyertes demócsapata már többször is bemutatta, hogy az értő fejlesztők milyen elképesztő világokat hozhatnak létre a híresen felhasználóbarát játékmotorban, az Enemies azonban teljesen új szintre emeli azt a bizonyos lécet.

A frissen bemutatott látványterv igen hatásosan demonstrálja, hogy a Unity High Definition Render Pipeline technológiájával, az új Adaptive Probe Volume világításrendszerével és az akár külön hajszálakat lemodellező Digital Human eszköztárral milyen látványt érhetnek el a jövő (vagy akár a jelen) játékai. A fenti videó ugyanis nem egy előre renderelt képsor volt - a demó valós időben futott.

10.
10.
br1Koo
Én továbbra is azt vallom, hogy a kellő grafikai szintet kb már 8 éve képesek vagyunk real-time előállítani akármilyen játékban. Ahelyett hogy ezeket a határokat próbálnánk feszegetni évről-évre én már szeretnék olyan játékokat látni amik ténylegesen játékmechanikailag kreatívak, hogy ne tisztán az ilyen-olyan baszom effektekre kelljen az embernek csorognia a nyálának. A Valve 2004-ben a Source engine-el olyan pazar élményt ért el itt-ott a játékaiban, hogy a mai napig jó ránézni egy-egy pályára, meg arra ami azokon történik. Nem a tiszta grafikai látvány az amitől egy játék ütős, hanem az ügyes pályadizájnoktól, effekt használatoktól, fizikától, játékmechanikai húzásoktól stb.stb.
9.
9.
Vis Major
#4: Persze hogy nem. Azzal még várjál 3-4 évet. Habár...... Rachet-et már mondanám nextgennek a látvány miatt. Mennyire mozgalmas, hány féle effekt dolgozik egyszerre.
Új motor kell elsőkörben ami kimondottan erre a generációra lesz, idő kell hogy a fejlesztők is ki ismerjék a mostani generációt és ki tudják aknázni. Mindig is így volt és így is lesz. A nagyágyúk meg majd a generáció vége fele fognak jönni
8.
8.
DarkCrash
Aha. És a többi? Jó történetek, fizika, AI? Látom még mindig menő a graff buzulás. :/
7.
7.
manderel
#6: "bármilyen átvezető videóban látok ilyen grafikát"

Pont ez lenne ennek a lényege. Hogy ez elvileg valós időben futott, nem előre renderelt, mint az átvezető videók.
6.
6.
DragonBleacPiece
Gusztustalan ez nekemm nem realisztikus, de valószínúleg egyedül vagyok ezzel a véleménnyel. Pedig esküszöm szeretek örülni minden újdonságnak és nagyon savanyúan hangzom, de nem mozit akarok nézni hanem játszani. Nem látom egyszerűen mitől kéne leessen az állam, bármilyen átvezető videóban látok ilyen grafikát. Gondolom a sakkfigurának van valami hyper árnyékolása amit látnom kéne vagy nemtom xD
5.
5.
xanatos0911
Teljesen jó az az átlag grafikai szint ahol tartunk. Ne parasztvakítással jöjjenek, hanem inkább fordítsák a budget egy részét jobb írok behozatalára, hogy jobb és jobb történeteket kaphassunk.
4.
4.
crytek
Valahogy ezek nem tudnak lenyűgözni cseppet sem. Majd ha játékban lesz bármiféle kimagasló dolog azzal haknizzanak.
Egyenlőre ott vagyunk hogy még a ps4-ps5 váltás se hozott igazán álleejtős előrelépést pedig ugye a gép mennyivel jobb?

Nagyon ,de nagyon messze vagyunk attól hogy ilyen minőségű legyen egy TELJES game. Én ott tartok, hogy bár szeretem a szép grafikát ,de inkább legyen valami csak "jó" grafikai színvonalú ,de legyen benne real time fizika. Az sokkal jobban el tudna vinni egy játékot a hátán mint a grafika..
3.
3.
hedzsooo
#1: Hát elég csavaros, fura módját választottad annak hogy kifejezd magad. Elég lett volna annyit írnod csak, hogy ilyen úgysem lehet játékban... :)

Amúgy szerintem már nem kell sokar rá várni, hogy végre real-time, játékokban is hasonlóan faxántos legyen.
Pl. a Hellblade: Senua's Sacrifice jó úton járt felé, valószínűleg a második 2 része majd méginkább, + persze majd jönnek címek, amik pl. majd ezzel az új verziós Unity-vel készülnek el, miközben hardveres fronton is van PC-nél ismét előrelépés több téren is. Durván 5 évet saccolok neki, hogy hasonló grafikával jöhessenek játékok
2.
2.
Viktor_The_Best
En konkretan befostam a latvanytol. XD Hat ez szebben nez ki mint az Unreal Engine 5-el keszult demok... Konkretan fotorealisztik.
1.
1.
PapaYeti
Még mielőtt jönne az ilyen úgysem lehet játékban látni felhívnám a figyelmet hogy a bűvész a másik kezére kell figyelni mert megint csalás van a mágia mögött (az egész jelenet makszimum 60 négyzetméteren nagyon zárt helyen játszódik. Játékban ez a minőség akkor lesz ezzel a motorral elérhető minőség ha ennél nem nagyobb tereken játszódik… ami nyílván nem igazán kivitelezhező).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...