Leleplezésre vár a Sony Game Pass-kihívója

  • Írta: szlav
  • 2022. március 25.
  • Pletyka
Link másolása
Régóta jár a szóbeszéd, miszerint a Sony arra készül, hogy egy saját előfizetéses játékkönyvtárral kontrázzon rá az Xbox Game Passre. A pletykák szerint a Spartacus kódnéven futó programot akár már a jövő héten is bemutathatják.

Jason Schreier, a Bloomberg jól értesült írója ritkán lő mellé, így mindenképp érdemes megemlékeznünk a legfrissebb riportjáról, miszerint hamarosan leleplezik a PlayStation saját Xbox Game Pass-kihívóját. Mára szinte nyílt titokká vált, hogy a Sony Interactive Entertainment jó ideje tervezi a saját havidíjas játékkönyvtárát, amely lecserélheti a PS Plus és a PS Now jelenlegi rendszereit, a vállalat azonban egyelőre sehol nem erősítette meg ezt hivatalosan.

Schreier már decemberben arról írt, hogy akár idén tavasszal elrajtolhat a program, ezt pedig a mostani helyzetjelentéssel sem cáfolta meg. A legújabb belsős információk szerint az eddig csak Project Spartacus néven emlegetett szolgáltatás hamarosan, akár már a jövő héten bemutatkozhat, és ha minden igaz, több választható szinten tartalmazza majd a legújabb játékokat vagy a korábbi PlayStation-generációk címeit.

A korábban kiszivárgott dokumentumok szerint a Spartacus legdrágább szintje a teljeskörű hozzáférés mellett bővített demókkal és közvetlenül streamelhető játékokkal várja majd az előfizetőket. A Sony rendszere egy kulcsfontosságú szempontból azonban eltérhet a Microsoft nagysikerű szolgáltatásától, a pletykák szerint ugyanis nem valószínű, hogy a Spartacus könyvtárában is megjelennek majd a Sony legfrissebb exkluzívjai a játékok premierje napján.

50.
50.
nemfontos
Úgy tűnik valami Tényleg készül kaptam levelet is tőlük hogy meg fog változni a szolgáltatás
49.
49.
nemfontos
#44: Azért hosszú távon a minimál alvás komoly károkat okozhat. Sajnos én is rácsúsztam erre éveken át. Ma már nem így döntenék ha lehetne, és ygy 40 fele nem is megy annyira könnyen az éjszakázás. Szóval igyekszem legalább a 7 órát teljesíteni. Ebben azért segítségemre van, hogy az asszony néha dob egy "aludj már" mondatot, ha látja hogy a molyolok valamivel 11 -kor, és reggel hatkor meg kelni kéne. Persze előfordul hogy azt válaszolom hogy "mindjárt megyek" aztán meg nem... de törekszem rá hogy ritkán legyen ilyesmi. :)
48.
48.
Ps fanboy
47.
47.
Ooorky
#43: Azért az függ a munkavégzéstől is, én 24 órázok, de ha nincs baj akkor lazán lehet 7-8 órát is aludni. Na meg a "munka" is telefon-email-teams hármasból áll.

Mondjuk mostanában a rohadt románok úgyis belerondítanak (aki szerint itt korrupció van az még nem próbált velük dolgozni) és akkor örülhet az ember ha összejön 2-3...
46.
46.
crytek
#45: Mikor milyen kedvem van.Havi 85-100km legyen meg az a lényeg. Persze ha edzések meccsek meló úgy esik akkor persze kevesebb. Általában 10-15kmeket szoktam. Félmaratont már sokszor letoltam. Kell a mozgás , egészséges
45.
45.
Ps fanboy
#44: Hányszor futod le azt a 18 km-ert hetente te ász?
44.
44.
crytek
#43: Nincs titok , szó szerint olyan vagyok mint a mosott szar. 17. éve dolgozom és szerintem azóta nem aludtam egyhuzamba 6 óránál többet

Éjjeles után (ez a legszarabb ugye mert a szabadnapodon még 6 órát nyomsz reggel) nem szoktam aludni.. Most jöttem meg elmentem futni 18km-t nulla alvással... igaz alig érzékelem már a külvilágot ,de nyomni kell :)
43.
43.
DragonBleacPiece
#42: jó neked ha 12 óra mellett tudsz futni meg focizni is heti többször is, mi a titkod? énis 12 órát tolok és hétvégén megmozdulni sincs erőm, csak elden ringezek kb egész nap
42.
42.
crytek
#41: Nekem is limitált az időm mivel 12 órázok + fociedzések focimeccsek 2 csapatnál is + a futás hobbimat a gép miatt se dobom el. De a sok jóságot azért végig tudom vinni a game passban. Szimplán időzíteni kell. Most pl a Galaxis őrzőit tolom mert friss cucc bármikor kikerülhető belőle + mivel tudom a Shadow Warrior 2 31-én kikerült azt is tolom.

Régen én se tanultam a suliba ment a game mindig. Most már nem :(

Lassan 4. hónap és eddig csak ezek peregtek le:

Gorogoa (xbox)
Aliens Firetime (xbox)
Serious Sam 4 (xbox)
The Pedestrian (xbox)
Zombi Army 4 (xbox)
Uncharted 1 (ps5 2x)
Uncharted 2 (ps5 2x)
Uncharted 3 (ps5 1x)
Conan (xbox)
Sniper Elite 4 (xbox)
Shadow Warrior 2 (xbox)
41.
41.
nemfontos
#40: A yakuza összes tetszik. Egyszer megvettem 6 vagy 8 ezerért az egészet. Már nem emlékszem mikor volt. A yakuza 6 -ot imádtam, jó darabig csak ps -en volt, én akkoriban játszottam végig. A kiwamit -még annak előtte. A kiwami 2 -t meg ha jól emlékszem 3000 -ért vettem valamikor.
Szóval azok is tetszenek. Meg is van. Ha kell, bármikor elővehetem. A gyűjteményemből soha nem fog kikerülni, ellentétben a gp -vel. (vagy a sony cuccával, ha megjelenik)
A judgment -et egyébként talán még a yakuza -knál is jobban élveztem. Nyomozóként, egy ilyen fantasztikus rejtélyt felgöngyölíteni nekem kellemesebb volt. Már nagyon szeretnék belekezdeni a folytatásba, (ez a hiper csúcs teljes edition van belőle :)) de egyelőre még nem én vagyok az elden lord, meg a családomat sem bosszultam meg teljesen szamurájként (iki szigetével végeztem), szóval egyelőre nincs időm másba belekezdeni.
Mint írtam lejjebb, nekem tényleg limitált időm van. Munka, családi ügyek, bevásárlás, közös programok, (ha család van, közös program is van) néha nem árt ha alszom is, esetleg megnézünk egy filmet, és a fennmaradó pár óra az, amikor játszom, vagy tanulok. 24 órába ennyi fér, és nem több.
Amikor gyerek voltam, akkor suli után haza, és ha akartam, akkor délután kettőtől hajnalig kalandozhattam a newcomer világában. (hú de imádtam... ). Ma már nem ez van... talán majd nyugdíjas koromban. Ha lesz olyan...
40.
40.
crytek
#39: Most is érdekes a felhozatal csak hát embert nem láttam még olyat mint te hogy pl a judgement tetszik de a jakuza "összes" nem..

"Most, hogy a 100+ milliós ps játékos bázis is dönthet így is, ha akar." Ps Now eddig is volt.. eddig is dönthettek mellette...
A jelenlegi címeket a sony "újdonsága" annyira fogja érinteni hogy az 1-2 éves exklúzivokat bele rakhatja.. 0 day ilyet úgysem fog meglépni. Pl ilyen csucsima , rachet simán bekerülhet "induláskor" de ezek már ugymond lecsengett címek amik nem a ps nowban fogják a világot megváltani :)

39.
39.
nemfontos
Ami még eszembe jutott, hogy igazából most lesz igazi próbája ennek a fajta üzleti modellnek. Most, hogy a 100+ milliós ps játékos bázis is dönthet így is, ha akar. Én kíváncsi vagyok. Ha mindez nem fogja bántani a jelenlegi címeket, és minden megy ahogy eddig ment, csak lehet választani ezt is, akkor tőlem legyen.

Ennél jobban tudná árnyalni a képet, ha mondjuk a micro is előállna normálisabb játékokkal, tehát nem ilyen halo szintű cuccokkal, hanem normális játékokkal. Akkor még érdekesebb volna ez a játszma.
38.
38.
nemfontos
#37: Esetleg ha MINDEN játék belekerülne ezekbe, és PONTOSAN tudnám hogy mikor, valamint nem vennék ki őket SOHA, akkor megfelelne. Talán... ha nem volna így drágább mint ha leárazáskor megveszek valamit, illetve nem kellene túl sokat várnom a játékokra...
37.
37.
nemfontos
#35: De persze ez felhasználói szokás kérdése. Én teljesen megértem azokat is, akik azt szeretnék hogy egy nagy könyvtárban kattogtatnak, és mindig belekapnak valamibe, aztán ugranak valami másra, és ez nekik kielégítő. Szóval ne értsd félre amit írok, én nem azt mondom hogy bármi baj lenne ezzel a szolgáltatással, csak azt hogy nekem nem felel meg. Ugyanúgy a sony -s változat sem fog. És ha emiatt csökkentik a leárazások számát, vagy mértékét, annak egyáltalán nem fogok örülni.
36.
36.
nemfontos
#35: Én úgy fogalmaztam, hogy "találtam benne kettőt, amivel szívesen játszanék". Ezt szerintem elég jól lehet értelmezni.
És mint mondtam, időről időre végignézem mik vannak bent, és mik nincsenek.

"Mivel ~600 game van a game passban én is azzal játszok amivel akarok és kinéztem magamnak.."

Hát figyelj. Én az utóbbi 3 hónapban sikeresen végigjátszottam egy, azaz egy darab játékot. Ez a "the surge" volt. Közben belekezdtem megint a dc miatt a ghost of t. -be, de még nem értem a végére, illetve játszom az elden ring -el.
Ezek közül melyik van benne a gp -ben, és ha nincs, akkor mikor lesz? Mert hogy én most ezekkel akarok játszani.
Következő amivel majd akarok, de még direkt nem kezdtem el, az a "lost judgement", abból a fullos változat van meg, mert biztos vagyok benne hogy itt mindent érdemes végcsinálni akár az az elsőben. Amennyire tudom ez sincs gp -ben, de ha lenne akkor sem a teljes.

Érted már? Nem műfajokat akarok, hanem konkrét játékokat. Nem érdekel hogy van benne valami más hasonló a gp -ben, ha egyszer én nem a más hasonlóval akarom eltölteni a 2 - 3 órámat, hanem azzal az egyel ami tényleg érdekel. Filmet is csak azt nézek amit akarok. Nem "választok valamit", hanem konkrét alkotás érdekel. Azt fogom megnézni.
35.
35.
crytek
#34: 100% hogy hazudsz :) Kizárt hogy a 600 játékból 2db kettő van amivel játszanál..

Az meg ha már régen végigvitted őket vagy már rég megvannak azt nem egyenlő azzal hogy nincs a game passban játék.
Az a 600 game elég lefedi a teljes game palettát ezért kizárt hogy nincs olyan benne amilyen kategóriát nem szeretnél.

"Te egyébként egy elég speciális eset vagy, mert te mindig, és mindennel játszani akarsz. "

Ez nem igaz , elég sok kategória van ami nem érdekel.

" Ehhez az is hozzátartozik, hogy amikor van ezekre időm, akkor szeretnék azzal játszani, amit kinéztem magamnak." Mivel ~600 game van a game passban én is azzal játszok amivel akarok és kinéztem magamnak..

" Bár nekem is ennyi szabadidőm volna, hogy azon matekozzak melyik helyről akarok játékot venni magamnak." Nem igen veszek játékokat... most is előfizetésről beszélünk..


34.
34.
nemfontos
#33: A "több mint 100" az nem az én meghatározásom volt, hanem a hivatalos ms marketing. Ezt ne rajtam kérd számon.

Én időről időre végignézem mik vannak ott és mik nincsenek. Pár hónapja pl találtam benne kettőt amivel szívesen játszanék, azóta ez egyre apadt, mert kivették az egyiket.

Te egyébként egy elég speciális eset vagy, mert te mindig, és mindennel játszani akarsz. A hozzád hasonlóknak az a legjobb, ha mindenfajta gépük/előfizetésük van, így mindig mindennel játszhatnak.

Én nem ide tartozom, vannak bizonyos játékok amikkel szeretnék játszani, és ezek le is fedik a szabadidőmet amit ilyen fajta szórakozásra tudok szánni. Ehhez az is hozzátartozik, hogy amikor van ezekre időm, akkor szeretnék azzal játszani, amit kinéztem magamnak. Tehát nem akarok 100+ olyan játékért fizetni amivel nem játszok, esetleg várakozni arra hogy mikor fog majd odakerülni (ha egyáltalán) ami nekem kell, hanem akkor, és ott szeretnék ezzel játszani. Ezt tehát xbox -on is meg kellene tennem, így nem kevesebbet fizetnék végső soron, hanem többet. És nem is játszanék azokkal amikért fizetek...

Ettől függetlenül bármikor váltok ha úgy érzem hogy jobban megfelel nekem egy másik ajánlat. Egyelőre a sony még szállít nekem annyi, és olyan játékokat, amikért megéri tartanom egy ps -t. (pc n meg már rég nem játszom, csak nagyon kevés esetben, amikor kifejezetten pc -s indi cucc megtetszik nekem)

Ezért nem érdekel sem a gp, sem a sony hasonló cucca. Nem akarok olyasmiért fizetni, amivel nem játszom.

Egyébként irigyellek téged. Bár nekem is ennyi szabadidőm volna, hogy azon matekozzak melyik helyről akarok játékot venni magamnak... :)

33.
33.
crytek
#30: Te melyik bolygón élsz?

A több mint száz játék már csak azért szar ,mert 500+ van benne...

"Most van benne egy Forza..." Maximum szerinted... :)
32.
32.
nemfontos
#31: Micsoda? Mi nem stimmel azzal amit írtam?
30.
30.
nemfontos
#26: Igazság szerint a microsoft sem csinálja ezt. Most van benne egy forza... ok. És? A gp jórészt régi/gagyi játékok gyűjtőhelye. A lényeg a számokban van. Hogy mindig meglegyen a "több mint 100" játék, ami nagyszerűen hangzik, de azért a teljes árat semmiképpen nem éri meg. A microsoft ritkábban, és kevesebbet áraz le. Mindig megpróbál rávenni mindenkit arra, hogy gp ultimate -et fizessen elő, és azon felül vásároljon teljes áron ha úgy akarja.

Kicsit tartok tőle hogy majd a sony is ezt fogja csinálni, de egyelőre ez nem történt meg. Most még 2 hetente van valami értelmes leárazás, és minden olyan játékot ami valóban érdekel, meg tudtam venni értelmes áron.

Kíváncsi vagyok hogy mit találtak ki... ha nem nem csak kamu ez a sok "kiszivárgás"
29.
29.
mephi
#26: Ez kommented így azt mondom oké. Nem értek egyet mindennel, amit írtál, de azt mondom, hogy egy vélemény, ami meghallgatható.

"bármennyire is fáj ez neked" Nem fáj. Ha a Sony nem tud lépést tartani, akkor majd beáll más a helyére idővel, mondjuk az Amazon. Egyelőre nekem tetszenek a Sony által készített címek, tehát amíg SZÁMOMRA jó játékokat készítenek, akkor azokat meg fogom venni. Természetesen ez nem minden címükre igaz, válogatok én is.
28.
28.
GemForge
Jöjjön csak! Sztem meg egy-egy piacon már kevésbé életképes frissebb ex. cím mindenképpen be fog kerülni. Jópár ilyet fel tud mutatni a Sony, ebben majd évtizednyi előnye van a Ms-tal szemben.
26.
26.
crytek
#25: "Hol írtam olyat, hogy a Sony 0 day-kor akar/tud játékot betenni majd a Spartacusba? SEHOL, ezt megint csak Te gondolod, hogy van, aki ezt még nem tudja."

Tévedés.Hidd el pedig sokan most hirtelen ezt fogják várni :) Sajnos ők csalódni fognak. Mert a Sony nem teheti meg azt amit a MS. Hiába tények lesznek akik egyből csúcsszuper gameket akarnak majd a ps nowba..(ugyanis az embereknek soha semmi nem elég.

Én sem vagyok elvakult ,mivel tudom hogy a ps now egy nagyon jó dolog (volna egyelőre) ha végre itt is elérhető lenne.

Elden Ring elég rossz példa ide...Game pass vs game megvétel akkor lesz majd érdekes amikor tegyük fel nem jönnek (senki se tudja MS is csak "ködösít") a Bethesda és a Acti gamek ps-re és vagy csak később de 70-80 eurokért... Akkor hidd el nekem (bármennyire is fáj ez neked) lesznek akik inkább szereznek egy xbox kontrollert és előfizetnek a game passra ahol az egész bethesda és acti hobelebancot megkapja majd akár havi 556ft-ért mintsem megvegye őket PS-re 70+ euro /db áron..
És senki nem mondja azt én sem mondom hogy majd hirtelen nem lesznek ps-re game eladások emiatt, de hidd el sokan lesznek akik így járnak majd el. Mivel ezek a játékok már a MS sajátjai NEM FOGNAK a gamepassból kikerülni... max évekkel később ha le fog járni valami licensz (de ilyen eddig is volt akkor a store-ból is leszedik)

Ez (ezek) a szolgáltatások mindkét oldalon pontosan ezért jöttek létre mert sok embert totálisan hidegen hagy hogy egy game ott lesz-e a fiókon vagy sem.. Letolja és soha többet rá se néz... ha esetleg nagyon megtetszik megveszi.. Inkább fizetek havi 556ft-és és végigviszek mondjuk havi 10 játékot mintsem kiadjak értük összesen 50-100 ezret ugyanazért amikor tudom nincs is bennük több végigvitel esetleg vagy más egyéb.. Most pl a Galaxis őrzőit tolom. "Full lineár" ebben nincs még egy végigjátszás.. 20 ezerért soha nem venném meg de még ezresért sem mivel letolhatom 556ft-ért.
A multi címeknél pl más a helyzet aki életében csak ezeket tolja annak nyilván jobb megvenni a játékot mintsem havonta csengetni érte főleg ha nem mokol a filléres árért...

A lényeg a ps now és a game pass nem üti ki egymás mindkettő nagyon jó dolog. A game pass annyival jobb hogy több benne a zseton , a ps nowban meg szerintem sokkal több "nagy cím" van... (főleg nekem akinek sose volt ps-e)
25.
25.
mephi
#23: Jajj ember, ez így nagyon hosszú lesz...
Hol írtam olyat, hogy a Sonynak több pénze van, mint az MS-nek? SEHOL. Mindenki tudja, hogy az MS jóval gazdagabb. Aki kicsit is érdeklődik az informatika iránt, az tudja, hogy ez így van. Tényleg úgy gondolod, hogy van ember itt, aki ne halott volna már legalább ezerszer arról, hogy mekkora hatalmas falat volt az Activison/Blizzard?
Hol írtam olyat, hogy a Sony 0 day-kor akar/tud játékot betenni majd a Spartacusba? SEHOL, ezt megint csak Te gondolod, hogy van, aki ezt még nem tudja.

A Gamepass és a Spartacus egy szolgáltatás rendszer, ami nem csak abból áll, hogy ki tud/akar/fog játékot beletenni a 0. napon. Viszont a Sony jelenlegi rendszere igen is több téren is el van maradva az MS-től, és van hová felzárkóznia.
A "Ez egy ps now lesz szimplán átnevezve" rész megint csak féligazság. Csak, hogy az új érkező opcióról ne is beszéljek.

A Sony csődről nem hadoválok, hanem a TE állításod alapján feltettem egy egy teljesen logikus KÉRDÉST. De persze Te ezt úgy dolgoztad fel, hogy én azt hiszem, hogy a Sony csődbe fog menni...

Na, ez az a pillanat, amikor már kezd fárasztani az, hogy csak abban tudsz gondolkozni, hogy milyen és hogy működik a Gamepass, és képtelen vagy túllátni az orrodnál. Még egyszer leírom, nekem is van és még sok embernek a világon Series X-e és PS5-je. Megvan mindkét előfizetés a Gamepass és a jelenlegi PS Now és PS Plus. Látom mindkét rendszernél az előnyöket és a hátrányokat.
Kettőnk között az a különbség, hogy én még véletlenül sem gondolom azt, hogy az egyetlen/legjobb megoldás, az csak a Gamepass lehet. Hanem látom, hogy egyes szolgáltatások részei hol jobbak, hol kellene fejlődniük, stb. És nem vagyok elvakult egyik irányába sem.
Örülök, ha kijön egy játék a Gamepassba, és megkapom kvázi ingyen, de nem fogok egy Elden Ring esetében arra várni, hogy vajon mikor kerül be, csak hogy ne kelljen fizetnem érte.

Jó lenne érdemi vitát folytatni veled, de nem olvasod el, amit írok, csak átfutod, nem értelmezed. Próbálsz valótlan dolgokat adni a számba, amiket nem mondtam, és féligazságokat mondasz.
Szóval ha megválaszolsz pár már feltett kérdésemet, akkor folytathatjuk, addig ez csak üres fecsegés részedről, de ezt már itt megszoktam Tőled.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...