Call of Duty: Modern Warfare II - megvan az egymilliárd

  • Írta: fojesz
  • 2022. november 8.
  • Biznisz
Link másolása
Nincs még vége az üzleti jelentések sorának, az Activision Blizzard számaival - köztük két fontosabb mérföldkővel - folytatjuk.

Szögezzük le gyorsan: az Activision Blizzard a minap a szeptember 30-án véget ért negyedévéről jelentett, vagyis az alábbi számok még nem tükrözik a két októberben megjelent, egyelőre kifejezetten sikeresnek tűnő játéka, a Call of Duty: Modern Warfare II és az Overwatch 2 hatását.

Ezek tehát tulajdonképpen a vihar előtti csend hónapjai voltak: a kiadó forgalma 14 százalékkal, 1,78 milliárd dollárra esett vissza éves szinten, míg a nyeresége 435 millió dollár volt, ami 32 százalékos csökkenés. A mínuszért elsősorban az Activision volt felelős a divíziók közül: a Call of Dutyt (is) szállító részleg 25 százalékos visszaesést produkált, elvileg azért, mert a Call of Duty: Vanguard nem teljesített a várakozásoknak megfelelően. Összehasonlításképpen a Blizzard 10, a Candy Crushért felelős King pedig 6 százalékos pluszban zárt. (A Blizzardnál a Diablo Immortal kínai premierje és a Wrath of the Lich King Classic rajtja számított sokat.)

Ami az aktív játékosok számát illeti, itt havi szinten 368 millió felhasználót tudhatott magáénak a vállalat, ami 6 százalékos csökkenés a tavalyi év hasonló időszakához képest: ebből 97 milliót hozott az Activision (18 százalékos visszaesés), 31 milliót a Blizzard (19 százalékos növekedés), és 240 milliót a King (2 százalékos mínusz).

Habár az Activision Blizzard nem adott előrejelzést a továbbiakra (ennek a folyamatban lévő Microsoft-felvásárlás az oka), azonban azt már lehet sejteni, hogy a következő negyedév bomba lesz: több alkalommal is megírtuk már, hogy a Call of Duty: Modern Warfare II óriásit megy, friss hír, hogy mindössze tíz nap kellett ahhoz, hogy elérje az egymilliárd dolláros bevételt.

Korábban egy Call of Duty sem teljesített ilyen jól (a Black Ops II volt az eddigi csúcstartó ezen a téren, de neki is tizenöt napig tartott elérni ezt a mérföldkövet), és ezek után nehéz elképzelni, hogy a Warzone 2.0 ne szerepelne jól. Egyelőre sikersztorinak tűnik az Overwatch 2 is: a játékot mára több mint 35 millióan próbálták ki, köztük nagyon sok új játékossal.

3.
3.
crytek
#2: Ekkora tumultusnál nem csoda....Ez a jó game ismérve mindenki IS rácuppan.
2.
2.
JohnSpartan
#1: Jah, jah! Csak ha ennyit hoz valami a konyhára akkor talán normálisan kène tálalni már az első napon, nem pedig fèlkèszen kihajítani... Mert mèg most is szèt dobál a fos szerverük!

A menüt ne is említsem ami be fagy ha játèkot akarnál indítani!
1.
1.
crytek
Nem semmi..A MS-nak hosszútávon nagyon jó lesz ez a deal.. Hát még nekünk játékosoknak
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...