43,5 millió dollárra perli a NetEase az Activision Blizzardot

  • Írta: pandaril
  • 2023. április 25.
  • Hír
Link másolása
A kínai techóriás a Blizzardtól várja a helyi játékosoknak járó visszatérítések, a nyakán maradt kísérő termékek és a ki nem adott játékok kapcsán is a pénzügyi kompenzációt.

Még januárban vonult ki a Blizzard a kínai piacról, miután a játékaik helyi kiadójával, a NetEase-zel nem tudtak megállapodni egy hosszas tárgyalássorozat után sem. Egyesek szerint a probléma visszavezethető arra, hogy a tárgyalásokat tolmácsokon keresztül végezték, és ott csúszhatott el valami a kommunikációban. Állítólag a NetEase azzal akarta elérni, hogy meghosszabbítsák a licenceket, hogy kapcsolataik révén kihathatott volna a kínai hatóságokra, hogy azok ellenezzék a Microsoft-féle felvásárlást, ugyanakkor más források szerint nem volt szó ilyesmiről.

A fenti spekulációkkal ellentétben viszont biztos, hogy a NetEase most 300 millió jüanra, nagyjából 43,5 millió dollárra perli a Blizzardot. A összeg egyrészt a kínai játékosoknak járó visszatérítéseket fedezné, másrészt kompenzálná a kínai kiadót a rajta maradt kísérő termékek, és a végül ki nem adott játékok miatt. Hogy a pernek mi lesz az eredménye, és hogy mikor zárul le, még kérdéses, azonban így, hogy már valóban nincs partneri kapcsolat a két cég között, nem kizárt, hogy a NetEase valóban kijátszaná a kínai kormány kártyáját.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...