Diablo IV - gyorstalpaló a történetről

  • Írta: szlav
  • 2023. május 16.
  • Videó
Link másolása
Nem csak a démonok aprításáról és a véget nem érő grindról szól a Diablo IV. A Blizzard csapata egy sötét és tragikus történettel fest gyönyörű hátteret a sikervárományos ARPG-nek. Íme, egy kis ízelítő.

Ötven év telt el azóta, hogy a bukott arkangyal, Malthael megtizedelte Sanctuary halandó népeit. A világ azóta is magán viseli a szörnyű tragédia nyomait, arra pedig senki nincs felkészülve, hogy ismét az emberek világa váljon az angyalok és démonok véres csataterévé. A Blizzard Entertainment fejlesztői maguk álltak kamera elé, hogy gyorstalpalót adjanak a Diablo IV történetéről. Habár a széria óriási múlttal rendelkezik, azoknak is kiváló beugrópont lesz az új rész, akik még csak most ismerkednek a legendás ARPG-vel.

A fenti videó nem csupán a játék kezdeti cselekményét mutatja be, de megtudhattuk azt is, hogy ki is pontosan Lilith és Inarius, a Diablo IV két legfontosabb kulcsfigurája. A démonok anyját és a lázadó arkangyalt nevezhetjük akár az emberiség teremtőinek is, hiszen a menny és a pokol örökkévaló harca elől menekülve ők hozták létre Sanctuary köztes világát. Az emberek és nephalemek otthona azonban gyakran csak újabb véres csatatérként szolgált, a Diablo IV korában azonban Inarius és Lilith is visszatérnek, hogy a saját elképzeléseik szerint formálják át a világot.

A Diablo III: Reaper of Souls óta eltelt ötven év azt jelenti, hogy Sanctuary korábban ismert hősei már a feledés homályába merültek. A horadrim rend egykori tagjai magányos vándorokként tengetik utolsó napjaikat, a véget nem érő csatatéren pedig új hősök és kalandorok szereznek maguknak hírnevet. A Blizzard szándékosan adott tiszta lapot a játékosok kezébe. Az általunk irányított karakter minimális háttérsztorit kapott, így mi dönthetjük el, hogy miféle motiváció által vezérelve ragadunk kardot vagy varázspálcát.

A Diablo IV június 6-án érkezik PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, de a deluxe kiadás vásárlói már négy nappal korábban nekivághatnak a kalandoknak.

1.
1.
markoci555
akkor nekem nagyon nem jött át a 3 története, vagy ennyit felejtettem, én azt hittem Lilith a 3-asból a nő, de most utánaolvastam, az még mindig Diablo volt
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...