1,2 millió dollárra bírságolták, felfüggesztett börtönre ítélték Sonic társalkotóját

  • Írta: szlav
  • 2023. július 7.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A tokiói kerületi bíróság hatalmas pénzbírságot és 30 hónapnyi felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a Sonic the Hedgehog egyik atyja. Yuji Naka bennfentes információkkal játszotta ki a japán tőzsdét.

Yuji Naka nem szemérmeskedett, a Square Enixnél töltött pályafutása alatt. Miután a Sonic the Hedgehog egykori programozója 2018-ban a Segától átpártolt a Square-hez, olyan pénzügyi ámokfutásba kezdett, hogy csak pislogni tudunk. Az úriembert 2022. novemberében és decemberében is letartóztatták, ugyanis a napvilágra került vádak szerint Naka a Dragon Quest Tact és a Final Fantasy VII: The First Soldier hivatalos bejelentése előtt is alaposan bevásárolt a játékokat készítő stúdiók részvényeiből. Nem kell ecsetelnünk: az efféle bennfentes kereskedés abszolút illegális.

Miután a veterán játékfejlesztő márciusban bűnösnek vallotta magát, mára a tokiói kerületi bíróság meg is hozhatta az ítéletét. Yuji Nakát 30 hónap letöltendő börtönbüntetésről négy évnyi felfüggesztettre módosult szabadságvesztésre ítélték. Emellett Naka 173 millió jen, azaz 1,2 millió dollárnak (427 millió forint) megfelelő pénzbírságot is a nyakába kapott, vagyis habár ténylegesen valószínűleg nem kell börtönbe vonulnia, a súlyos pénzbírságot nem ússza meg.

2.
2.
Nothing
#1: Az tuti! Seperc alatt kerítenének neki egy minisztériumot. Lehetőleg pénzügyit...
1.
1.
Omlás
Idehaza nagy becsnek örvendene!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...