Exoprimal - lesz crossplay, de komoly megkötésekkel

  • Írta: szlav
  • 2023. július 10.
  • Hír
Link másolása
A Capcom eszement dinoszauruszos, mechás PvPvE lövöldéjében szabad lesz a platformok közti játék, de néhány megkötésről jó tudnotok, ha különböző platformokon játszó barátaitokkal indulnátok a harcba.

Szinte garantált, hogy az Exoprimal lesz az idei nyár egyik legeszementebb játéka. A Capcom egy olyan PvPvE shootert hozott tető alá, amelyben rogyásig felfegyverzett exoruhás katonák szállnak szembe az időutazó dinoszauruszok végtelen seregeivel - ja, és útközben még egymással is összeakasztják a bajszukat. A csapatalapú darálás során pedig jó, ha olyan társak állnak az oldalunkon, akikben megbízunk: ideális esetben a barátaink, legyen szó azonos platformon vagy más gépeken játszó dinóvadászokról.

Emiatt nyilvánvalóan kiváló hír, hogy az Exoprimal teljes crossplay-támogatást élvez majd a platformjai közt, akad azonban pár olyan megkötés, ami csúnyán belerondíthat a leendő játékosok terveibe. A helyzet ugyanis az, hogy habár a játék gond nélkül összedob majd minket más platformokon játszó ellenfelekkel vagy random szövetségesekkel, az előre összehívott partik játékosai kénytelenek lesznek figyelemben tartani néhány furcsa és sajnálatos kitételt.

A fejlesztők ugyanis bejelentették, hogy a játék megjelenésekor csakis a különböző platformcsaládok tagjai hívhatják meg egymást közös játékra. Együtt játszhatnak az Xbox One, az Xbox Series X/S és a Microsoft Store-t vagy a PC Game Pass-t használó PC-s játékosok, a PlayStation 4-es és PlayStation 5-ös játékosok azonban csak egymással léphetnek partiba. A harmadik, szintén különálló csoportot a Steam játékosai alkotják majd - habár a matchmaking összedobja majd őket más platformok játékosaival is, előre összehívott csapatot csak más steames felhasználókkal alkothatnak majd.

A partifunkciók erős behatároltsága tehát mindenképp kellemetlen, de némi öröm az ürömben, hogy a jelek szerint ez csak az elsőnapos megoldás lesz. Egész valószínű, hogy a Capcom egy későbbi frissítésben ténylegesen kötetlenné teszi majd a platformok közti dinóvadászatot - már bejelentették, hogy vizsgálják annak a módját, hogy hogyan lehetne ezt minél hamarabb megoldani.

Az Exoprimal július 14-én érkezik PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re. A játék egyből csatlakozik az Xbox Game Pass könyvtárához is.

1.
1.
almaspite
Mostanában egyre sűrűben akarják majmolni a left 4 deadet. Azonban mind szomorú véget ér. Ezzel se lesz másképp. Ráadásul erőltet pvpje még rátesz egy lapáttal.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...