Az EA tagadja, hogy valaha is dolgozott volna Dead Space 2 Remake-en

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 11.
  • Pletyka
Link másolása
Elindult egy pletyka, miszerint a Battlefield fejlesztése miatt elkaszálták, de legalábbis leállították a Dead Sapce 2 Remake fejlesztését. Az EA azonban cáfolta a híreket, azonban itt még nem ért véget a történet.

Tegnap délután felröppent a hír, hogy az EA és a Motive már dolgozik a Dead Space 2 Remake-en, miután a széria első, 2008-as címének felújított változata nagy siker volt a kritikusok körében. Azonban, ahogy arról mi is beszámoltunk a Motive már az új Battlefield-játék készítésében vesz részt, ez is adhatott némi táptalajt a pletykának.

Jeff Grubb, az egyébként általában jól értesült újságíró indított a lavinát, aki a Game Mess Mornings nevű podcastban beszélt róla, hogy a Dead Space-remake eladásai nem teljesítették az elvárt szintet, ezért kaszálták el, vagy legalábbis tették félre a második rész felújítását.

Az IGN elérte a stúdió egyik szóvivőjét, aki elmondta, hogy bár normál esetben nem reagálnak pletykákra, most mégis megteszik, mert ezúttal semmi alapjuk nincs a híreszteléseknek. Az IGN egyébként megjegyzi azt is, hogy bár hivatalos eladási adatokat nem közölt az EA, a játék valószínűleg elég jól teljesített, megjelenésekor a legkelendőbb új játék volt az USA-ban.

A történetnek azonban még nincs vége, Jeff Grubb ugyanis X-en posztolt, megvédve az igazát. "A Dead Space 2 egészen biztosan tervben volt. Volt neki kódneve is. És most nem csinálják" – írta Grubb. A posztra reagált az IGN szerzője, Kat Bailey, aki a cáfolatot közlő cikk szerzője. Ő is kitartott álláspontja mellett, miszerint soha nem volt tervben a remake.

A legfrisseb hang a vitában pedig a Bloomberg és annak szintén veterán riportere, Jason Schreier, aki elmondta, hogy lényegében mindenkinek igaza van. Az EA Motive pár hónapig gondolkozott a Dead Space 2 Remake-en az első rész felújított verziójának kiadása után, azonban egyetlen projekt sem kapott zöld lámpát. A projekt tehát nem a Battlefield miatt áll, hanem már egy éve nem foglalkozik vele senki.

3.
3.
crytek
#2: Mit nehéz kiszámolni azt hogy egy gyártó cég mennyiért gyárt le egy terméket és mennyit adott el?Na az lenne a világ legnagyobb vicce ha ez nehéz lenne
2.
2.
Adamx
#1: Tényleg jó lenne, bár nem biztos, hogy olyan könnyű kiszámolni és úgyis mindegy ha BF-től nagyobb bevételt várnak. Én biztos jobban örülnék Dead Space-nek.
1.
1.
crytek
Milyen jó is volna egy "tiszta világ" ahol nem minden a pénzmosásról szól és valós létező adatokkal lenne alátámasztva minden...
Mennyit adtak el? Mennyi volt a fejlesztése? De ezt büdös közölni csak sírni tud mindegyik nyomorult
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...