Games Baked in Germany Showcase - lássuk, mit főztek ki a németek!

  • Írta: JesusHun
  • 2024. június 22.
  • Rendezvény
Link másolása
Június huszadikán megrendezésre került a Games Baked in Germany 2024. Bemutatásra került számos német fejlesztőcsapat alkotása, nézzük hát mikkel rukkoltak elő a showcase-re!

A show nyitánya egy ideillő érdekes ténnyel indul, több mint 3000 féle német kenyérrecept létezik, ami valljuk be, nem kevés. A sokszínűséget párhuzamba állítva, a német játékipar indie stúdiói is serénykednek, nézzük is meg őket sorban.

Tavern Talk

Asteria fantáziavilágában kell egy taverna csaposának bőrébe bújni, koktélokat kevergetni és szóval tartani a betérő látogatókat. A pletykákat saját szájíz szerint lehet alakítani, ami befolyásolja az adott hős sorsát, de emellett minden beszélgetésnek és questnek kihatása van a világra. Személy szerint a videóból Andu, a mágikus konyhamalac-sárkány a kedvenc, egy ügyetlenebb nap végén már biztos nem szomjas a kis jószág. A játék már elérhető Steamen és a Nintendo eShopjában.

Industria 2

Erről készült már külön hírünk, ami itt olvasható.

Star Birds

A Dorfromantik készítői, a Toukana Interactive a Kurzgesagttal karöltve dobtak össze egy játékot, ahol az űrben kell aszteroidákat takarítani. A célobjektumokon bázisokat kell építeni, és erőforrásokat kell menedzselni a munkák elvégzéséhez. Az early access 2025-ben érkezik Steamre. Az új előzetes itt látható, a hosszabb reveal trailer pedig alább:

Solarpunk

A megújuló erőforrásokat népszerűsítő laza kis túlélő-farmszimulátort egyedül vagy többedmagunkkal is élvezhetjük, a fejlett technológiával ellátott lebegő szigetecskéken kell menedéket készíteni és tiszta energia segítségével megtermelni a betevő falatokat. A zárt alfa 2024-ben indul, megjelenik Steamre, PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re valamint Nintendo Switchre.

Nivalis

2025 tavaszán érkezik Steamre és Epic Games Store-ba az ION LANDS játéka, amiben a zsúfolt cyberpunk metropoliszban kell boldogulni. Éttermeket, nightclubokat kell menedzselni, dekorálni, vagy lehetőség van egyszerűen csak csatangolni és horgászgatni. A grafika néhol érdekesen ötvözi a 3D-t a pixelarttal, ügyesen spórolva az erőforrásokkal, de művészeti megoldásként se utolsó.

Sticky Business

A Spellgarden Games matrciagyárában a sokszínűség jegyében lehet most 95 új matricát bezsebelni az ingyenes Pride Frissítésben, hogy azokat a virtuális vásárlóinknak legyárthassunk. A pakk Steamen és Nintendo Switchen szedhető is.

Industry Giant 4.0

Friss videón Átélhetjük milyen lehet a városfejlesztési osztályon dolgozni, egy egész város infrastruktúráját kell működőképes formában megálmodni modern "istenként". Még 2024-ben érkezik a korai hozzáférés Steamen.

Lou's Lagoon

A csomagkiszállítás itt több, mint munka, a trópusi szigetekkel teletűzdelt térségben hódolhatunk a futárkodásnak. Az így szerzett jussal pedig pimpelhetjük repülőnket, hogy a következő csomag még hamarabb célba érjen. A Kickstarteren futó kampány PC-s megjelenést ígér.

Commandos: Origins

2024 folyamán indulhatunk bevetésekre és titkos katonai küldetésekre a Claymore Game Studios felülnézetes stratégiai játékában. A széria múltja '98-ra nyúlik vissza, a legújabb rész PlayStation 5, Xbox Series X|S, Xbox Game Pass, és PC (Steam) platformokra várható.

Endzone 2

Ha már városfejlesztés, akkor lássunk belőle egy posztapokaliptikus változatot! Kolóniák telepítésével kell az emberiség túlélését biztosítani, a nyomasztó, kies, lepusztult világban. Az Endzone 2 kapott végre hivatalos megjelenési ablakot, az early access még 2024 nyarán ideér PC-re.

Police Simulator: Patrol Officers

A Highway Patrol kiegészítőben a sztrádákon garázdálkodó bűnözők nyomába kell eredni, vagy tömegbalesetek helyszínét biztosítani. Humorban nincs hiány az Aesir fejlesztésében, az alapjátékban olyan "komoly" bűntények felgöngyölítése a cél, mint a fánk üzlet bezárása cukorszórás hiányában. De a rendkívül gonosz fidget spinner csempészek sem úszhatják meg büntetlenül.

Super Fantasy Kingdom

Térjünk vissza a fantasy világába, egy nagyon pofás 8-bites játékokat idéző tower defense-zel van dolgunk, roguelike elemekkel megspékelve. Az ellenség brutális mennyiségű szörnyet tud a védeni kívánt várra ereszteni. 2025 első negyedévében érkezik Steamre.

We Stay Behind

Egy meteor száguld a Föld felé, és pontosan tudni melyik városba fog becsapódni, de valami különös oknál fogva a lakók nem hajlandók evakuálni. Egy nyomozó bőrébe bújva kell felgöngyölíteni a rejtélyt, a fenyvesekkel benőtt hegyvidéken. Hamar kiderül, hogy több titka van a városnak mint ami a felszínen látszik. Az új demó már elérhető Steamen.

Fata Deum

Irgalmas istenként szeretnél civilizációkat felvirágoztatni, vagy hódító zsarnokként terrorral uralni az emberiséget? Ebben az Istenszimulátorban a döntés a tiéd, és erre nem is kell sokat várni, még idén érkezik Steamre és Epic Games Store-ba. Exkluzív előzetes:

Tropico 6

A Tropican Shores DLC 15 új épületet 3 spéci jachtot és 4 új sandbox térképet hoz a PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, és PC (Steam) platformokra.

Thronefall

Újabb tower defense cím. A nappali előkészületek után éjszaka a gonosz erők támadásba lendülnek, hogy letaszítsanak a trónról. A minimalista cel-shaded játék teljes verziója még 2024-ben a Steam kínálatába kerül.

Ferocious

Idomíts őshűllőket vagy pattanj páncélozott mechekbe miután egy ismeretlen szigeten hajótörést szenvedsz, a dzsungel minden szeglete veszélyeket rejteget! Az OMYOG által fejlesztett ütős FPS-t a tinyBuild fogja kiadni, megjelenési dátum egyelőre még nincs.

X4: Timelines

Csillagközi kereskedelem és űrcsaták, ezekkel lehet legjobban összegezni az Egosoft sci-fi űrszimulátorát. Sztorielőzetes a frissen megjelent frissítéshez és kiegészítőhöz.

Death Trash

A Perished City névvel érkezik PC-re a legújabb kiegészítő tartalom, ehhez jött egy hivatalos előzetes.

The Berlin Apartment

A BTF Games elbeszélő kalandjátékának premierje. Az elsőre laza hangvételű sztorimesélés hamar átcsap komolyabb témákba. Egy berlini lakásé a főszerep, ahol átélhetjük az előző lakók mindennapjait, a történelmi város sok borzalmas eseményt megélt az elmúlt 120 évben.

Morbid Metal

Pörgős roguelike akciójáték robotokkal, igazi adrenalinbomba. A Screen Juice igazán kitett magáért, nálam egyértelműen vitte a showt, megjelenési dátum még nincs, Steamre várható. Igazából a képsorok magukért beszélnek:

PVKK

A végére egy világpremier, készül a Planetenverteidigungskanonenkommandant. Nem véletlenül maradtak végül a rövidített címnél. Egy gargantuális méretű ágyú kezelőszemélyzeteként kell végezni a feladatokat, megvédeni a bolygót az intergalaktikus fenyegetésektől. A bunker gondnokaként a karbantartás is emberünkre hárul, így biztosan nem lesz ideje unatkozni. Külön érdekesség, hogy a játék Godottal készült, ami egy ingyenes és nyílforráskódú játékmotor. A Bippinbits játéka Steamen már kívánságlistára helyezhető.

2.
2.
memoryman
Ha csak hármat választhatnék, akkor Industria 2, Nivalis és We Stay Behind.
1.
1.
hedzsooo
Nivalis nalam az igazi befuto ezek kozott de azert van itt meg par masik igen jonak igerkezo tyutyerka! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...