A Cyberpunk 2077 folytatásán és új The Witcher-trilógián dolgozik a CD Projekt RED

  • Írta: szlav
  • 2022. október 4.
  • Bejelentés
Link másolása
Nyilvánosságra hozta a jövőbeli terveit a CD Projekt RED. A Cyberpunk 2077 folytatása mellett bejelentettek öt új The Witcher-játékot és egy teljesen önálló, vadiúj IP-t is.

Jókora tájékozót tartott a hosszútávú terveiről a CD Projekt, amelyből megtudhattuk, hogy nem csupán a következő The Witcher-játékok (legalább öt!), de már a Cyberpunk 2077 nagyszabású folytatása is a tervezőasztalon van. Emellett egy vadiúj IP-t is várhatunk a lengyelektől, ez azonban még a jövő zenéje - vegyük sorba a bejelentéseket, melyek főbb pontjait Twitteren is megosztotta a kiadó-fejlesztő!

Kezdjük a The Witcher híreivel! Az első bejelentett újdonság a Project Sirius kódnevet viselő játék, melyet a The Molasses Flood (The Flame in the Flood, Drake Hollow) csapata fejleszt a CD Projekt RED közreműködésével. A játékon jelenleg több mint 60 fejlesztő dolgozik, és habár sok részletet nem ismerünk róla, a lengyelek egy olyan egyjátékos és többjátékos kihívásokat is tartogató innovatív alkotásként hivatkoznak rá, amely egy felejthetetlen történetet mesél majd el a The Witcher univerzumában.

Vele párhuzamosan készül a Project Polaris, vagyis az új The Witcher-trilógia, melyet ezúttal is a CD Projekt RED (több mint 150 fő) fejlesztői készítenek. A The Witcher 3 hagyatékára építő, történetközpontú, nyílt világban játszódó szerepjátékok első része jelenleg pre-produkciós fázisban van, a stúdió tervei szerint azonban a játék megjelenését követő hat éven belül a második és harmadik részt is piacra dobják majd. 

A harmadik The Witcher-projekt a Canis Majoris kódnevet viseli. Egy külsős csapat által fejlesztett címről van szó, habár az egyelőre meg nem nevezett stúdió tagjai közt The Witcher-veterán fejlesztők is vannak. Szintén egy egyjátékos, sztorifókuszú, nyílt világú RPG-ről beszélünk, ez az Unreal Engine 5-ön készülő játék azonban minden bizonnyal jócskán elkanyarodik majd a Project Polaris vonalától.

Cyberpunk-fronton sem maradunk üres kézzel, hiszen azt már jól tudjuk, hogy készül a Cyberpunk 2077 nagy sztoriexpanziója, a Phantom Liberty (már trailert is láttunk belőle!). A csomag már szinte kész van, a CDPR csapata jelenleg az utolsó tollvonásokat végzi. Érdekességképp érdemes megemlíteni, hogy elég komoly csapat, több mint 350 fő dolgozik jelenleg is a kiegészítőn.

A Cyberpunk jövője azonban itt nem ér véget, a lengyelek ugyanis lerántották a leplet a Project Orionról. Az egyelőre még csak tervben lévő játék a Cyberpunk 2077 folytatása lesz, amely teljes erővel bemutatja majd a Cyberpunk-univerzum végtelen potenciálját. A játékon egyébként nem a CDPR lengyel csapata, hanem egy újonnan megnyitott bostoni stúdió és a vállalat vancouveri csapata (együttes nevükön a CD Projekt RED North America) dolgozik.

Végül pedig valami egészen új érdekesség: a Project Hadar. A tavaly óta készülő játék tervezését egyelőre csupán egy kis belső csapat kezdte meg, a projekt azonban mindenképp érdekesnek hangzik, hiszen egy olyan új IP-ről beszélünk, amelynek semmi köze nincs a The Witcherhez vagy a Cyberpunk 2077-hez. Ennél többet egyelőre nem is tudhattunk meg a kezdeti fázisban lévő alkotásról, az viszont biztos, hogy érdemes lesz rajta tartani a szemünket.

11.
11.
Parano1d
#7: Szerintem az ujságírók elég jó kritikákat írtak róla, 86 pont a Metacriticen átlagnak, az eléggé ott van. PS4-en persze már nem ilyen szép a helyzet.
Jelenleg egyik sem fő projekt szerintem, Bethesda ugye Starfielden dolgozik még, CDPR, meg Cyberpunk kieg, + Witcher 3 next gen..
Utánna kezdenek majd érdemben foglakozni más játékkal. De elnézve a Starfield, és a Cyberpunk fejlesztési idejét, nem számítanák nagyon arra, 5 éven bellül megjelenik a Witcher következő része, vagy a TES6 :)
10.
10.
Feri899
Kár a CP elrontott rajtja miatt, gyakorlatilag minden cikk alatt előjönnek a negatív élmények (hozzáteszem, teljesen jogosan). Én a megjelenés után egy hónappal PS4 slimen kezdtem el vele játszani. Néha beszaggatott, helyenként ocsmány volt a grafika és voltak bugok is, de a hangulat, a történet és a világa teljesen beszippantott, ezért a hibái ellenére végigtoltam. Összességében jó emlékeim vannak a játékról. (Talán egy mellékküldetés volt amit bug miatt nem tudtam befejezni). A napokban végre megjött a PS5 konzolom, úgyhogy hamarosan újra nekiállok immáron a next-gen verzióval, kíváncsi leszek a dlc-re is. Witcher trilógia szintén várós.
9.
9.
Jarl Balgruuf
#7: Te is tudod hogy ez nem igaz.
PC-n se volt rózsàs a helyzet.
8.
8.
Kolompár Tarzan
#5: Ciri a tengerparton, egy szál zokniban...
Insta-buy.

Amúgy jól mondod, simán meg lehet oldani.
7.
7.
Kolompár Tarzan
A CP 2077 folytatásnak mindenképpen van létjogosultsága, mert az idióta újságíróknak sem sikerült szétcseszni a játék reputációját. Majd tanulnak a hibáikból, jobban tesztelnek és belsősökkel. A PC változattal sosem volt gond és ezt valahogy mindig elfelejtik megemlíteni.

A Witcher folytatás is jó ötlet, de az időzítés necces. A Bethesda éppen most dolgozik az Elder Scrolls 6-on. De ha jókor jön ki, tuti siker.
6.
6.
crytek
Nem figyelnek nem fülelnek ezek se... helyükben már rég dolgoznék vagy megcsináltam volna egy Witcher 1-2 remake-et. Nem veszik észre hogy ma ez a legmenőbb?
4.
4.
markoci555
szerintem tanulni tudtak volna a halom hibából és normális időkeretet szabva, idióta dirigálás nélkül meg tudnák volna csinálni azt amit beígértek, de így, hogy odadobják full másik csapatnak, meg ügye gondolom jó pár veterán is elhúzott innen, nem várok semmit, azt max kellemes meglepetés lesz belőle
majd a sok hülye, akik bőven lesznek gondolom, ha ennyien egy anime miatt visszaugrottak a játékra biztos futnak majd megint előrendelni...
3.
3.
Csoki80
Én már a Witcher 7 remastert várom nagyon :-D
1.
1.
Krumplistarkedli
"A Cyberpunk 2077 folytatásán (...) dolgozik a CD Projekt Red."

Isten őrizz!!! Inkább csak maradnának csupán a The Witcher-nél. Gusztustalan az az erőltetett neonfényes-élettelen-mozgású-plasztik-bödönből-csurgó-zakuszka amit CP-húsz-hetvenhét néven dicsőítenek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...