Jöhet az olcsóbb, reklámokkal tűzdelt Xbox Game Pass?

  • Írta: szlav
  • 2022. december 20.
  • Pletyka
Link másolása
Érdekes koncepcióval kacérkodik a Microsoft. Úgy tűnik, hogy a redmondiaknál is felvetődött egy olcsóbb, reklámokkal megtámogatott Game Pass-szint ötlete.

A Netflixnek bejött, így nem is olyan meglepő, hogy a Microsoftnál is elgondolkodtak egy olcsóbb, reklámokkal tarkított Game Pass ötletén. A redmondi techóriás egy felmérésben kereste fel a játékosai egy részét, amelyben egy Xbox Game Pass Lite nevezetű csomag tervezetéről ejtettek szót. A lényegesen olcsóbb előfizetési szint kevesebb extra funkcióval, reklámokkal, de a teljes játékkönyvtárral nyújthatná a belépőszintet.

Természetesen semmi nincs még kőbe vésve, de a jelenleg felvázolt Xbox Game Pass Lite havi 2,99 eurós áron nyújthatna hozzáférést a hagyományos Game Pass xboxos vagy PC-s könyvtárához (ebben nincs benne az EA Play játéklistája).

Adott lenne az online multiplayer is, a Cloud Gaming felhős szolgáltatása azonban erről a szintről kimaradna, vagyis csakis a letöltött címeket érnénk el - ezzel ugrik a mobilos hozzáférés is. A legnagyobb vízválasztót azonban a reklámok jelentenék: az olcsóbb havidíj fejében minden játék indítása előtt egy reklámot vetítene le a PC-nk vagy konzolunk.

Mit gondoltok, lenne létjogosultsága a Game Pass olcsóbb szintjének? Kiválthatná ez az Xbox Live Gold látványosan haldokló standalone szolgáltatását?

3.
3.
tirpa
#1: Ha figyelmesen elolvasod a cikket, akkor ott is van:"az olcsóbb havidíj fejében minden játék indítása előtt egy reklámot vetítene le a PC-nk vagy konzolunk."
2.
2.
crytek
Xbox dashboard már eleve egy reklám tele olyan dolgokkal amik full hidegen hagynak. Azt oldhatnák meg végre hogy csak az legyen kint amit én akarok..
1.
1.
Daniel21
Remélem, játékmenet közben vágják az ember arcához a reklámokat... xD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...