Elkezdte felfüggeszteni az inaktív fiókokat a Ubisoft

  • Írta: pandaril
  • 2023. július 24.
  • Hír
Link másolása
Úgy fest, hogy ha sokáig inaktív valaki, akkor elveszítheti a hozzáférést a PC-n vásárolt játékaihoz. A cég szabályzata nem egyértelmű, hogy mikortól számít törölhetőnek egy fiók, jobb lesz minél előbb bejelentkezni.

Aki PC-n játszana a Ubisoft játékaival, annak az Ubisoft Connect neve nem ismeretlen. A közeljövőben újratervezésen áteső felület továbbra sem kifejezetten népszerű, holott a kiadó játékainak futtatásához megkerülhetetlen, akár Steamen, akár Epicen vásároltuk meg azokat (a GOG-on megvett, régebbi címek kivételek, azok futtathatók a kliens nélkül).

Ezért is fájó, hogy a Ubisoft elkezdte felfüggeszteni az inaktív fiókokat. Erről előzetesen egy e-mail értesítést küldenek a felhasználónak a fiókhoz kapcsolt címre, akinek ezt követően nem elegendő belépni, de külön kérvényeznie kell a felfüggesztési folyamat leállítását. Ha pedig már sikeresen lelőtték a fiókunkat, akkor az ügyfélszolgálat felé kell egy megfelelő hibajegyet nyitnunk, hogy visszakapjuk a játékkönyvtárunkat.

Akárhogy is nézzük, eddig ez nem egy meglepő húzás, számos szolgáltató él azzal, hogy akár a saját adatbázisuk rendbetétele, akár a hatósági követelményeknek való megfelelés okán "megszabadulnak" azoktól a fiókoktól, amelyek csak a helyet fogják. A dolog pikantériája, hogy a felhasználási feltételekben nincs egyértelműen lefektetve, hogy mikortól számít inaktívnak egy fiók. A Ubisoft reakciója szerint 4 év után válik inaktívvá egy fiók, ettől függetlenül javasolt legalább belépni a programba olykor-olykor, még ha nem is játszunk pillanatnyilag a francia kiadó egyik játékával sem.

7.
7.
Doomsayer
Én is beléptem megnézni, hogy megvan-e még. Nem is tudtam, hogy a Fenyx Rising nekem megvan. Na mindegy, lehet, hogy tényleg csak szívességet tennének vele, ha törölnék az egészet.


Pont a minap gondoltam rá, asszem pénteken, hogy tök jó lenne, ha lenne egy olyan törvény, ami kimondja, hogy mindenféle oldalnak kötelező mindent törölni és elfelejteni az emberről, ha nem használja egy ideig. Ha csak a google-ben mentett jelszavaimat megnézem, akkor hány és hány olyan oldal van, ami akár már ilyen 10-15 éves regisztrációknak a mentése és azért regisztrált az ember, mert akkor kellett éppen egyszer egy valami. Illetve minden oldalon ahová regizni kell kötelezővé tenném, hogy a ki és bejelentkezés gomb mellett ott legyen a regisztráció és minden adat törlése és ne eldugott és elrejtett helyeken legyen. Valami adatszivárgás miatt nekem is kiszivárgott az e-mai címemhez pár 10-15 éves jelszó, amire figyelmeztet a google is, de hogy az adott oldalakról töröljem magam az lehetetlen, mert először juss be ilyen mindenféle oldalakra ennyi idő után, aztán meg sem lehet találni a regisztráció törlését, mert sok helyen nincs is... Ha meg van, akkor meg várjál egy hetet, meg 30 napon belül e-mailt küldünk és stb.

Szóval én azt mondom, hogy negyed/fél/egy évenként három darab figyelmeztető e-mail arról hogy törlik a regedet, beleírni, hogy mikor regisztráltál oda, mi az az oldal és mi a célja egyáltalán és melyik ország üzemelteti. Aztán egy link, hogy belépés, vagy hogy azonnali törlés. Szerintem így lenne jó.
6.
6.
Br1sk
Gyors be is léptem nálam minden rendben. Én nagyon szeretem őket. Szerintem grafikailag meg animációban nagyon jók. A negatív velük kapcsolatban a túl formulára épülö dizájn.
5.
5.
hedzsooo
#2: Google is torlheti a fiokodat 2 ev inaktivitas utan, es igy tovabb, nincs itt mit nezni. Online szolgaltatoknal ez bevettt szokas, ghost profilokat fenntartani valoban nem sok ertelme. Nyalvan nem egyik naprol a masikra torlik a hasznalatlan online fiokokat, hanem tobbszori ertesites utan, ha azokra sem reagal senki sem
4.
4.
negyven2
Én elhiszem, hogy vannak akik sokmindenért szeretik hibáztatni a Ubisoft-ot (amiknek nagy része igazából talán egyénfüggőn is lehet), de konkrétan ezért nem ők a hibásak hanem Brüsszel! Pontosabban a General Data Protection Regulation, vagy rövidítve, a GDPR!

De ez nem egy új dolog, és ezért is furcsálom azt, hogy megint úgy van ez találva, mintha valami újdonság lenne.

Pl. itt van egy 2021-es cikk róla:

https://www.pcworld.com/article/559218/could-gdpr-policy-erase-your-games-it-happened-to-an-ubisoft-customer.html
3.
3.
crytek
Pár napja érdekes dolog történt.Még most se értem hogy mivan.
Volt a régi email címem ubin azon van minden játékom. Ezt az email anno áttettem a gmailemre. Oda is kaptam már értesítő ha valami volt stb.
Moat hogy a Black Flag 4 állítólag kapott ingyen dlct meg akartam nézni valóban így van e...belépve a fiokomba látom a nevem nem éppen az amire emlékszem és a szintem is ami már van 30-as volt 0-ás és persze az accounton egy deka game sincs.Már majdnem síetam meg nagynehezen összetranslateztem egy levelet az ubinak hogy ez most mi a bré,de gondoltam egyet és mondom akkor belépek a régi emailemmel.Akkor meg minden ok volt..fingom sincs mivan de legalább nem vesztek el a játékok

Jó amúgy a fenti kép: Game passba elviselném a single játékokat belőle

2.
2.
Hagymakarika
#1: Igazából a Playstation és Xbox felhasználói feltételekben is szerepel, hogy két év inaktívitás után automatikusan törlik a felhasználói fiók tartalmát. Ez már évek óta több helyen meg lett említve. Hogy mennyire etikus vagy nem az más kérdés. Az online bolt használatakor mindannyian elfogadtuk annak felhasználói feltételeit, amit mind végigolvastunk.
Ezért is érdemes évenként legalább egyszer belépni a ritkán,de használt fiókokba.
1.
1.
Heldengeist
Fos cég már régóta a Ubisoft, de ebből biztos per lesz. Megvásárolt végfelhasználói licencet nem tehetnek elérhetetlenné, még ha magának a fióknak van lejárati dátuma, akkor sem. Fogyasztóvédelmi szempontból ez igencsak aggályos.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...