PlayStation 5 PS5

A Sony következő generációs konzolja.
Típus:

Jóval előrébb hozhatták a konzolbemutatókat

A pletykák szerint az E3 lefújása alaposan átrendezte a játékipari cégek marketinges terveit, így többek között a nagy konzolbemutatókat is jóval hamarabb, már májusban megejthetik majd.

PS4-játékok, amik profitálhatnak a PS5 hardveréből

A száz legkedveltebb PlayStation 4-játékot szinte már biztos, hogy a megjelenéskor vinni fogja az új konzol, de mi a helyzet a generáció többi, nem elhanyagolható részével? Erről és hasonló kérdésekről elmélkedett a Digital Foundry csapata.

Limitált mennyiségű PS5 várható az első évben

Jóval kevesebb PlayStation 5-tel kell számolnunk a megjelenés első évében, legalábbis a PlayStation 4 rajtjához viszonyítva. A Bloomberg értesülései szerint a konzol drága lehet, a Sony pedig kisebb keresletre számít.

Bemutatkozott a PlayStation 5 kontrollere

Lerántotta a Sony a leplet a PlayStation 5 vezérlőjéről, ami a DualSense fantázianevet kapta, maga mögött hagyva így a DualShock-szériát. Adaptív ravaszok, haptikus visszacsatolás és megváltozott külső várja a PS5-játékosokat.

Nem érinti a PlayStation 5 rajtját a koronavírus

A Microsofthoz hasonlóan a Sony sem számol azzal, hogy el kell halasztani a következő generációs konzoljának premierjét a koronavírus miatt. A játékaik fejlesztését azonban még érzékenyen érintheti a járvány.

PlayStation 5 - tekintsük át a specifikációt!

Lezajlott a Sony bemutatója, melyben részletesen ismertették az idén érkező PS5 technikai felépítését. Mark Cerny, a PlayStation 5 vezető mérnöke leplezte le a konzolt és annak minden technikai ismérvét.

Itt nézd vissza a PlayStation 5-bemutatót!

Magyar idő szerint 17 órakor felgördül a függöny, és a Sony a világ szeme elé tárja a legújabb PlayStationt. A technikai bemutatón részleteiben ismerkedhetünk meg az újgenerációs konzollal.

Holnapra új PlayStation 5-részleteket ígér a Sony

Habár a GDC-t lefújták, így is beesett, és várhatóan még be is esik néhány nagyobb bejelentés a héten. Nem sokkal azután, hogy közelebbről is megismerhettük az Xbox Series X hardverét, a PlayStation 5 borítása alá is beleshetünk!

A GDC-t is kihagyja a Sony

A Game Developers Conference lesz az idei év első fontosabb videojátékos eseménye. Habár a konferenciát megtartják, a koronavírus itt is érezteti a hatását, már a Sony és az Oculus is lemondta a részvételét.

Új VR-kontrollert szabadalmaztatott a Sony

Úgy tűnik, a Sony sem erőltetné a végtelenségig a PlayStation Move használatát a PlayStation-hívő VR-játékosok számára, az egyik szabadalma már egy sokkal korszerűbb VR-kontrollerről árulkodik.