Half-Life 3

Típus: FPS

Pletyka: már készül az új Half-Life szinkronja

Egyre több pletykát hallani a Half-Life folytatása felől, kíváncsiak vagyunk, melyik és mikor válik végre valósággá: a múltkori Half-Life 3-as póló után egy amerikai szinkronszínész mondta azt, hogy a Half-Life harmadik epizódján dolgozik - persze kérdés, hogy a Half-Life 3 vagy a Half-Life 2: Episode 3 van-e soron.

Half-Life 3-póló egy Valve alkalmazotton

Ha megkérdeznénk a GK olvasóközönségét, melyik folytatást várják a legjobban, valószínűleg a Half-Life 3 valahol az elsők között végezne. Főleg úgy, hogy a Valve furcsa módon elfelejtette kiadni a második rész harmadik epizódját. Egyelőre hivatalosan semmit nem hallani, remény azonban van...

Half-Life: Origins rajongói film érkezett

Alapesetben minden fanok által készített alkotás egyből a Facebook-oldalunkon köt ki, de most tényleg egy kiemelkedő élőszerepős alkotással van dolgunk - egyenesen a Beyond Black Mesa készítőitől. Az eredeti Half-Life nyitó képsorait gondolták újra a srácok, nem is akárhogyan!

Valve: az árak nem befolyásolják a kalózkodást

Gabe Newell szerint a növekvő játékárak nem sarkallják arra a leendő ügyfeleiket, hogy kalózkodásba kezdjenek. A Valve fejese elmondta, hogy a kalózkodás inkább szolgáltatási kérdés, nem az áraktól függ. Ha elvárható minőséget és megbízható közeget kap a játékos, nem próbálkozik másolt példányokkal.

Valve: Source Engine 2 helyett inkább frissítünk

Chet Faliszek, a Valve fejese szerint még nincs szükség a Source Engine 2-re, inkább a már meglévő, hétéves motorjukat aktualizálják a mai kritériumoknak megfelelően. A cég álláspontja szerint "valamikor" tuti lesz új játékmotor, de most sokkal könnyebb foltozgatni, mint az alapoktól kezdve építkezni.

Újabb Half-Life rajongói film érkezett

Újabban hatalmas divat lett Half-Life rajongói kisfilmeket készíteni; a srácok talán ezzel próbálják meg ösztönözni a Valve-t, hogy végre rukkoljon elő a folytatással, vagy gyakorlatilag bármivel, ami Half-Life témájú. Az új kisfilm, a Singularity Collapse viszont egészen jól sikerült.

Rajongói komédia a Half-Life és a Portal alapján

Eddig sem egy, de nem is kettő (hanem konkrétan három) rajongói kisfilm készült Half-Life-fal kapcsolatos témában, így valószínűleg az újabb elvetemültek úgy gondolták, miért ne férne el egy negyedik is a YouTube-on? Erre válaszul született a Half-Life: Portal to Black Mesa.

Jön a Half-Life 3, az Episode 3-at törölték?

Kicsit olyan érzésünk van a következő - egyelőre még csak pletykaszinten létező - hír kapcsán, amikor egy orbitális szikladarabot dobunk a nyugvó felszínű vízbe - tajtékot kelt és szökőárt gerjeszt. Igen, jól olvastátok, végre valami szóbeszéd serkent a Half-Life sorozat felől!

Half-Life 3 programkód a Portal 2-ben?

Az ilyen jellegű felfedezésekkel az a baj persze, hogy sosem tudjuk, hogy az egész valami véletlen folytán maradt benne a programban, vagy a készítők direkt rejtették el az utalást. Mindenesetre a Portal 2 frissen kiadott modkészítőjében a combine-ra találtak utalást a szemfülesek.

Képeken a törölt Half-Life fejlesztés

Randy Humphries egy kiemelkedő tehetségű illusztrátor, modellező és koncepcióművész, aki 2004 óta dolgozik az EA berkeiben. 10 éve minden jelentős projektben közreműködött, saját portfóliójában szemezgetve egy olyan Half-Life játék képei bontakoznak ki, mely sajnos soha nem látta meg a napvilágot.