BioShock PC, PS3, PS4, X360, XBOXONE

A System Shock 2 készítőinek sci-fi témában játszódó FPS-e nem kevés RPG-elemmel fűszerezve.
Típus: Akció, FPS, Sci-Fi

3 millió Max Payne 3, csúszik az XCOM FPS

A Take-Two is közzétette az aktuális pénzügyi helyzetjelentését, amiből az is kiderül többek között, hogy a Max Payne 3-ból már most kiszállítottak az üzleteknek 3 millió példányt, az XCOM FPS - ami nem összekeverendő az Enemy Unknown stratégiával - pedig csak 2013 áprilisa után jelenhet meg.

Megint rendező nélkül a BioShock-film

Bár az alapanyag kiváló, mégis a második rendező mond le a BioShock moziváltozatáról. Bár túl sok konkrétum nem látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy mi újság a filmmel, nagyon úgy tűnik, Juan Carlos Fresnadillo a hosszas huzavonát unta meg, és inkább átnyergelt egy másik projektre.

Levine: 2007 óta ez a legerősebb játékév

Ken Levine, az Irrational Games fejese, a BioShock atyja szerint 2011 beéri 2007-et, mint az utóbbi idők legjobb játékos éve. A mester szerint legutoljára 2007-ben jelent meg annyi jó játék, és dőlt meg annyi érdekes eladási rekord, mint most, 2011-ben. Örülünk.

Indiában megjelent játék a BioShock alapja

Egészen bizarr sztori látott napvilágot, melyből kiderül, hogy a BioShock fejlesztése előtt mivel foglalkozott a korábban a System Shockkal világhírűvé vált Irrational Games, s hogy honnan ered az azóta instant klasszikussá váló BioShock eredeti alapötlete.

Nem sietnek a BioShock-film elkészítésével

Habár már régóta emlegetik, hogy esetleg majd valamikor készül egy BioShock-film, azonban a mai napig ennek nem sok eredménye született. Ken Levine, a BioShock személyes atyaúristene azt mondja, egyáltalán nem akarnak kapkodni, majd megcsinálják, ha minden összeáll.

Ilyen lett volna a BioShock alkotóinak stratégiája

Az Irrational Games ugyan többnyire akciójátékokat fejlesztett a pályafutása során, 2002-ben egy kifejezetten konzolokra tervezett stratégián is dolgozott. A Dungeon Duelt később ugyan leállították, a múlt héten azonban a srácok nyilvánosságra hozták a játékot bemutató brossurát.

Grand Theft Auto IV - megvan a 22 millió

Egy múlt heti előadás alkalmával a Take-Two vezérigazgatója elárulta, hogy állnak jelenleg a legfontosabb sorozatai eladások terén. Az abszolút csúcstartó természetesen még mindig a Grand Theft Auto, melynek negyedik része éppen nemrég újabb mérföldkőhöz érkezett: 22 millió példány talált gazdára belőle.

Take-Two: jó befektetés lennénk

A Take-Two valóban nagy irigység tárgya üzleti körökben, hiszen olyan hatalmas, már jól bejáratott címekkel rendelkeznek, mint a Grand Theft Auto, a Max Payne, a Red Dead vagy a BioShock. A cég azonban egyelőre még élvezi a függetlenséget, nem adja magát.

Jövő héten jön az első BioShock könyv

Jövő héten kerül boltokba az első regény, amelyik a BioShock univerzuma alapján készült. A könyv egyelőre csak angolul lesz elérhető, és az is biztos, hogy a magyaroknak meg kell szenvedniük ahhoz, hogy szerezzenek egy példányt, de legalább minden kiderül belőle a Rapture-ről.

Hasonlított a Bioshockra az eredeti Uncharted

A Naugthy Dog szerint népszerű akció-kaland sorozatuk első része egy ponton meglepő hasonlóságot mutatott a Bioshockkal. Bár a fejlesztés korai szakaszában még csak fogalmuk sem volt Rapture vízalatti világáról: ehhez hasonló pályát tartalmazott volna az Uncharted, de végül nem így lett.