BioShock 2 PC, PS3, PS4, X360, XBOXONE

2007 egyik legjobb FPS-ének, a BioShocknak a folytatása a 2K Games és a 2K Marin jóvoltából. Nem igazi BioShock, de azért rossz játéknak sem neveznénk.
1310382000

Jövő héten jön az első BioShock könyv

Jövő héten kerül boltokba az első regény, amelyik a BioShock univerzuma alapján készült. A könyv egyelőre csak angolul lesz elérhető, és az is biztos, hogy a magyaroknak meg kell szenvedniük ahhoz, hogy szerezzenek egy példányt, de legalább minden kiderül belőle a Rapture-ről.
1309759216

Hasonlított a Bioshockra az eredeti Uncharted

A Naugthy Dog szerint népszerű akció-kaland sorozatuk első része egy ponton meglepő hasonlóságot mutatott a Bioshockkal. Bár a fejlesztés korai szakaszában még csak fogalmuk sem volt Rapture vízalatti világáról: ehhez hasonló pályát tartalmazott volna az Uncharted, de végül nem így lett.
1306859055

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Kissé megkésve, de összeraktuk a heti játékmegjelenések és filmpremierek listáját, ám látszólag nem is nagy gond, hogy nem kapkodtuk el: a mostani felhozatal sem lett túl bőséges, ami vagy azt jelenti, hogy a kiadók gondolnak a vizsgaidőszakban szenvedő diákokra, vagy szimplán közeleg az uborkaszezon.
1305721838

BioShock 2 - a PC-s Minerva's Den dátuma

Jobb későn, mint soha - tartja a mondás, de tény, hogy a BioShock 2 Minerva's Den címre hallgató letölthető tartalma a konzolos megjelenés után csaknem egy évvel jön ki PC-re is. A sorozatos halasztgatásokból tudjuk, nem volt minden rendben a fejlesztés körül, de úgy néz ki, megérte a várakozás.
1300375977

Három BAFTA-díjat is kapott a Heavy Rain

A Brit Filmakadémia kiosztotta a tavalyi év legjobb játékainak járó díjakat, valamint Peter Molyneux is megkapta a maga életműdíját - idén már másodszor. A díjátadó abszolút győztese a Heavy Rain, amely filmszerűségének hála három trófeát is bezsebelhetett, de a legjobb játék a Mass Effect 2 lett.
1299832257

20 millió leszállított példánynál jár a GTA IV

Ugyan ez a markáns szám még nem jelenti a ténylegesen eladott példányszámot, de már nagyon közel áll hozzá. 2008 tavaszi megjelenése óta a Grand Theft Auto IV elérte a bűvös 20 milliós leszállított darabot, tehát ha a közeljövőben kiürülnek a készletek, újabb mérföldkőnek örülhet a Take-Two.
1299769200

Take-Two: ma már a "jó" értékelések is rosszak

A játékok üzleti sikeréhez nem elég, ha az adott cím "jó" értékeléseket kap a sajtótól, a magabiztos eredményekhez és a profithoz magas pontszámok kellenek, fejtette ki a Take-Two vezérigazgatója egy konferencián. Strauss Zelnick szerint nekik van taktikájuk erre.
1299502821

GDC 2011: Díjazták az audio-munkálatokat is

Kilencedik alkalommal osztotta ki a játékok hangzásvilágáért járó elismeréseket a Game Audio Network Guild (G.A.N.G.) az idei GDC-n. Ahogy a nonprofit cég elnöke, Paul Lipson elmondta, a 2010-es év olyan magasra tette a mércét minőség terén, hogy lehetetlen volt előre megjósolni, ki nyer.
1298282402

Bioshock 2 - késik a PC-s Protector Trials DLC

A múlt hét végén kellett volna megjelennie a Bioshock 2 utolsó nagyobb frissítésének PC-re, ám a kitűzött időpontban sem találták meg a rajongók a csomagot. A Take-Two a kezeit mossa: még mindig problémákba ütköztek, így további munkálatok szükségesek. Reméljük, nem sokáig.
1297857600

Felnőtteknek szóló BioShock-filmre nem volt pénz

Gore Verbinski, aki a Karib-tenger kalózai trilógia után annyira szerette volna megcsinálni a BioShock filmváltozatát, majd pedig mégis elpártolt a címtől, többször is hangot adott annak, hogy igazi, felnőtteknek szóló mozit akar összehozni a játékból - mint utóbb kiderült, erre nem volt elég pénz.