Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!

AOC Agon Pro AG276QZD teszt

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb érdeklődés és kereslet mutatkozik az OLED-panelekre a videojáték-iparban, amit most az AOC egy pénztárcabarát(abb) opcióval kíván kiszolgálni.

Újabb kihívót kap a Steam Deck a Lenovo jóvoltából

A Lenovo is beszáll a PC-s a hordozható játékgépek piacára. Lapértesülések szerint a Lenovo Legion Go névre keresztelt handheld a Steam Deckkel és az Asus ROG Ally-jal veszi fel a kesztyűt.

AGON AG275QZ monitor teszt

Egy klasszikust idézve az AOC az AGON AG275QZ képében egy olyan ajánlatot tett a játékosoknak, amit nehéz lesz visszautasítaniuk - már amennyiben persze elég vastag pénztárcával rendelkeznek.

Csökkenti a Vision Próval kapcsolatos elvárásait az Apple

A gyártási nehézségek okán alacsonyabb eladási célszámot tűzött ki magának a cég, legalábbis a gyártótól származó adatok szerint, az sem kizárt, hogy olcsóbb variánst is készülnek piacra dobni.

Bemutatkozott az Apple AR-headsetje, a Vision Pro

A vállalat a WWDC 2023-on hivatalosan is bejelentette a régóta pletykált kiterjesztett/virtuális valóság headsetjét, a Vision Pro-t. A kütyü a jövő év elején kerül a boltokba, eléggé borsos, 3500 dolláros áron.

SGF 2023: Bemutatkozott az ősszel érkező Meta Quest 3

Az év elején felreppent szóbeszédek után a Meta végre hivatalosan is leleplezte a legújabb VR-headsetjét. A Meta Quest 3 idén ősszel landol a boltokban 499 dolláros áron.

A CES-en mutatja be a HTC a saját Meta Quest-kihívóját

Nagy bejelentésre készül a HTC januárban, a cég a CES keretei között rántaná le a leplet a saját Meta Quest-kihívójáról.

Feltámasztják az Xbox 360 kontrollerét

A Duke után az Xbox 360 kontrollerét is feltámasztja a Hyperkin: a régi-új kontroller a klasszikus fizimiskával, de némileg modernizált formában érkezik.

HWSW: A GPU-k turbózhatják fel a windowsos játékok töltési idejét

A Microsoft gyakorlatilag elkészült a DirectX-hez tartozó DirectStorage 1.1-es verziójával, mely az oly sokszor végtelennek tűnő töltési időt ideális esetben akár a harmadára is csökkentheti - írja a HWSW.

Leleplezték a Meta Quest Pro VR-headsetet

Mark Zuckerberg eltökélt célja, hogy elmossa a határokat a virtuális és valódi tér között, ehhez pedig kitűnő eszköz lesz a Meta Quest Pro VR-headset. Mindennek persze meg is kérik az árát...