Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!

Feltámasztják az Xbox 360 kontrollerét

A Duke után az Xbox 360 kontrollerét is feltámasztja a Hyperkin: a régi-új kontroller a klasszikus fizimiskával, de némileg modernizált formában érkezik.

HWSW: A GPU-k turbózhatják fel a windowsos játékok töltési idejét

A Microsoft gyakorlatilag elkészült a DirectX-hez tartozó DirectStorage 1.1-es verziójával, mely az oly sokszor végtelennek tűnő töltési időt ideális esetben akár a harmadára is csökkentheti - írja a HWSW.

Leleplezték a Meta Quest Pro VR-headsetet

Mark Zuckerberg eltökélt célja, hogy elmossa a határokat a virtuális és valódi tér között, ehhez pedig kitűnő eszköz lesz a Meta Quest Pro VR-headset. Mindennek persze meg is kérik az árát...

HWSW: Átment a töltőreform az uniós törvényhozáson

Jönnek az egységes mobil-, majd később notebooktöltők az Európai Unióba - az ezzel kapcsolatos egyik utolsó formális döntést ma hozta meg az Európai Parlament plenáris ülése.

Így néz ki az NVIDIA RTX Remix által megszépült The Elder Scrolls III: Morrowind

Az NVIDIA kifejezetten moddereket megcélzó projektje, az RTX Remix által könnyűszerrel megszépíthetők a régi klasszikus játékok. Most a The Elder Scrolls III: Morrowind segítségével demonstrálják a technológia képességeit.

Bemutatkozott a Logitech G Cloud, a Logitech felhős kézikonzolja

A Logitech formálisan is bemutatta a Tencenttel közösen készített, felhős játékra kihegyezett kézikonzolját, a Logitech G Cloudot.

Ezek a játékok támogatják elsőként a DLSS 3-at

Az NVIDIA RTX 40-szériás videokártyái a DLSS felbontásskálázási megoldásának legújabb iterációjával érkeznek. Megtudhattuk, hogy melyik címek támogatják elsőként ezt a technológiát.

Bemutatkozott az RTX 4090 és az RTX 4080, érkezik a DLSS 3

Az NVIDIA nem aprózta el az új generációs videokártyáinak leleplezését, óriási teljesítményt ígér az RTX 4090 és az RTX 4080, továbbá érkezik a DLSS 3 technológia is.

Kiszivárgott képeken a Logitech felhős kézikonzolja

Nem egészen egy hónappal ezelőtt jelentette be a Logitech, hogy egy olyan kézikonzolon dolgozik a Tencenttel, amelyet a felhős játékszolgáltatások kiaknázására képeztek ki.

HWSW: Megérkezett a végleges Android 13

Hétfőn elérhetővé vált az elsősorban okostelefonokra optimalizált Android operációs rendszer legújabb főverziója. Az Android 13-at egyelőre csak a Google saját okostelefonjaival rendelkezők kapják meg - írja a HWSW.