Facebook játékok

Farmville, Mafia Wars, Happy Aquarium és még vagy ezer slágerjáték a világ legnagyobb közösségi oldalán. Hogy milyen a Facebook egy gamer szemével? Most megtudod!
1323005331

Zynga: 900 millió dolláros részvénykibocsátás

Következzen egy némileg komolyabb bejelentés: a Zynga a tervezettnél alacsonyabb áron lövi be a részvényeit, így körülbelül 900 millió dollár értékben viszi tőzsdére a papírjait december közepén. A Zynga értékét így 9,04 milliárd dollárra lövik be, tehát a vállalat többet ér, mint az Electronic Arts.
1322681874

HWSW: Visszautasította a Zynga ajánlatát a Rovio

Megtört a Zynga felvásárlási hulláma, a PopCap Games után a Rovio is visszautasította felvásárlási ajánlatát. A döntésben a brutális vállalati kultúrának is része lehet, a kiszemelt cégek alkalmazottai húzódoznak attól, hogy a Zynga részeivé váljanak - írja nagytestvérünk, a HWSW.
1322571616

Facebookon folytatódnak Indiana Jones kalandjai

Régen nem találkoztunk már új Indiana Jones-játékkal, volt ugyan képben igazi nextgen folytatás is, de a LucasArtsnál szépen eltűnt a süllyesztőben. Álmainkban sem gondoltuk volna, hogy pont Facebookon folytatódnak a régész kalandjai a Zynga tolmácsolásában, pedig pontosan így lesz!
1320691925

80 százalékkal nőttek a Zynga bevételei

Nyolcvan százalékkal növelte a forgalmát a Facebook-játékairól elhíresült Zynga, ennek ellenére a nyeresége apadt a tavalyi év hasonló időszakához képest. Hogy ennek mi volt az oka, azt nem tudni pontosan, de valószínűleg az a probléma, hogy a fizető játékosok száma nem igen akar gyarapodni.
1318428000

Saját platformot indítanak a FarmVille fejlesztői

Sajtóbulit tartott a minap a Zynga, ahol nem csak egy raklapnyi új címet mutatott be, de bejelentette a saját - még mindig Facebookra épülő - platformját is, ahol ígéretei szerint a játékosok közvetlenül férhetnek hozzá a kedvenc címeikhez. A cég bebizonyította: nem véletlenül ők a közösségi játék zászlóvivői.
1318166384

A Toy Story írói dolgoznak a FarmVille-filmen?

Bizonytalan időközönként jelentkező Cooltúra rovatunk aktuális főszereplője az olvasóink többsége által mélységesen utált FarmVille, pontosabban annak a sokat pletykált filmváltozata. A legutóbbi hírek szerint könnyen lehet, hogy a Zynga slágercímének adaptációjához az eredeti Toy Story írói rakják össze a sztorit.
1316793633

A közösségi játékok ölik meg a konzolokat?

Hogy mi értelme van kétes eredetű felmérésekre alapozni a játékipar jövőjét, azt nem tudni. Pláne egy olyan piaci szegmensben, ahol uszkve pár nap leforgása alatt lehet orbitális sikertermékekkel a feje tetejére állítani az addigi normákat. A számok nem hazudnak: pont a közösségi játékok ölik meg a konzolokat?
1316620800

Rekorder az NHL 12, jön a Facebook-változat

Szépen indított a Madden NFL 12, de mint az EA Sports bejelentette, az NHL 12 is kiválóan szerepelt: a játék az első héten minden rekordot megdöntött a sorozat történetében, ráadásul az idei NHL-felhajtásnak koránt sincs vége, jövő hónapban indul a facebookos NHL Superstars.
1315756800

Lenyomta a The Sims Social a FarmVille-t

Az Electronic Arts belenyúlt a tutiba, legújabb facebookos játéka, a The Sims Social a napi felhasználókat tekintve már lenyomta a kategória királyának mondott Zynga FarmVille-jét. Persze utóbbinak nincs félnivalója egyelőre, a CityVille még toronymagasan vezeti a toplistát.
1313413200

Változtat a játékok kezelésén a Facebook

A Facebook a causal játékok egy egészen új hullámát indította el, nem egy cég a nulláról vált milliárdossá a közösségi oldal indulása óta. A folyamatos spamok és a nem kívánt tartalmak azonban idegesítik a közösség egy részét, akik így már csak azért sem hajlandóak kipróbálni a játékokat.