Dead Rising

Eszement zombigyilkolós akciójáték a Capcom-tól, mely első és második ránézésre is leginkább George A. Romero Holtak Hajnala című filmjére hasonlít. Hatalmas! :)

Úton a The Dead Rising Collection

Ha eddig kimaradt volna a Dead Rising-sorozat, de mindig azon agyaltál, hogy belevetnéd magad a végtelen zombihentelésbe, akkor jó hírrel szolgálhatunk: érkezik egy kollekció, amivel egyszerre pótolhatod az összeset.

A következő generációban jön a Dead Rising 3?

A Capcom Vancouver a következő nagy dobására készül, amely ezúttal nem a zombihentelésre lesz kihegyezve. A Dead Rising-rajongók megnyugodhatnak: a srácok azért nem felejtették el őket sem.

Kaliforniában játszódik a Dead Rising 3?

Ha hihetünk a pletykáknak, a Capcom befejezte a Dead Rising 2 kiszipolyozását, és végérvényesen a harmadik rész felé vette az irányt: a híreszelések szerint készül a valódi folytatás, amiben új főhőst és egy kaliforniai várost kapunk majd. Persze a Capcom nem reagált a szóbeszédekre.

A Capcom először elutasította a Dead Risingot

A japán kiadó egykori fejlesztési vezetője, Keiji Inafune, a Mega Man atyja elhintett pár érdekességet korábbi munkáltatója, a Capcom háza tájáról. Tőle tudjuk azt, hogy a cég korábban a csak a folytatásokra rendezkedett be, és meglehetősen szkeptikusan állt az új címek elé. Szerencse, hogy a Dead Rising megjelenhetett.

Keiji Inafune elhagyja a Capcomot

Huszonhárom év után elhagyja a Capcomot a Resident Evil, a Dead Rising és az Onimusha játékok szellemi atyja, Keiji Inafune. A mester lépése szinte előre megjósolható volt, elvégre már többször is szóban temetni kezdte a japán játékipart, igaz, a Capcomhoz mindvégig lojális maradt.

Dead Rising - lesz iPhone-os változat is

A Capcom a minap felfedte, hogy tervez egy speciális kiadást a Dead Risingból, kimondottan az Apple mobilkészülékét megcélozva. Még idén karácsonykor belebújhatunk az első részből ismerős Frank West bőrébe, a történet pedig szintén az előd történetével egy időben bonyolódik majd - teljes érintésvezérléssel.

Borzasztó játékokat fejlesztenek a japán stúdiók

Legalábbis ez a véleménye a Capcom egyik legjobb játéktervezőjének, Keiji Inafune mesternek. Mostanában egyre több japán játékkészítő nyilatkozza a saját országáról és honfitársairól, hogy képtelenek igazán jó játékokat készíteni, s lemaradtak a nyugathoz képest.

Elindult az élőszereplős Dead Rising sorozat

Közel egy hétig kizárólag az Xbox Live-on lesz megtekinthető a Dead Rising alapján készülő élőszereplős filmsorozat első három része - ingyenesen természetesen.

Európában is bemutatják a Dead Rising filmet

A Dead Rising 2 boltokba kerülésével egy időben a filmváltozat is a vásznakon debütál, ha hihetünk a szóbeszédeknek, akkor még nyár végén.

Élőszereplős film készül a Dead Rising 2 mellé

Maga Keiji Inafune készített élőszereplős filmet a Dead Rising 2 mellé: az ingyenes sorozat a játékkal együtt, augusztusban mutatkozik be a nagyközönség előtt.