Firewatch PC, PS4, XBOXONE

Belső nézetes kalandjáték, amely egy rejtélyes történetre épül.

Tarolt az Inside a brit filmakadémiánál

Tegnap este adta át a videojátékos díjait a British Academy of Film and Television Arts. Habár az Uncharted 4 lett a tavalyi év játéka, a legtöbb díjat az Inside zsebelhette be.

GDC 2017: Itt vannak a fejlesztői szavazás jelöltjei

Hagyomány, hogy a játékfejlesztők is megszavazzák az elmúlt év legjobb játékait, a díjátadót idén is a Game Developers Conference keretei között rendezik meg, immár tizenhetedik alkalommal. Lássuk a jelölteket!

Firewatch - megvan az egymillió

Jót tettek a Firewatch eladásainak az év végi akciók, elvégre a Campo Santo játékából mára egymillió kópia talált gazdára. A tavaly februárban megjelent sztoriközpontú alkotás három platformon hódít.

2016 legjobb játékai - szerintünk

Az olvasói szavazás mellett a Gamekapocs szerkesztői is elárulják, melyek voltak idén a kedvenc játékaik. Ahány kolléga, annyi meglepetés, de 2016-ban is akadt néhány cím, amire testületileg is sikerült rácuppannunk.

Íme, az idei Golden Joystick Awards győztesei!

Harmincnegyedik alkalommal rendezték meg a Golden Joystick-díjátadót, az elmúlt év játékai összesen huszonhat kategóriában mérethették meg magukat. Az év játéka a Dark Souls harmadik része lett.

TGA 2016: Itt vannak a jelöltek

December 1-jén újra megrendezik a The Game Awardsot, ahol a szakma díjazza a legjobb játékokat és fejlesztőket. Idén összesen 63 játékot jelöltek különböző kategóriákban - a legtöbb jelölést a Sony címei kapták.

Dobozos kiadást kap a Firewatch

A Limited Run Gamesszel kötött megállapodásnak hála dobozos kiadást kap a Firewatch PlayStation 4-en. A lemezes változat azonban csak limitált mennyiségben lesz elérhető.

Mozifilm készül a Firewatchból

Keresve sem találnánk jobb filmes alapot a Firewatchnál, hiszen a Campo Santo belső nézetes címe roppant erős narratívával volt megáldva. A készítők a minap partnerséget kötöttek a Good Universe hollywoodi céggel.

Csúszik az xboxos Firewatch

Pedig annyira közel volt! Amerikában már kapható a játék xboxos átirata, az európaiaknak és az ausztráloknak azonban még várni kell rá néhány napot. A korhatár-besorolásnál jött közbe valami bibi.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Folytatódik az őszi játékőrület, igaz, ezúttal mérsékeltebb tempóban iparkodtak a kiadók és a fejlesztőcégek. Kiegészül a Destiny, folytatódik a Batman, és a kosárlabda-rajongók is melegíthetik a kontrollereiket.