Xbox LIVE régióváltás - Welcome to USA

  • Írta: Daks
  • 2013. március 8.
  • régióváltás, usa, xbox 360
Link másolása
Enyhítettek az Xbox LIVE régióváltás szabályain. A költözés egyszerűbb lett és gyorsabb, egy rövid beállítással sosem látott újdonságokhoz juthatunk. Filmnézés, zene, videóklipek, online rádiók - ilyen amerikainak lenni.

Idén nyolcadik éve, hogy egy gyönyörű fehér Xbox 360 csücsül a tévém alatt. A konzol elképesztő fejlődésen ment keresztül ezalatt, kiegészítők jelentek meg és merültek feledésbe, megérkezett a HDMI támogatás, megújult a külső, bemutatkozott a Kinect, és persze a dashboard is többször felfrissült, mindig a legmodernebb formákat öltve magára. A LIVE hasonló forradalmi lépéseket tett a tökéletesség felé, DLC-k, játékletöltések, on demand tartalmak és alkalmazások kerültek rá, az évek során pedig bebizonyosodott, hogy az Xbox nem játékkonzol többé. Otthoni szórakoztató center lett belőle, abból is a legjobb.


Az első években kamu londoni címekkel kellett regisztrálnunk a LIVE-ra, 2010-ben aztán megérkezett a nagy bejelentés, a Microsoft végre megnyitotta a támogatást a kelet-európai régió, köztük Magyarország előtt is. Rendbe kellett tenni a fiókokat, aki ezt megtette, az 800 MS pontot, és egy piros fehér zöld nyakörves pulit kapott ajándékba, az öröm nagy volt, a robbanás viszont elmaradt. Míg az Egyesült Államokban és Angliában sorra jelentek meg a nagy tartalomszolgáltatók alkalmazásai, addig tőlünk azt az eddig elérhető néhányat is elvették, egy lecsupaszított LIVE sínylődött a régi árnyékában, mely csak játékfronton fejlődött tovább, szórakoztatásban nem.


A visszajutás körülményes volt és bonyolult, évente egyszer lehetett tán csak megtenni, s akkor is azzal riogattak, hogy elveszik minden, búcsút mondhatunk a megvásárolt cuccoknak, de talán az achievementeknek is. A rémálomnak most viszont vége. A Microsoft január végén lazított a nadrágszíjon, s megengedte, hogy néhány egyszerű gombnyomással akár háromhavonta költöztessük a fiókunkat. Mennél már, de nem tudod, mit csinálj? Nem nehéz, mi kipróbáltuk. Először is jelentkezz be az xbox.com-ra, majd nyomj a Fiókom (My Account) linkre, s válaszd ki az Xbox fiókom régiójának megváltoztatása (Change Xbox Account region) részt. A megjelenő listában rá kell bökni a kedvenc országodra, mondjuk az Egyesült Államokra, majd jóváhagyni a döntést, s ha sikerült, az Xboxod a következő bekapcsoláskor úgy kezel téged, mint amerikai állampolgárt. Végül menj a System settingsre, és állítsd át a Locationt ott is, ezután pedig már meg is kapsz szinte minden szolgáltatást. Tudsz zenéket hallgatni, filmeket nézni, amit csak akarsz. 


Meglepően sok alkalmazás működik Magyarországról, lássuk őket egyenként, ismerjük meg mindet. A listában az első az AOL On, mely streamelhető videókat kínál entertainment, news, technology és food & home témakörökben. Tudunk BBC, illetve Reuters híreket nézni, vannak filmtrailerek, talkshow beszélgetések, Martha Stewarttal háztartási tanácsok, de letölthetünk egy-egy részt az Engadget Show, vagy az AOL Autos műsoraiból is. A Blip minisorozatai minőségben nem veszik fel a versenyt a nagy konkurenciával, a soron következő CNET alkalmazás viszont tényleg ütős. CNET On Cars, Rumor Has It, Crave, Tekzilla, 404, CNET News, Always On, első osztályú műsorok ezek, az amerikai tartalomfogyasztási álmot éljük, ha elkezded, nehéz abbahagyni.


Az ABC harmadik betűjénél tartunk, s a Crackle már teljesítette is életünk nagy kívánságát, filmeket nézhetünk, méghozzá teljesen ingyen. A téka 230 darabos kínálatában jelenleg olyan finomságok kaptak helyet, mint a 6th Day, az 8mm, a Beverly Hills Ninja, a Big Fish, a Deuce Bigalow, a Final Fantasy, a Gattaca, a Godzilla, a Hostel, a Messengers, a Night of the Living Dead, a Quarantine, a Resident Evil: Degeneration, vagy az Antal Nimród rendezésében megszületett Vacanty. Nem szinkronosak persze, és felirat sincs, de kit érdekel? Legalább csiszolódik az angolunk. Ha pedig a friss mozik érdekelnek, akkor az Experience Sony Pictures alkalmazás lesz az új barátunk, az appot indítva friss mozitraileket nézhetünk, míg a Gamespot TV segítségével játékhíreket, teszteket, előzeteseket és szórakoztatóműsorokat érhetünk el.


Az IGN alkalmazás játékvideókat és saját gyártású műsorokat kínál, az iHeartRadio segítségével amerikai rádiókat hallgathatunk, míg az MLB TV a baseball, az NBA Game Time a kosár, az NHL Game Center pedig a nemzeti hokimeccsek felvételeinek és összefoglalóinak a gyűjtőhelye. A sort aztán az MSNBC videós hírgyűjteménye folytatja, ezeknél viszont messze izgalmasabb a Snag Films, mely művész- és fesztiválfilmeket vonultat fel comedy, drama, family, art, history, romance, pop, thriller és más kategóriákra szabdalva. A mozizás itt is teljesen díjmentes, Ingen hülyének néz engem, hogy ilyenek érdekelnek, de egy tanulatlan alkoholista, felesleges is rá szót fecsérelni. Folytatva viszont az alfabetikai szemezgetést, a Telemundóba fogunk botlani, mely egy mexikói bevándorlóknak készített spanyol tévéshow részleteit tárja fel előttünk, aztán pedig a TMZ következik, celebhírekkel, kézikamerás leleplezésekkel, és minden finomsággal a sztárvilágból.


Ha azt hitted, a végére értünk, akkor tévedtél, még jön egy utolsó nagy felsorolás. A Today alkalmazás az NBC reggeli hírműsorának riportjait vonultatja fel, a UVideos segítségével puerto ricói bejárónőnk nézhet egy kis spanyol magazinműsort két porszívózás között, a nagy kedvencem viszont a VEVO. Ne aggódj, ha az elején aktiváló kódot ad, majd régióhibát jelez, egy egyszerű skippel átléphetjük az ellenőrzést, tengernyi mennyiségű videoklip vár ránk, szuper minőségben. Ha nem tudjuk, mit hallgatnánk, akkor a popular, featured, és what’s hot csempékre érdemes nyomni, ezen kívül lehet kulcsszó alapján keresni, illetve előadó, vagy stílus szerint szűrni, a minőség tű éles, a lejátszás pedig folyamatos. Tökéletes úgy, ahogy van. Az utolsó két alkalmazás pedig mi más is lehetne, mint a Vimeo és a YouTube. A két videómegosztó portál teljes tartalma elérhető Xbox LIVE-ról, kereshetünk és böngészhetünk a feltöltött anyagok között, töltési idő nélkül elérve mindent, sokszor magyar szinkronos, teljes filmeket is.


A listának jelenleg itt van vége. Végignéztem és letöltöttem mindent, hogy neked már csak válogatnod kelljen, akad néhány alkalmazás, ami nem csak az Xbox LIVE fiókod régióját, de az IP címed alapján a tényleges lakóhelyedet is ellenőrzi, ezek most nem kerültek bele az összefoglalóba, te se tudod csak úgy elindítani majd. VPN kell hozzájuk, akkor viszont olyanok is kinyílnak majd, mint a Hulu, a Netflix, a Last FM, az HBO GO, a Slacker, vagy az XFinity, talán egy következő cikkben azt is megmutatjuk, hogyan. Azt hiszem viszont, hogy ennyi most több is, mint elég. A magyar régióban a játékos tartalmakon kívül csak Explorer volt, Facebook, Twitter, meg Dailymotion, egyiket se nagyon használta senki, ha már kifizetjük a havi ezeröt-kétezer forintot a Gold előfizetésre, akkor élvezzük is ki minden előnyét. És ha ehhez hazudni kell, hát tessék. Próbáljátok ki, most hétvégén úgyis ingyenes a LIVE!

Kapcsolódó cikkek

104.
104.
crashpipi
Pár hónap után itt a feketeleves. Nincs visszaút! :(
Felvettem a kapcsolatot a hivatalos support-tal. Hiába csináltam meg a fiókom költöztetését vissza US-ból magyarra az Xbox.com-on, az nem megy automatikusan, hiába állítják, hogy 3 havonta lehet. Még egy embernek le kell okéznia. Mivel én magyarról váltottam 3 hónapja US-ra, nem engedtek vissza, mivel azt írták ez nem arra való, hogy kedvünkre költözgessünk, hanem arra, hogy ha ténylegesen elhagyjuk a régiót, honosíthassuk a fiókunkat oda. :( Nem engedtek vissza, maradtam US fiókos. (pedig az automata emailt megkaptam, hogy sikeres a migrálás vissza)
Azt írták, hogy csináljak egy magyar fiókot pluszba, amit vásárlásra használok csak és játszak az US accountommal!
Ez már milyen duma??? Akkor legalább írták volna le, hogy nem jöhetek vissza! :/// Az itteni Daks féle cikk miatt próbáltam ki... de ráb...tam.
Jó jó, hogy nem nagy cucc csinálni egy magyar fiókot és a leszedett cucc, egy azon Xboxon úgyis megy a másik fiókom alatt is, de Gold csak egy helyen vagyok!
Hú, de elegem van a Microfosból! Le is mondtam a One-t, idén PS4 lesz! :/// Dacból.
102.
102.
Uborka2
Sziasztok! Ha megcsinálom a régióváltást akkor az eddig letöltött dolgaim nem tünek el a download history-bol.
101.
101.
Ca$h
#100: Nem ... sajnos megvenni se tudtam. Pedig azt hittem nincsenek már régiók! :((( Ezt az IP-s dolgot tudom, régen is ez volt ... ezért tértem magyarra! :/
100.
100.
Daks
#99: Engedte, hogy megvegyed, de nem indult el? Ha így történt, sajnálom nagyon. Az alkalmazások között is vannak olyanok, amik nem csak a beállított régiódat, de az internetszolgáltatód címét is figyelik. Ezen lehet elbukni sajna. Érdekes amúgy, mert nagyon sok filmkölcsönző, rádió, és zene app működik itthonról, pedig ezekről gondolnád először, hogy szűrik a régiódat. Lásd a VEVO-t YouTube-on.

VPN-nel még nem próbálkoztam, de elvileg azzal lehet megoldani, hogy ellenőrzéskor úgy lássák, amerikai netszolgáltatód van, és tényleg ott tartózkodsz. Majd megnézem, hogy routerre hogyan lehet ilyet feltenni, mit tud a free, és mit a fizetős csomag.
99.
99.
Ca$h
Több éves szopás és bűnhődés után (áttértem magyar Live-ra), drága barátomnak Daksnak köszönhetően jött az infó és visszatértem Amcsi Live-ra. Mondanom sem kell, hogy olyan érzés volt mintha hazaértem volna. Végre megvettem az ME2 Arrival DLC-t, végre ki tudtam maxolni kedvenc játékomat. Most hétvégén viszont megláttam, hogy bagóért árulják a régi Tomb Raidereket, vettem is pontot, de sajnos régiókódos az Underworld! WTF?!?!? Most akkor mégiscsak vannak még régiók?!?!?! HELP!
98.
98.
huszti
#56: én 5 éve megoldottam ezt teljesen magamtól is, és nem találtam túlzottan "nehéznek"...
97.
97.
GlacialBlaze
Hali mindenki!
Jó a cikk! :) Viszont az a gondom, hogy megcsináltam az xbox.com-on a régióváltást meg a boxon is, amit kellett, de semmi változás nincs pedig írta a honlap, hogy sikeres volt a váltás, még e-mail-t is kaptam. Tudna valaki segíteni? Előre is köszi :)
89.
89.
crashpipi
#65: Úgy idegesít néha, hogy olvasom a vitákat és sokan azt sem értik miről van szó, csak osztják az észt. :/ Nem zavar, hogy évek óta ingyen van a Facebook pc-re... Elhiheted, feltűnt nekem is. Ha elolvasnád figyelmesen a posztot, kiemeltem, hogy idősebbeknek. És Xbox-ra nincs ingyen. Sokkal elterkedtebb volna, ha azok, akik nem értenek a pc-hez és nincs segítségük és nem is akarnak ilyesmivel idétlenkedni, egy ilyen multifunkciós eszközön, inygyen, egyszerűen Skype-ozhatnának az unokákkal a nappaliból a tv-n, Facebook-ozhatnának, stb. Erre gondoltam. Az okostv-kkel ezen a téren jó az irány, csak jelenleg használhatatlanok és ha veszel egy alap okostv-t 110-ért, hozzá a saját billentyűzete, webkamerája, stb kb 40 ezer plusz kiadás. Egy Xbox meg ennyi újonnan és így működhetne egy évekkel ezelőtti tv-vel is. Azért örülök, hogy kommenteltél...
88.
88.
Macccy
#87: "Értem amit mondasz, de ez nem változtat a tényen hogy valamilyen oknál fogva a Sony-nál maradtak, míg az MS sorra vesztette el az exkluzív címeit."

A "valamilyen ok" az nem más, mint a jó öreg $ ... esetleg a ¥ ... ezen gondolkodni sem kell. :) Az amerikaiak címet nem, legfeljebb magát az exkluzivitást veszítették el néhány IP esetén, de gondolom ennek az volt az oka, hogy már így is megtollasodtak annyira, hogy lassan madárinfluenzát kapnak, ha megcsinálná a fejlesztő/kiadó cég a másik konzolra is a portékáját, hát tegye! Sony-nak ez létkérdés is volt, ha végiggondolod, hiszen azt ma már tudjuk, hogy még így sincsenek a pénzüknél az Entertainment ágazatnál, muszáj volt mérlegelniük mi a fontosabb: megspórolni az exkluzivitással járó extra költséget, vagy megkötni a szerződést és beszedni utána - a befektetés megtérülése esetén - annak többszörösét!
Erre a szerencsétleneknek, most minden lenézés nélkül mondom, szükségük is van, mert a hardware fejlesztési és gyártási költségei (valamint feltételezem sok egyéb körülmény is) ezt megköveteli tőlük! Nem azért van náluk több exkluzív AA kategóriás cím, hogy a tizenéveseknek legyen mi miatt összeveszni az interneten, hanem hogy az IP bevétele és a hozzá tartozó csatolt portékáké mind hozzájuk áramoljon be.


Kis érdekesség, nem a balhé kedvéért, de érdekelt és most kerestem utána ... A platform exkluzív játékok száma (játék minőségétől és költségvetésétől függetlenül !) 202 : 151 egy nem túl friss (2012 talán) wikipédia lista alapján a Microsoft javára, DE ebben benne vannak azok a játékok is, amelyek megjelentek Games for Windows Live keretein belül is, még ha több hónap/év csúszással is! A száraz számok tehát 202 (123) : 151
87.
87.
#76: "A japánok majd' három héttel ezelőtti bemutatója is már a közösségi szolgáltatások körül forgott, tehát az irány nem lehet olyan rossz ugye?"

A tömegek igényeinek kiszolgálása csak természetes, hiszen minden vállalatot elsősorban a profitszerzés lehetősége motivál. Ha az embereknek facebookszerű megosztási lehetőségek kellenek hogy nolifer gamer életük minden szánalmas szegmensét megoszthassák a nagyérdeművel, hát tessék: a japánok is beszállnak! Elég szomorú hogy ma az az igazi gamer aki nagyobb kocka és több achievementet vagy trophyt nyit fel mint a másik. A Sony közösségi funkciói is kimerülnek majd a virtuális nemi szerv összeméregetésben, a videomegosztás funkció pedig exploitok és bugok leleplezésében. Én szóltam...

"Ha a Heavy Rain nem fogyott volna (rosszabb marketing, gyengébb látvány, stb. miatt) akkor a Quantic Dream most lehet a Nintendo Co. -nál házalna a terveivel, de ettől a Sony kevésbé volna elhivatott? ...
A többi ugyanez pepitában ..."

Értem amit mondasz, de ez nem változtat a tényen hogy valamilyen oknál fogva a Sony-nál maradtak, míg az MS sorra vesztette el az exkluzív címeit. A Sony legnagyobb fegyvere az innováció felé hajlás: meglátják az üzleti potenciált az új ötletekben is, ahelyett hogy az ehhez szükséges pénzügyi és játékosok szokásai felé irányuló kutatásaikból csak a végtelen folytatások hasznosságát lennének képesek vagy hajlandók leszűrni. Jó egy bejáratott cím, de még jobb ha vannak saját lábukon megálló, önálló, egy részes címek is. Minek erőltetni a címek franchise-á válását?

"Amúgy én is szeretek ideírkálni, mert jó társaság van - pl. most te - az a pár homályos értelmű tini, aki "konzolháborút" szít és értelmetlenül és arctalanul szidalmaz szintén arctalan gyártókat és részvénytársaságokat a bolygó boldogabbik feléről az meg sokszor kimondottan szórakoztató! :)"

Igyekszem jól összesöprögetni a fejemben lévő gondolatokat, köszi. Én is örülök hogy van akivel el lehet kulturáltan beszélgetni a témáról. :)
78.
78.
Macccy
#75: Nem tudom sajnos, tényleg. Akit megkérdeztem hirtelen azt mondta "Nekem magától aktiválta a Goldot" ... Szerintem is így kéne menjen. Annak is utánanéztem, hátha régió-specifikus és mondjuk US nem kapott most, de nem találtam rá utalást sehol!

Passzolom, bocsi ...
76.
76.
Macccy
#74: "annyi játék próbál a multiplayer komponensre támaszkodni, ahelyett hogy a single tartalomra is kellőképpen odafigyelnének. Sajnos így a játékok elbutulásához is nagyban hozzájárult az MS gépe"

A kerék feltalálója pedig egy sorozatgyilkos az ókorból, mert több ember hal meg autóbalesetben öt év alatt, mint a világháborúk során. :) Persze ezzel nem azt mondom, hogy a szóban forgó Redmondi székhelyű cég találta volna fel, de ahogy mondtad jelentős mértékben hozzájárult a játékkonzol mai arculatához. A japánok majd' három héttel ezelőtti bemutatója is már a közösségi szolgáltatások körül forgott, tehát az irány nem lehet olyan rossz ugye?
Amúgy a játékok sem egyértelműen butulnak el az online móddal, csupán vannak (voltak) fejlesztőcsapatok akik azt hiszik az ma már önmagában megáll. Na ezek szépen lassan kiszelektálódnak, lásd legutóbb Gearbox/Timegate studios botrány és leépítések a Colonial Marines kapcsán.

A Heavy Rain kapcsán pedig még azt fűzném hozzá, hogy a Sony Entertainment előtt az Atari Inc. pénzelte a fejlesztőt, előtte pedig az Eidos Interactive (béke poraira). Egyik sem elhivatottabb jobban a 'Single-player only' stílus iránt a másiknál és ezt a gép gyártójához kötni meg pláne oktalan, hiszen a bevétel döntött és nem az, hogy mi van a dobozban! Ha a Heavy Rain nem fogyott volna (rosszabb marketing, gyengébb látvány, stb. miatt) akkor a Quantic Dream most lehet a Nintendo Co. -nál házalna a terveivel, de ettől a Sony kevésbé volna elhivatott? ...
A többi ugyanez pepitában ...


Amúgy én is szeretek ideírkálni, mert jó társaság van - pl. most te - az a pár homályos értelmű tini, aki "konzolháborút" szít és értelmetlenül és arctalanul szidalmaz szintén arctalan gyártókat és részvénytársaságokat a bolygó boldogabbik feléről az meg sokszor kimondottan szórakoztató! :)
75.
75.
Geriboi
#73: Szia! Sajnos csak fizetos opciokat latok, a Gold unlocked-feliratot nem.
Jelenleg Silver account-om van.
74.
74.
Ugyan, ne veszekedjetek már! Mi lesz itt ha majd kijönnek az új konzolok? "Konzolháború", megint?

Na ezért nem szeretem az oldal elfogultságát, és neeem, ezért még nem hagyok fel az olvasásával, mert egyébként nagyon jó, és a közösség is kitűnő! Csak ezt a "melyik platform a jobb dolgot hagyjuk" - szerintem ha a körmére néznénk, minden platformon találnánk kivetnivaló dolgokat, akár a múltjukban akár a jelenükben... Az tény hogy az Xbox egy konzolevolúciós mérföldkő volt, főleg az online szolgáltatások bevezetése miatt, azonban ez a több funkció vezetett ugyanakkor oda hogy manapság annyi játék próbál a multiplayer komponensre támaszkodni, ahelyett hogy a single tartalomra is kellőképpen odafigyelnének. Sajnos így a játékok elbutulásához is nagyban hozzájárult az MS gépe, amit sokan elfelejtenek.

A Sony-nak is megvannak a maga bűnei, de elhivatottságukat a single player tartalmak iránt mi sem bizonyítja jobban, mint a kifejezetten erre összpontosító exkluzív címeik, mint pl. a Heavy Rain.
73.
73.
Macccy
#72: Szia!

Csak egy ötlet: Connect to XBOX Live ... Talán van egy ilyen nagy fekete csempe a dashboard közepén nálad. De ha Silver, azaz Free Live-od van már, akkor tévedtem, akkor viszont már mennie kéne szerintem. Március 8-10 -ig tart, tehát jól tudtad, még biztosan benne vagy és ha US idő szerint mérik, akkor van még úgy 18-20 órád! Esetleg próbáld a GOLD UNLOCKED csempét ...?

Bocs, de az ingyenes hétvégével kapcsolatban többet, konkrétabbat most nem tudok segíteni, mert "elvakult retardáltként" előfizettem 12 hónapra és este 6-ig melóban vagyok, így a másodlagos profillal sem tudom kipróbálni.
72.
72.
Geriboi
Sziasztok! Kedző xbox-osként segítséget szeretnék kérni.
A cikk alapján átköltöztettem magam az USA-ba, de GOLD előfizetés kellene,
hogy pl. a youtube-ot kipróbáljam. Szeretném kipróbálni (ma még úgy tudom, hogy ingyenes a LIVE GOLD), de nem tudom, hogy ezt hol kell beállítani. Valaki legyen szíves pár sorban leírni. Köszönöm.
71.
71.
Macccy
#70: :) Tudtam, épp csak az elvakultat kihagytam. A "retardáltat" viszont nem értem, miért lennék "lassú" ... sebaj no.


"a felmenoimet hanyagold, amugy ezzel is csak magadatt igazolod, ha mar nincs keszerv akkor johet az "anyukad, parasz, falusi" szoveg"

Te még most sem tudsz olvasni? Segítek Neked! Figyelj:
"[...] a Microsoftot (aki feltételezem nem vette el anyukád munkáját, romboltatta földig az ovidat vagy döntötte romlásba és éhezésbe a falut ahol élsz)"
Ezt úgy kell értelmezni, hogy fel-té-te-le-zem, hogy a Microsoft mint nemzetközi szó-ra-koz-ta-tó ipari vállalat nem okozott neked, vagy közvetlen környezetednek semmiféle kárt, anyagi- vagy szociális hátrányt. Tehát nyilvános dobálását vagy a ma oly menő befeketítését ("M$" -nek nevezését) oktalannak tartom és a lent felsorolt értelmezési hiányosságaid tükrében megkérlek, hogy gondold át.
Én nem magamat igazolom, csak a tényeket.
70.
70.
daenath
#68: Ugyan nem gondol senki berecnek vagy raszistanak, szimplan csak elvakult retardaltnak, es ha kerhetnem szavaid intezd nekem, a felmenoimet hanyagold, amugy ezzel is csak magadatt igazolod, ha mar nincs keszerv akkor johet az "anyukad, parasz, falusi" szoveg.
69.
69.
Macccy
#65: Azt meg elolvashatnád mégegyszer, amit a srácok írtak lentebb, mert kicsit gyengén olvasol: nem a Playstation 2 konzol remek játék-képességeit vitatták, hanem a csatolt szolgáltatásokat, illetve azok hiányát (!) és nem mondtak hülyeséget azzal, hogy 2002 -ben a Microsoft Xbox Live szolgáltatásával (még ha kezdetben döcögve is) indult el az online szolgáltatások bővülése a nappalikba szánt játékkonzolok területén!
68.
68.
Macccy
#66: (arctenyér)

Na most kiadtad magadból, huhhhh, fújd ki a levegőt. ... Te amikor az ilyen pletykák alapján dörzsölgeted a kis tenyered és ásod a Microsoftot (aki feltételezem nem vette el anyukád munkáját, romboltatta földig az ovidat vagy döntötte romlásba és éhezésbe a falut ahol élsz) mint ez a másolásvédelem, akkor eszedbe jut a másik fajta pletyka is amikor az örök jótékonykodó Sony -tól "szivárgott" ki a lemezolvasási sebesség mérésen alapuló másolásvédelem, a szintén folyamatos internetkapcsolat és hasonló finomságok? Nem? Hogyhogy, pedig olyan tájékozottnak tűnsz!


(na most tuti valami bérenc leszek, vagy hazaáruló, vagy játék- és japángyűlölő rasszista szemétláda)
67.
67.
Macccy
#64: Attól, hogy a GK cikkírói néha hülyeségeket írnak, vagy nem néznek utána a tényeknek, vagy elfogultak egyik szórakoztatóipari cég irányába még nem kell őket kötelező jelleggel olvasni. Ráadásul ez az örömködés ennek a Daks nevű gyereknek az impresszióját és nem a Gamekapocs stábjának egybehangzó véleményét írja le! Ne legyünk már ennyire 'ámerika hogy itt is ki kelljen tenni a filmek-cikkek elé a Disclaimer-t, tudod azt a szöveget, hogy "Az itt elhangzó nézetek és vélemények csupán az író(k) vélményét tükrözik és a stúdió nem vállal semmilyen felelősséget értük bla bla bla ..."

Amúgy én se spam-elem tele az IGN vagy a Gamespot fórumait valahányszor nem értek egyet valamelyik cikkükkel legyen szó játékról, hardware -ről vagy éppen szolgáltatásról! Persze most nem is történt semmi szpem' csupán példaként írtam!

Hogy a Sony -val kapcsolatban mikor mentek el az ellenségességig? Erről biztosan lemaradtam, mert szoktam olvasni az itt összegyűlő hülyeségeket - már ami megérdemli az elolvasást - de még komolyan nem fedeztem fel az elsúlyozott mérleget a zöld és a kék között. A Sony nemrégiben összedobott konferenciája nem csak a GK szerint, de ha körbenézel a fél világ szerint gyenge volt (más jelzőket is használtak rá) és néhány egyelőre kétes eredetű (2005 E3 anyone?) játékdemót kivéve csak a bővülő másodlagos szolgáltatásokat mutogatták. Ezzel és a Microsoft -tal is inkább várjuk meg azt a bizonyos nyári Los Angeles -i kiállítást szerintem! :)
66.
66.
daenath
#64: Egyetertek, majd a M$ konferencian mikor bejelentik az uj Boxot lesz itt istenites meg odazas, oltart fognak emelni nekik :)))) De remelem hogy igazak a pletykak es keresztbe tesznek a hasznaltjatekoknak, kell majd a folyamatos internetkapcsolat es csak kinectel lehet majd jatszani. Na majd akkor lesz itt pofara eses, nem kicsit, de lehet hogy a GK meg ezt is amolyan "szukseges lepesnek" fogja titulalni ami "felhasznalo barat" es hat a mi erdekunkbe tortenik mind ez.
64.
64.
#63: (Sorry, Enter) ...Én is szerettem az Xboxot míg nem lett egy (na jó, ez túlzás), és nekem is megvan a véleményem a Sony hanyatlásáról... Itt nem azzal van a gond hogy valakinek szélsőséges véleménye van valamiről, hanem azzal amikor képtelen belátni hogy tévedhet, vagy azt amiért az olvasói akadékoskodnak.

Többször megesett már ez, a Mass Effect kapcsán, az Aliens kritikánál, a pontozással kapcsolatban majd nem is olyan régen pedig a Sony konferencia kapcsán.

Most mindössze az zavar ebben az írásban, hogy rögtön azzal nyit hogy az oldal nemes egyszerűséggel betérdel a Microsoft elé. Nem is lenne ezzel baj, mondom, ha a Sony-val kapcsolatban nem mentek volna el egészen az ellenségesség határáig. Ennyi. Bezzeg ha megjegyzi valaki akkor megsértődnek. Tuti most is ez lesz...
63.
63.
#62: Kiegészítésként: most persze tűnhet álszentségnek hogy bezzeg a cikkíróktól elvárom a normális objektivitást, csakhogy ők éppen cikket írnak... Egy nyilvános oldalon, véleményt nyilvánítanak. Anno én is írtam nagyon randa hangvételű blogot a mai játékokról meg az Xbox-ról, de beláttam hogy nem korrekt, így levettem inkább...

Itt most az a baj, hogy nem egyszeri alkalomról van szó, és nem is arról hogy a cikkírók csak a magánvéleményüket képviselnék, néha-néha a felszínre bukna saját elfogult véleményük: azt figyeltem meg hogy az oldal erősen Sony-ellenes, Blizzard-párti, nem gyakorol kritikát a játékvilág aggasztó tendenciáival szemben, és imádja éltetni az Xboxot.

Most ezzel az a baj hogy az ellenvéleményeket nem tűrik, és mint nem egyszer láthattuk olykor sárgakeretes hozzászólásaikban randán bele is fojtják a betűket a gyanútlan tiltakozókba...

Nem baj az ha valaki szereti a Blizzardot, én is szerettem míg fel nem fogtam milyen pofátlan rablás amit művelnek, én is szerettem az
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...