A kedvenc Xbox 360-játékaink

Link másolása
A Microsoft a héten bejelentette, hogy leállítja az Xbox 360 gyártását, ezzel pedig az egyik kedvenc konzolunk búcsúzott. Most egy picit visszaemlékezünk, elmondjuk, mely játékokhoz kötődnek a legkedvesebb emlékeink a platformon!

Ha az eladási versenyt nem is nyerte meg, rengeteget köszönhetünk az Xbox 360-nak, hamarosan egy mélyebb cikk keretei között át is vesszük, hogy mit adtak nekünk a redmondiak. Addig bemelegítésként lássuk, hogy mivel játszottunk sokat annak idején: miután a Gamekapocs csapatában jóformán mindenkinél megfordult a Microsoft masinája, adta magát az ötlet, hogy összegyűjtsük a kedvenc játékainkat egy “szerkesztőségi kibeszélő” formájában.

Mindenki három játékot írhatott, az egyetlen megkötés pedig az volt értelemszerűen, hogy az adott címnek Xbox 360-on is tiszteletét kellett tennie. Ezek nem feltétlenül a legjobb vagy a legnagyobb hatású játékok, sokszor még csak nem is exkluzívak: egész egyszerűen azokat a címeket kerestük, amelyek a legkedvesebbek számunkra, ahol öröm volt acsikat gyűjteni, vagy amelyért megérte kifizetni az Xbox Live Gold előfizetési díját. Vágjunk is bele!

Barackostej kedvencei

1. Gears of War (2006)

Talán nem a legjobb epizód a sorozatban, de számomra a legemlékezetesebb. Nem igazán vártam a játékot, annak ellenére, hogy a trailerek alapján elképesztően látványosnak tűnt. Végül mégis úgy alakult, hogy megvettem és már az első indítás után alig bírtam lerakni. Az egyik olyan játék volt, mely megalapozta a konzol sikerét.

2. Halo 3 (2007)

A Halo 1-2-t végigjátszottam, de nem nevezném magamat rajongónak. A harmadik részt meg se vettem, hanem csak kölcsönkértem egy haveromtól. Hihetetlenül jól nézett ki akkoriban a játék, a kampány epikus volt, a Scarab Tank legyőzése pedig örök emlék marad. A multiba csak épphogy belenéztem, de osztott képernyőn ezt is sokat játszottam. Kár, hogy ma már csak kevés játékban található meg ez a funkció.

3. Dead Rising (2006)

A zombis-áruházas alapfelállás azonnal megfogott és megkockáztatom, hogy máig a sorozat, sőt az élőhalottas témájú játékok legjobbja. Bitang nehéz volt, de ha rájöttél a titkára, akkor nagyon egyedi élményt nyújtott. Jól kihasználta az akkor még erős konzol képességeit, így rengeteg tárgy és zombi volt egyszerre a képernyőn. Kár, hogy végül csak a folytatás jelent meg más platformokra.

Fojesz kedvencei

1. Gears of War 2 (2008)

A Gears of War-sorozat számomra egyenlő volt az Xbox 360-nal, meggyőződésem, hogy ennél jobb címet nem adott nekünk a konzol. A kedvencem a második rész, ahol a megunhatatlan Gears-játékmenet mellé érdekes sztori és egy raklapnyi emlékezetes jelenet társult be, az utolsó csatát valószínűleg sosem fogom elfelejteni. Külön kedves emlék, hogy az egyik első gameplay demót maga Mike Capps, az Epic akkori elnöke mutatta be Magyarországon egy fejlesztői konferencián, amin személyesen is részt tudtam venni.

2. Assassin’s Creed II (2009)

Nincs még egy olyan játékos, aki annyira kiábrándult volna az Assassin’s Creed-sorozatból, mint én, ennek ellenére az Assassin’s Creed II örök kedvenc marad. A Ubisoft már-már mesteri módon lépett túl az első játék gyengeségein, és kifejezetten gazdag, változatos open-world játékot tett le az asztalra. Az Assassin’s Creed II jelentősége megkérdőjelezhetetlen, valahol itt dönthette el a Ubisoft, hogy a jövőben erre a receptre építi fel minden második játékát.

3. Call of Duty 4: Modern Warfare (2007)

Habár a Call of Duty első két része is remek volt, a Modern Warfare alaposan meglepett, elvégre az Infinity Ward majd minden tekintetben felülmúlta önmagát, és lényegében (legalább) egy konzolgenerációra meghatározta az FPS-ek által követendő irányvonalat. Nem tudsz olyan multiplayer shootert mondani, amiben nincs egy kis Call of Duty, a modern hadviselés előtérbe tolását pedig már meg sem említem. Nekem a csernobili pálya a mai napig az egyik kedvencem, és emlékszem, ez volt az első játék, amiért hajlandó voltam előfizetni az Xbox Live-ra.

iNKARNATE kedvencei

1. Mass Effect (2007)

Az utolsó középiskolai éveket tapostam, amikor úgy tűnt, hogy a BioWare aktuális szerepjátéka Xbox 360-exkluzív lesz. Egy nagyon kedves cimborámtól sikerült kölcsönözni egy konzolt, úgyhogy masszív egy hétnek néztem elébe: még a mai aggyal rémesen idegesítő makós részeket is kivégeztem. A párbeszédrendszer, a szinkronok, a kameraállások, egyszóval a körítés éppen akkor meglehetősen a jövőbe mutató, lenyűgöző élmény volt. A Mass Effect pedig idő közben ütős, jól felépített univerzummá bővült - természetesen az Andromeda is várós.

2. Gears of War (2006)

Feltételezem a szerkesztőségből sokan fogják a második részt megjelölni egyik platform-kedvencként, nekem viszont az első rész az, ami igazán meghatározóvá vált. Megjelenéskor hatalmas meglepetés volt, hogy az anyag mozgásban milyen brutális nagy tesztoszteronbomba, gyakorlatilag a megtestesült tökösség. Ugyan a Gears 2 csiszoltabb játékmenet és háborús feelingje hibátlan, de mai napig (az Ultimate Edition által is) erős élmény számomra az alapjáték néhol erősen horrorisztikus atmoszférája.

3. Red Dead Redemption (2010)

Az a cím, amivel kapcsolatban azóta is mindenkinek nagy vágya, hogy legalább compatibility módban vagy PC-n elérhetővé váljon. Nem véletlenül, hisz a Rockstar konzolos eposza minden fronton jól teljesít, a hangulata tökéletes, John Marston története könnyen rabul ejti az embert, a szereplők szimpatikusak s kellően kidolgozottak, emellett pedig lássuk be, ez egy vadnyugati GTA. Kevés western játék van, azokból még kevesebb ami jó is: az RDR egy igazi gyöngyszem.

Kronik kedvencei

1. Halo 3 (2007)

Az első Xboxon indult sorozat Xbox 360-on teljesedett ki, de ezen belül is a Halo 3 jelentette az abszolút csúcsot. Talán mindenki emlékszik még arra, milyen irdatlan hájp előzte meg a játék megjelenését, az a fajta hájp, amire azóta is csak a Bungie képes. A Halo 3 pedig beváltotta a hozzá fűzött reményeket: számomra minden idők legjobb FPS-e, a The Covenant pedig a legjobb pálya, amit valaha egy FPS kampányában láthattunk. De a Halo 3 mindenkinek nyújtott valamit: a kooperatív játék mellett ott volt a fantasztikus kompetitív multiplayer, a pályaszerkesztő és a rengeteg közösségi lehetőség.

2. Gears of War 2 (2008)

Sokat gondolkoztam, hogy ezt, vagy az első részt válasszam-e be a listára. Mert ugyan az első rész horrorisztikus hangulatára a mai napig emlékszem, igazából a Gears 2-nél éreztem azt, hogy minden összeállt. Az irányítás tökéletesre csiszolódott, a totális háborús hangulat pedig elképesztő volt. Mivel a teljes kampányt iNKARNATE kollégával közösen toltuk végig osztott képernyőn, így természetesen ez is emlékezetessé tette az egészet. A kampány pedig hosszú volt, és rendkívül változatos, szinte nem akartam elhinni, hogy mennyi különböző helyszín követi egymást. A játékmenetbe pedig a mai napig nem lehet belekötni, és persze az is előny, hogy az egész nagyon véres, durva, tele van fűtve tesztoszteronnal és sok benne a káromkodás, amit mindig szeretünk.

3. Mass Effect (2007)

Habár ma már úgy gondolom, hogy a Mass Effect 2 volt a sorozat csúcsa, igazából az első részhez fűződnek a legkellemesebb emlékeim, talán az újdonság varázsa miatt. A játék a megjelenésekor nagyon jól nézett ki, és akkor még egy jó ideig csak Xbox 360-on volt elérhető. Emlékszem, amikor a barátaim látták, azonnal el akartak menni konzolt venni. De a grafika mellett a játék hangulata ragadott el teljesen: a világot tökéletesen felépítették, mindennek megvolt a maga háttere, és persze ott volt maga a tény, hogy a saját űrhajónkon lehetünk parancsnokok, és harcolhatunk az emberiség megmentéséért. Habár a játékmenet nem öregedett jól, annak idején a Mass Effect mutatta meg, hogy milyennek is kell lennie egy új generációs akció-RPG-nek.

Shifty kedvencei

1. Gears of War-trilógia (2006-2011)

Már javában a piacon volt az Xbox 360 és a Gears of War első része, amikor én is beszereztem egyet a konzolból. A vásárlás után viszont egy percig se volt kérdés, melyik játékot veszem meg elsőként. Fenix és kompániájának tesztoszterontól duzzadó, macsólövöldéje talán azon kevés játékok egyike, ami annyira beszippantott, aminek egyes részeit képes voltam 1-2 nap alatt ledarálni. Felejthetetlen élmény, mai napig etalonnak számító fedezékrendszeres harc. Ez volt nekem a GoW. Ezek után nem vitás, nagyon várom a negyedik részt is!

2. Mass Effect-trilógia (2007-2012)

Ugyan a Mass Effect első részének játékmenetétől nem voltam elragadtatva, a történet, a karakterek és a játék univerzuma annyira erősre sikerült, hogy így is nagy kedvenccé vált a sorozat. A BioWare a második részben sokat turbózott az akción, ez személy szerint hozzám is közelebb állt, így a második rész a mai napig nagy kedvenc. A lezáráson ugyan lehet vitatkozni, de az Andromeda majd úgyis elfeledtet mindent.

3. Batman: Arkham Asylum (2009)

Éveken át úgy hittük, képregényből nem csak jó filmet, de jó játékot se lehet készíteni. Azóta ez a megállapítás mindkét médiumban megdőlt, többek között a Rocksteadynek is köszönhetően. A Batman: Arkham Asylum nem csak harcrendszere, de a játék egésze miatt is remek élmény volt. Nagy kár, hogy lezárult ez a történet.

Zoenn kedvencei

1. Red Dead Redemption (2010)

Azt hiszem, ez a klasszikus "beszippant és nem ereszt" effektus, ami egy minden porcikájában tökéletesre csiszolt videojátékra jellemző. A Rockstar alkotásáról sütött a western hangulat, a maga mocskos, de gyönyörű valójában. Emlékszem, hetekig nem tudtam elszakadni mellőle, klisés volt ugyan, de a karakterek és a sztori tényleg mindent vitt nálam az előző generációban.

2. Assassin's Creed II (2009)

Ha a beleölt játékórákat vesszük alapul, akkor az Assassin's Creed II simán ott van a dobogón, ráadásul imádtam minden percét, nem fulladt unalomba, mint az elődje. Ezio egyike a világ legjobb játékhőseinek. Itt még nem voltak mikrotranzakciók, csak te, Firenze és Velence, és persze a spanod, Leonardo da Vinci.

3. Batman: Arkham Asylum (2009)

Már a demóját is vagy ötször végigjátszottam Xbox 360-on, a végleges változat pedig szerelem volt első látásra. A Rocksteady megmutatta, lehet igényesen is képregényen alapuló videojátékot készíteni. A kétgombos harcrendszer akkoriban újdonságnak számított, de az igényes történet és persze Joker már elég volt arra, hogy napokig a képernyő elé szegezzen.

Most pedig ti jöttök, kommentben várjuk a ti kedvenceiteket!

Kapcsolódó cikkek

38.
38.
DON GONDOCS
Gears3, Crack down, Phantasy Star Universe, Marvel Ultimate alliance, Halo reach, Forza, perfect dark, dead rising 2, kameo, Ninja gaiden 2, the darkness, Bodycount, Saints row, the last remnant.
37.
37.
Sakee
#36: ...és a RDR persze
36.
36.
Sakee
1- CoD - Black OPS
2- Bármelyik Lego, de inkább az Indy..
34.
34.
Kronik
#29: A Batman Arkham Asylumot kifelejtetted, az még PC-re is van!!!!!!444444444444!!!!!!!!!!!!!!!44444444444
32.
32.
dzsiádzsó
1. Gears of War 1
2. Test Drive Unlimited 1
3. Oblivion
4. Skyrim
5. Bioshock 1
6. Far Cry 3
7. RDR
8. Dirt 1
9. Dead Rising 1
10. Falout NV

+1 AC1, mert akkoriban még nagyot szólt, sajnos lényegében változatlan játékmenettel, évente 10 résszel jelentkezik továbbra is, így ma már nem kéne, de akkor...

Teljes játékként nem fér ide, de említésre méltó még a CoD: MW csernobili pálya, illetve a TBOGT GTA IV kiegészítője.
31.
31.
roli33
#29: Gears 1 is van PC-re is, Red Dead is van PS3-ra is.
30.
30.
x360player
Rengeteg szép pillanatot okozott ez a "kis" gép,íme néhány kedvencem,amely nem multiplatform cím(ahogy mások is írják,azok beválogatása szerintem felesleges):
-PGR 4
-Crackdown
-Gears of War 1-2
-Ridge Racer 6
-Ninja Gaiden
-Alan Wake
29.
29.
markoci555
Gears of War és Red Dead Redemption, ami másra is van azt mi a f*sznak írjátok ide?
28.
28.
hoaw
Resident evil: code Veronica x, Halo 3 és Gears of war 2 a kedvenceim.
27.
27.
rezy
Az első helyezettől eltekintve nem feltétlen ebben a sorrendben:

1. Dead Space
2. Gears of war 3.
3. Cod 4
4. Star Wars - The force unlashed
5. Batman - Arkham Asylum
6. Castlevania - The lords of shadow
7. Dead Space 3. (első fele :P)
8. Prince of Persia - The forgotten sands
9. Bulletstorm
10. Silent Hill Downpour
26.
26.
szakallaskan
1,Alan Wake
2,Gears of War 1
3,Dead Rising 1
25.
25.
Winter
1. Red Dead Redemption
2. GTA V - online
3. TES - Oblivion
23.
23.
Kronik
#20: Bassza meg, az Alan Wake-et elfelejtettem, pedig háromszor kitoltam. Mehetett volna a Mass Effect helyére.
22.
22.
Freed
Condemned 1,2. Dark Sector
20.
20.
SLi
1. Alan Wake
2. Enslaved: Odyssey to the West
3. Assassin's Creed 2
16.
16.
Alen-san
Assassins Creed 1 & 2
Dark Souls 2
Call of Duty 4 & 5
Skate 3
GTA IV
NBA LIVE 09
NBA 2K.....
12.
12.
roli33
Sosem volt Xbox-om, de a Gears of War trilógia mégis a top 5 kedvencemben benne van!
11.
11.
Neo1989
1 Gears 3
2 Halo Reach
3 Forza Horizon 1
10.
10.
maktub
Alan Wake
Batman: Arkham Asylum
Battlefield: Bad Company
Bioshock
Conan
The Darkness
Dead Space
F.E.A.R.
Far Cry 2
Frontlines
Gears of War
Just Cause 2
Ninja Blade
The Bourne Conspiracy
Split/Second
9.
9.
gyaloghuszar
sorrendet nem állítok mert valamennyi itt felsorolt címet egyformán imádtam:
Burnout Paradise (úúúúú báázz 500 kihívás multiban mennyit szoptam vele :D )
Call of Duty Modern Warfare 2 (Prestige 8-9 talán :D )
Call of Duty Black Ops ("The numbers Mason, what do hey mean?")
Battlefield Bad Company 2 (gigantikus multicsaták)
Gears of War (coopban mennyit szenvedtünk vele legnehezebb fokozaton :D )
Assassin's Creed 2 (fingom nem volt a sorozatról mikor kipróbáltam, de beszippantott)
Forza 3-4 (Forza 3 kiezrezve :D )
8.
8.
zsoze
0. Borderlands 1 2 3(Pre) all DLC
1.GOW 1 2 3
2.AC 1 2 3
3. COD minden mennyiségben
4.Fabble 1 2 3
5.Batman 1 2
6. Bullettstorm
7. Death Space 1 2 3
8. Darkness 1 2
9. Diablo 3.
10. Wolfeinstein
11. Tomb Raider
13. Bayonetta
13. Darksiders 1.
14.Tekken
15. Skyrim
16. Max Payne
17. Bioshock
18. Metro 1 2
19. Dishonored
20. DMC 5.
20. FarCry
amik ugy gyorsan eszembe jutottak megannyi kis arcade game imádtam a 360gent
bárcsak még mindíg ott tartanánk nem a grafika számított hanem a játék tartalma csodálatos korszak volt ez sajna ennek is vége :(

R.I.P MS x360 Jol helyt álltál és szolgálatod most véget ért.
7.
7.
Chelseafan1989
Fifa Street 4
Forza 4
Dirt 2
Grid 1
Assassin's Creed 2
Remélem ezek is jönnek majd xo-ra.

6.
6.
kopic
1. Halo 3
2. Fable 2
3. GoW 2
4. Alan Wake
5. Halo 4
6. GoW 3
7. Halo Reach
8. Fable 3
9. Crackdown
10. Halo Wars
5.
5.
godach
Nagyon hiányolom a Project Gotham Racinget, főleg a negyedik részét ami szerintem méltó folytatása az elsőnek és nagyon hasonlít rá, viszont minden tekintetben felülmúlja azt. A Halo 3ODST és Reach is azt hittem felkerül valakihez. Meglepő, hogy a Forza Motorsport sem került vel senkihez sem, főleg a Spin Off ami szerintem a legnagyobb meglepetés a FlatOut 2 óta. Persze szubijektív a lista, de én jobban örültem volna, ha a multiplatform címek helyett, inkább csak exkluzív címeket írtok.
4.
4.
Heldengeist
Mondjuk multiplatform címeket én eleve nem válogattam volna be. Így marad a:
Gears of War 2
Forza Motorsport 4
Halo Reach
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...