Test Drive Unlimited

  • Írta: Daks
  • 2005. június 20.
Link másolása
Az Xbox2News munkatársainak sikerült mikrofonvégre kapniuk Stéphane Baudet-et, az Eden Games egyik fejesét, aki készségesen válaszolt a srácok minden agyament kérdésére...

XBox2News: A Test Drive Unlimited hasonló lesz az eddig megszokottakhoz?
Stéphane: A játék a Test Drive első, második, illetve harmadik részéhez fog leginkább hasonlítani. Az elmúlt években az Atari több, stílusukban eltérő játékot adott ki a névvel, de mi szeretnénk visszatérni a gyökerekhez, amikor a Test Drive még arról szólt, hogy luxus sportkocsikkal kellett száguldozni a nyílt utcákon.

X: Mesélnél egy kicsit a multiplayer játékmódról?
S: A játékosok a nyílt utcán járőrözve vadászhatnak maguknak ellenfelet. Ahhoz, hogy 8-an versenyezzenek, be kell menni egy ún. Drive-in –be, ahol csatlakozhatnak a már meghirdetett futamokhoz, vagy maguk is indíthatnak bajnokságot. Barátainkkal a kapcsolatot a lakásból tarthatjuk.

X: Hány játékos vehet majd részt az online versenyeken, illetve az offline futamokon?
S: A legtöbb versenymódban akár 8-an is rajthoz állhatunk, akár offline, akár online játszuk is azt.

X: Ugyebár teljesen testre szabhatjuk, felöltöztethetjük a sofőrünket. Lesz olyan lehetőség, hogy kiszállunk az autóból és sétálunk?
S: Mivel a Test Drive stílusa nem hasonlít a GTA-hoz, így nem lenne értelme csavarogni az utcán. Egyedül a klubokban és lakásunkban sétálgathatunk.

X: Mindenkit érdekel az autók testreszabása, esetleges tuningolása! Mennyire tudunk majd elmélyülni ebben a lehetőségben? Miket változtathatunk az autónkon?
S: A tuningolási lehetőségeket csak később fogjuk nyilvánosságra hozni, mert még tárgyalunk ezzel kapcsolatban az autógyártókkal.

X: Autónkban lesz működő rádió, elektronikus ablakemelő, duda és ablaktörlő is. A rádió hasonló lesz a GTA-ban megismerthez? Lesz több állomás is?
S: A rádiók különböző csatornái különböző zenei és beszédstílust képviselnek. Jelenleg tárgyalunk a rádióadókkal és a zenei kiadókkal, így a csatornák teljes listáját a nyár végén fogjuk bejelenteni.
X: Az ablaktörlőknek lesz valami jelentőségük? Jobban látunk majd tőle, ha esetleg elkap majd a vihar?
S: Még csak most fogunk dönteni az időjárás kérdéséről. Ha sikerül megegyeznünk, értesítünk!

X: Miért lesz jelentősége a saját ház vásárlásának?
S: A ház lényegében a játék középpontja lesz. A lakásunk 3 szobából fog állni: a nappaliban tudsz híreket olvasni, megnézheted a versenyen elért helyezéseidet, a bajnokság állásását, és itt tudsz új verdákat vásárolni. A gardróbban tudsz átöltözni, és persze a garázsban lesznek az autóid. Később a házadat lecserélheted egy szebbre és nagyobbra. A fő oka a költözésnek az lesz, hogy átkerülhess a sziget egy másik részére, ahonnan könnyebben elérheted a futamok színhelyét. Persze a drágább házakban több autót is tudsz majd tárolni. Új házakat az ingatlanirodában vehetsz, ahol folyamatosan ki lesznek írva az éppen megvásárolható kérók.

X: A szigetről készül képek nagyon lenyűgöztek minket. Jól sejtjük, a helyszín Oahu lesz?
S: Igen, és a fő utak 95%-a pontosan le is lett modellezve. A helyi zsákutcákat kiszedtük, hiszen feleslegesek és frusztrálóak a játékélmény szempontjából. Ezen kívül több mint 200 helyszínt a valódiról mintáztunk, mint pl. a Gyöngy Kikötőt (Pearl Harbor), a Honolulu repteret, a stadionokat és a kisebb-nagyobb parkokat. Emellett az épületek architektúrája, a fák és a virágok is mind hawaii-i hangulatot idéznek.

X: Számíthatunk dinamikusan változó időjárásra, valamint nappal-éjszaka váltakozásra?
S: Nem lesz olyan, hogy hirtelen, egyik percről a másikra kitör a vihar, de természetesen lesz több időjárási effektus is.

X: Csak egzotikus autók lesznek?
S: A felhozatal sportautókból, roadsterekből, luxusautókból és egzotikus autókból áll. A játékban a legkisebb autó a Mazda Miata lesz, de a teljes listát majd csak a játék megjelenése előtt teszzük közzé.
X: Lesz majd roncsolódás?
S: Sérülni egyedül a nem licenszelt járgányok fognak, tehát, csak a forgalom autóit lehet majd összetörni.

X: Milyen játékmódokat terveztek?
S: A hasonló autóversenyekkel ellentétben a TDU-ban nem lesz limitálva a játékmódok listája. Természetesen ott lesznek a már megszokott módok, mint pl.: időmérő, sima verseny, face to face vagy coop, de mindegyiket teljesen testre lehet majd szabni. Új játékmódokat házilag is készíthetünk, köszönhetően a beépített map editornak és küldetésszerkesztőnek.
X: A végső verzió mennyire lesz más a nemrégiben közzétett képekben látottaktól?
S: Reményeink szerint a játék befejezésekor még ennél is szebben fog kinézni a stuff. A gép, amin teszteljük az eddig összerakott anyagot, fele annyit sem bír, mint a majdani végleges Xbox 360 konzol.

X: Számíthatunk egy esetleges PS3-as, vagy PC-s megjelenésre?
S: Jelen pillanatban csak Xbox 360-ra fejlesztjük a cuccot, szeretnénk a legtöbbet kihozni a kis masinából, és természetesen szeretnénk a Live által nyújtott lehetőségeket is jól kihasználni. Amúgy még nem született semmi megállapodás a más platformra való átiratot illetően.
X: Végezetül, mi teszi majd a Test Drive Unlimitedet unikummá?
S: A Test Drive több lesz, egy átlagos autóversenynél. A másságot az innovatív ötletek, a teljesen szabadon bejárható helyszín és a nagyon is realisztikus vezetési élmény keverékei adják. Ezen kívül, ha jól tudom, nincs olyan autós játék, mely olyan online játékélményt ad, mint egy MMO gamma.

Vége.

Kapcsolódó cikk

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...