Burnout Legends

  • Írta: Ca$h
  • 2006. január 17.
Link másolása
Mint az már páran tudjátok, karácsonykor akkora boldogság ért engem, amihez foghatót, még talán sosem éreztem. Nem akartam hinni a szememnek, pedig igaz volt. A kedvesemtől kaptam egy PSP-t, és ezzel megváltozott az életem. Persze nem olyan hatalmas mértékben, de nagyjából pont akkorában, mint amekkora ez a kis csodagép.
Nem tudom, hogy van-e olyan ember, aki ne ismerné eme kis szupermasinát, aki esetlegesen nem tudná, annak leírom, hogy a PSP tulajdonképpen, majdnem egy az egyben egy PS2, amit beleraktak egy handheld minikonzolba… röviden: ŰTŐS!!!  Eleinte úgy gondoltam, hogy röviden bemutatnám nektek, hogy mit is tud valójában, de aztán rájöttem arra, hogy már valószínűleg mindenki tud róla mindent. Úgyhogy ezt az ötletemet hanyagoltam is. Igazából a legfontosabb dolgot, amit mindenkinek tudnia kell róla azt egyfajta Morpheus-féle gondolattal lehetne a legjobban érzékeltetni:



„ Unfortunetly no one can be told, what the PSP is… You have to see it for yourself !!! „

A Burnout Legends az EA egyik legjobb ötlete volt ebben a stílusban. Ugyanis fogták a hatalmas sikerű Burnout sorozatot és a meglévő négy részből összegyúrtak egy ötödiket, egy psp változatot. Azok akiknek már megvan egy ideje a gép, tudják, hogy psp-re szinte az összes nagy névből csinálnak egy új változatot, de az szinte mindig tényleg új változat lesz. Érdekes, mert ezzel, egy egészen különleges feelinget adnak a psp-s játékoknak, amit nehéz megmagyarázni, egyszerűen látni kell. Ott van például az MGS sorozat psp változata, ami szerény kis országunkban nem ért el nagy sikert, de Japánban, már a második rész is készen van. Hogy miért? Mert a Metal Gear Acidből, ami köztudottan stealth action játék, csináltak egy kártyás játékot. Olyat, mint amilyen a Magic, vagy a HKK. Érdekes meggondolás, sokaknak tetszett is az ötlet, nekünk magyaroknak nem annyira. Ezzel azt akartam érzékeltetni, hogy a psp játékok mindig egy kicsit másak, mint a nagy elődök, vagy testvérek, de a legtöbb esetben jobbak náluk. Hasonló történt a Burnouttal is. A készítők fogták a Burnout 2 lejobb jellemzőit, belerakták a Bunrout 3 környezetébe és játékmenetébe és hozzáadták a Burnout Revenge zenéit, azokból is a 23 legjobbat, felrakták erre a kis cuki UMD lemezre és uccu neki, had szóljon. Hát szól is rendesen, de még hogyan!



A játékban közel kétszáz pályán tudunk majd versenyezni, ezekből összesen 100 darab crash pálya van. A sima verseny, ugyanúgy mint a harmadik részben 5 nagyobb csoportra van felosztva. Ez tulajdonképpen öt autós osztály, a compact, a muscle (vagyis a jó kis izmos, nehéz karosszériás verdák), a coupe, a sport és a szuper. Mindegyik osztálynak kb. 13-20 egyéni pályája lesz. Ezek között szerepel majd a közkedvelt Road Rage (amikor megadott idő alatt minél több autót kell kiütnünk a versenyből), a mindenki által gyűlölt, Burning Lap (amikor időre kell végigmennünk a pályán) és Eliminator (minden körben kiesik az utolsó versenyző), és a semleges kedveltségű Race is. Ha egy osztályon belül már elérhetővé vált az összes pálya, akkor megjelenik egy GP (grand prí :)) verseny is, ahol ha megszerezzük a bronz érmét, elérhetővé fog válni a következő osztály és az ahhoz tartozó három alap kocsi is. Ha egy osztályon belül mindent arannyal teljesítettünk még a GP-t is, akkor megjelenik egy LP (legend prí :)) verseny is, ahol ugyancsak extra autót szerezhetünk majd, ha minden szériában arannyal teljesítettük ezt a versenyt is. Nem könnyű, de a fanatikusok úgyis meg tudják csinálni. Mint minden Burnoutban, itt is rengeteg díjjal és megszerezhető autóval fognak nekünk kedveskedni a készítők. Lesznek takedown trófeák, lefotózott takedown-ok, crash újságcikkek és természetesen Burning Lap-es képeslapok is, ha képesek leszünk megcsinálni az aranyat belőle. A legtöbb autót akkor tudjuk megszerezni, ha minden versenyben arany érmével teljesítünk, vagy a crash esetében, ha minél nagyobb összkárt tudunk okozni a városnak. 90.000.000 millió után már nem fogunk újabb autót kapni, de abban az esetben, ha minden pályát arannyal megcsinálunk és megvan az összes crash újságcikk is, akkor megszerezhetjük a legbrutálisabb verdát: a tűzoltó kocsit. Na ezzel aztán lehet pusztítani. De sajnos azt kell hogy mondjam a megszerzése nekem egyenlőre lehetetlennek tűnt, pedig megcsináltam az összes pályát (mind a 100-at, ebből 81 arany), megvan az összes cikk is, de sajnos vannak egyes pályák, amiket egyszerűen képtelenség tökéletesre csinálni. A legszörnyűbb az egészben, hogy majdnem mindig csak 4-5.000-ren múlik, hogy arany legyen, de ez a maximum. Ennél többet lehetetlen összehozni. Úgyhogy azt kell hogy mondjam, a bétateszterekre ráférne egy kis ejnyebejnye…  :(



Mindent egybevetve a Burnout Legends egy elképesztően jó kis játék. Gyönyörű grafikával. Igaz vannak benne kisebb nagyobb bugok, néha olyan nagyok, hogy nem hiszünk a szemünknek. Általában akkor jön elő a legtöbb hiba, ha valakit kiütünk és lassítva mutatja éppen a kamera ahogy repül a szerencsétlen. Namost az esetek többségében a kamera mindent mutat csak azt nem, amit kéne neki. De mindez nem számít semmit, mert a játékélmény visz mindent. Sosem gondoltam volna, hogy valaha is ilyen kézbentartható játékokkal fogok játszani, és egy ilyen gépet fogok a kezemben látni. Nem elég, hogy ilyen és ehhez hasonló stuffokat csinálnak rá, de még ott vannak a 480*272-ben nézhető képek, a videóklippek, MP3 hallgatás, dvd minőségű filmek, netezés és még sorolhatnám. Egy komplett kis médiacenterrel van dolga annak aki megveszi a PSP-t, és valahogy olyan érzése van az embernek, mintha egy darabka jövőt tartana a kezében…

Memóriakártya: 160 KB
Wireless Kompatibilis: 2-6 játékosnak
Game Share: Igen
Wireless Network: Nem
1.
1.
Hetedik
Hihetetlen hangulat és hihetetlen grafika.Egy jó játék alapja :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...