Xbox Live Arcade Sorozat Arcade játék válogatás - volume 1.

  • Írta: Ca$h
  • 2007. január 13.
Link másolása
Ezúttal most egy kis rendhagyó cikket fogok nektek írni. Már régóta érik bennem ez a dolog, hogy kéne már írni egy nagyvonalakban átfogó cikket az X360 Live-nak egy igencsak népszerű szolgáltatásáról, mégpedig az Arcade játékokról. Azok akiknek van Live elérésük biztosan találkoztak már ezekkel a kis pár 100MB-os (néha még annyi se) játékokkal, amik valami elképesztően nagy szórakozást nyújtanak az embernek.
Az XBox Live Arcade játékokat három nagyobb csoportba lehet osztani, az első csoportba tartoznak a retro játékok mint mondjuk a Pac-Man vagy a Dig-Dug, amik valóban pontosan úgy néznek ki mint az eredeti változatuk C64-en vagy Atarin, pontosan olyan élvezetet nyújtva. De ez a csoport igazából csak az idősebb korosztálynak fog bejönni, mert a mai fiatal kölkök akiknek egy Gears of War is csak olyan háááát nem tudom kategóriába tartozik, azoknak ezek a kis stuffok maximum röhögőgörcsöt fognak okozni, többet nem igazán. Aztán ott van a második kategória, az ugyancsak retro gammák, de már jóval a PC-s korszakból, mint a Doom1 vagy a Ultimate Mortal3. Na ezek már jóval nagyobb csoportot megmozgatnak, mert sokan vannak akik régebben PC-sek voltak és megörülnek egy ekkora címnek mint mondjuk a legendás Doom. Végül de nem utolsó sorban pedig ott van a harmadik csoport, amibe az új fejlesztésű elképesztő grafikával rendelkező igazi nextgen arcade játékok tartoznak. Ezeknek a mérete is alig éri el a 100MB-ot, de a grafikájuk igencsak irigylésre méltóak, az élvezeti értékükről nem is beszélve.


Mindenképpen tudni kell ezekről a progikról, hogy ha bekapcsoljuk az automata letöltési funkciót akkor rendszeresen minden új Arcade játéknak a trial (próba) verzióját le fogja nekünk tölteni a box, de ezek sajnos sokszor olyan rövidek, hogy alig lehet élvezni őket. Viszont vannak olyan trialek is, amikkel egészen sokáig el lehet szórakozni. Tény ami tény, hogy a kedvet igencsak meghozzák az embernek és jó sokat fogjuk törni a fejünket egy kis microsoft pont vásárlásán. Igen igen sajnos ezek a játékok pontba kerülnek, az értékük 400-1200 pontig terjednek. Azt is tudni kell mindenkinek, hogy akinek amcsi accountja van az ne is próbálkozzon itthoni felöltőkártyákkal, mert nem fognak működni. Erre a célra érdemes egy európai accountot is létrehozni, mert szerencsére a letöltött tartalmakat bármelyik accountal használni lehet. Egy apró infó hátha nem tudjátok, a már creditért letöltött tartalmakat eltárolja a gép, tehát ha hely hiányában letöröltök valamit a vinyóról amit korábban pénzért már megvettetek, azt bármikor újra le tudjátok tölteni, de legközelebb már ingyen. Akkor most lássunk pár címet a legjobbak közül, MP = Microsoft Point:


Geometry Wars Evolved / 400MP – Ez a legkedveltebb játék az arcade-ok közül, pedig maga a játék igencsak egyszerű. Mi egy patkó alakú izével vagyunk ami minden irányba lőni tud. Ahogy telik az idő egyre több ellenség jön felénk, mindenféle alakban, innen a geometria cím. A cél az hogy minél tovább életben maradjon az ember. Ha sokáig élünk egyre erősebb lesz a fegyverünk, de egy idő után már szinte játszhatatlanul sok az ellenfél a képernyőn, ami egyébként egy lezárt téglalap. Érdekesség1: Ha megveszed a stuffot akkor az eredeti arcade játékkal is tudsz nyomulni, ekkor fogod megérteni igazán, hogy mire való az az evolved szó a címben. Érdekesség2: ha pár 100.000 pontot szerezve már úgy érzed hogy király vagy akkor nézzél rá a leaderboard első helyezettére: 350.000.000 Vicces!


Mutant Storm Reloaded / 800MP – Hasonló játék mint a Geometry Wars csak itt sokkal de sokkal szebb a grafika és igencsak deep underground muzsika szórakoztatja közben a játékosokat. Nagyon cool, többen is lehet játszani vele, akár live-on is keresztül!


Assault Heroes / 800MP – Ez egy klasszikus játéktermi shoot 'em up. Mi egy kis dzsippel vagyunk ami minden irányba tud lőni, három fajta lövésünk van, amit fejleszteni tudunk plusz ott vannak még a gránátok is meg az atombomba a szorult helyzetekre. Ezt is lehet co-opban nyomni akár live-on keresztül is. Érdekesség: eszementül szép a grafikája és kb. olyan 60MB az egésznek a mérete.


Hexic HD / prémiummal ingyen – ez lesz az első és egyben sokáig a kedvenc arcade stuffunk, mivel ez alapból fennt van a prémium gépeken. Ez egy logikai játék fantasztikusan fülbemászó zenével, grafikával és hangulattal. Unalmas percekben és másnaposan a legnagyobb királyság.


Cloning Clyde / 800MP – ez egy klasszikus jump & run játék, hatalmas hangulattal és fergetegesen vicces játékmenettel. Főhősünk Clyde, akinek a ruhája csupán egy korházi betegköpeny tudjátok az a hátul-kint-a-segg típus. Clyde mestere a kung-funak és rájött arra hogy ha leklónozza magát, át tud bújni az agyilag igencsak zokni klónjainak a testébe. Ennek a képességeinek köszönhetően több felé is tudja irányítani önmagát. Később az is kiderül, hogy keresztezni tudja magát különböző állatokkal és tárgyakkal. Így fog létrejönni a puskaporoshordós robbanó Clyde meg ehhez hasonlók. Live-on keresztül akár még harcolni is tudunk barátaink ellen, vagy ha csak ahhoz van kedvünk co-opban is nyomhatjuk.


Feeding Frenzy / 800MP – egy nehéz feszült nap után ezt a progit neked találták ki. Főszereplőnk egy kis halacska, aki állandóan éhes. Éppen ezért az a feladatunk, hogy a nála kisebb halakat megegyük a vízben. Minél többet és minél folyamatosabban zabálunk annál hamarabb fog megnőni a halunk. Ekkor már nagyobb halakat is meg tudunk enni és így tovább. Ahogy haladunk előre egyre több akadállyal fogunk találkozni és egyre több típusú halacskával zabálhatjuk degeszre magunkat. Mindegyik halnak van valami speckó fogása, aminek köszönhetően tutira nem fogtok unatkozni ha beruháztok rá!


Marble Blast Ultra / 800MP – ez egy logikai és ügyességi játék egyben, ami azon kívül, hogy nagyon szép grafikával rendelkezik változatos és nagyon hangulatos játékmenetével fog lenyűgözni mindenkit. Az egész játéknak az a lényege hogy mi egy golyóval vagyunk és A pontból el kell jutnunk a B pontba. Ehhez egy csomó segítséggel és nehezítéssel fogunk találkozni a pályákon. Nekem nagyon bejött a trial.


Small Arms / 800MP – új üdvöske a piacon. Hamar meg lehet szeretni ezeket a kis tündi bündi harcosokat, akik igencsak kemény módszerekkel és fegyverekkel irtják egymást a különböző pályákon. Hatalmas a fegyver választék, egyszerre több játékos is gyilkolhatja egymást. A megjelenítés oldalról lett megoldva klasszikus arcade módón, de mégis az egész 3D és ki/be zoomolható. Természetesen mondanom sem kell hogy a grafika gyönyörű szép.


Egyelőre ennyi fért bele ebbe a cikkbe, amennyiben van érdeklődés ebben a témában akkor időnként le fogom írni nektek a legújabb kis arcade játékokat és rövid ismertetőjüket. Sziasztok!

Kapcsolódó cikkek

3.
3.
Lampard19
Hello Cash letudnád írni hogy ebben a Volume 1-es csomag játékait, csak a nevüket mindegyiknek, nem kell hogy részletesen írd.

Légyszi.

Előre is kössz.
2.
2.
Ca$h
:))) Nekem nagyon bejött! ;)
1.
1.
General Thomas
A halas játék mondjuk már régi, vagy 1-2 éve játszottam vele mobilon. ott jó volt, bár nem voltak benne bónuszok meg ilyenek, csak hízni kellet. de az se volt olyan könnyű mert néha egyáltalán nemis jött hal :S



de azért jó game volt :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...