HWSW: Így támadták a PSN-t és az Xbox Live-ot

  • Írta: fojesz
  • 2015. január 13.
  • Hardver
Link másolása
Bérelhető botnet reklámja volt a karácsonyi konzolos leállás, a Lizard Squad "terméke" meg is vásárolható. A demonstráció fényesen sikerült, felkészült és masszív szolgáltatásokat sikerült kiütni - írja a HWSW.

Több ezer megfertőzött otthoni routerből képezett botnet felelős a Nagy Karácsonyi Konzolos Leállásért - állítja Brian Krebs, a KrebsOnSecurity biztonsági blog szerzője. A szakember elemzése szerint a PlayStation és az Xbox konzolok mögött álló online szolgáltatások kényszerű leállásáért felelős botnetet a Lizard Squad rakta össze, saját DDoS-szolgáltatásának "reklámjaként"  - a botnet ugyanis bérelhető, és a megfelelő összegért tetszőleges célpontok támadására használható fel.

Az elemzés szerint a "booter" vagy "stresser" szolgáltatás képes szinte bármilyen célpontot gyakorlatilag tetszőleges időre kiütni. Ennek elsődleges feltétele, hogy a támadók megfelelően nagy sávszélességgel rendelkezzenek, amellyel képesek túlterhelni a célpont szerverét és hálózati elérését. A csoport ezért kifejezetten nagy célt keresett, amellyel demonstrálni tudja, hogy még az olyan felkészült, több rétegű védelemmel ellátott, kifejezetten nagy sávszélességgel rendelkező szolgáltatásokat is ki tudja ütni, mint a Microsoft és a Sony konzolos rendszere. A bemutató hatalmas sikert aratott, a botnetek mindkét online rendszert hosszú időre kiütötték, a támadást végül (állítólag Kim Dotkom közbenjárására) a Lizard Squad önként szüntette be.

Még nincs vége a cikknek, ha érdekelnek a további részletek a támadás kapcsán, irány a HWSW!

5.
5.
gorbesz
tegyuk fel, hogy a Sony tisztesseges IDS/IPS es NIPS, nextgen-FW, stb eszkozokre beruhazott, ennek ellenere leteritettek. nem kicsit veszelyes banda lehet Lizzy-ek.
3.
3.
Macccy
Milliók voltak azok, tuti ... :(
" [...] they attacked on Christmas not because they cared about Christmas, but because that's when PSN and XBox Live would be most vulnerable. The servers would already be stressed with the rush of new machines, new account registrations, and huge crowds of people downloading patches "

Spectrum: több nagy országban vannak szerverparkjaik, ezért is változó például dedikált szervernél régiótól függően a ping érték, vagy letöltéskor a max átvitel. Akkora területen mint az USA pl. szintén több server array van.
2.
2.
randall13
Ezeket a hálózatokat állítólag több millióan használják, mégis megbénítja őket egy párezres botnet? Hát nem méretezték túl a rendszert, az biztos.
1.
1.
Spectrum
A nyomorultak. És a köcsög álszent duma közben, hogy a gamerek töltsék a Szentestét a családjukkal...

Amúgy ezeket a nagy hálózatokat a Steam mintájára kellene átalakítani, minden nagyobb országba szerverparkokkal, és a lehetőséggel, hogy szervert váltsunk, ha az egyik nem okés.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...