Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

Vaják - 2. évad sorozatkritika

Második évadjához érkezett a Netflix égisze alatt fogant Vaják-sorozat, amely minden eddiginél jobban elrugaszkodik az alapművektől, és tisztán jelzi a rajongók felé, hogy Lauren S. Hissrichék a saját útjukat szeretnék járni a feldolgozás helyett.

Húsz film, amit látnod kell 2022-ben

A vírushelyzet ellenére azért akadtak olyan alkotások, amelyekre megérte tavaly jegyet váltani. Ez idén sem lesz másként, így összegyűjtöttük azoknak a filmeknek a listáját, amelyekre érdemes lehet odafigyelni 2022-ben.

Ne nézz fel! filmkritika

Egy, a dinoszauruszok kipusztulását okozó meteoritnál is hatalmasabb üstökös közelít a Föld felé. Hiába fedezi fel két csillagász a közeledő veszélyt időben, senki sem veszi őket komolyan, így elkerülhetetlenné válik az emberiség veszte.

Mátrix: Feltámadások filmkritika

A Warner Bros. kijelentette: folytatja a Mátrix-sorozatot, a Wachowski-testvérekkel, vagy nélkülük. Így születhetett meg a Mátrix: Feltámadások - egy kerek trilógia felesleges negyedik része, ami még az eredeti történetet is aláaknázza.

8 bites karácsony filmkritika

Jake-nek minden vágya, hogy karácsonyra kapjon egy NES-t, azonban a szülők nem vevők az ötletre. Ő és a barátai viszont nem adják fel, és minden követ megmozgatnak, hogy szert tegyenek a kor legmenőbb játékkonzoljára.

King’s Man: A kezdetek filmkritika

Matthew Vaughn úgy gondolta, jó ötlet lenne megmutatni, hogyan is alakult meg a különböző titkos ügynökségek és kormányok felett álló King's Man. Mindenki jobban járt volna, ha ehelyett inkább Töki újabb küldetését kaptuk volna meg.

Cowboy Bebop sorozatkritika

A Netflix minden idők egyik legikonikusabb animéjének adaptálására adta a fejét, a végeredményt látva viszont nem lepődnénk meg, ha már a Naprendszer összes űrcowboya a készítőket üldözné a vérdíjért cserébe.

Pókember: Nincs hazaút filmkritika

Pókemberre élete eddigi legnagyobb kihívása vár. Amikor az egész világ számára egyértelmű lesz kiléte, régi életét csak Dr. Strange varázslatával kaphatná vissza. Az viszont félresikerül, így más Pókemberek gonoszait kapja a nyakába.