Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

Szenilla nyomában filmkritika

Igazán ráfért már a Pixarra, hogy az elmúlt évek felemás teljesítménye után ismét egy szerethető, tanulságos történetet meséljenek el nekünk. A Szenilla nyomában ugyan csak egy folytatás, de minden megvan benne, ami a Pixart régen jellemezte.

A függetlenség napja - Feltámadás filmkritika

Húsz évünk volt felkészülni rá, mi mégse hittük, hogy visszatérnek. A filmbéli érzés a néző részéről is kölcsönös, Emmerich mégis a nyakunkba zúdítja a fél világot. Mi azért meglettünk volna nélküle.

Szemfényvesztők 2 filmkritika

A négy lovas visszatér, hogy újabb látványos bűvészmutatványok kíséretében leplezzenek le egy ravasznak hitt számítógépes gurut. Nagy kár, hogy ezúttal nem csak a történet, de már a trükkök se olyan lenyűgözőek.

Assassins Creed: Alvilág könyvkritika

Régóta nem a videojátékok papírra vésett szolgai lenyomataként tekinthetünk az Assassin’s Creed-könyvekre. Oliver Bowden rálelt a járható útra: inkább kibővíti az univerzumot, és más perspektívából mutatja be az ismert eseményeket.

Warcraft: A kezdetek filmkritika

A Blizzard kultikus Warcraft-univerzuma végre-valahára berobbant a mozivásznakra. Ugyan nem töri meg a játékadaptációkat sújtó átkot, de gazdagabbak lettünk egy korrekt fantasy alkotással.

X-Men: Apokalipszis filmkritika

Mindig a trilógiák harmadik része a legrosszabb - hangzik el a filmben. Nagy kár, hogy Bryan Singer meg se próbál rácáfolni az önironikus megjegyzésre az X-Men: Apokalipszissel.

Bakelit sorozatkritika

A hetvenes évek elején kilószámra fogyott a kokain a neves zenekiadónál, a féktelen tivornyázás hozzátartozott a mindennapokhoz, és mindent áthatott a lüktető, szívhez szóló zene. Aranykor ez, kisebb-nagyobb sumákságokkal.

Amerika Kapitány: Polgárháború filmkritika

A Bosszúállóknak olyan fenyegetéssel kell szembenézniük, ami még New Yorknál vagy Szokoviánál is nagyobb kihívás elé állítja őket. Ez a feszültség belülről fakad és olyan szakadáshoz vezet, ami alaposan felülírja az eddigi erőviszonyokat.