Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

X-Men: Apokalipszis filmkritika

Mindig a trilógiák harmadik része a legrosszabb - hangzik el a filmben. Nagy kár, hogy Bryan Singer meg se próbál rácáfolni az önironikus megjegyzésre az X-Men: Apokalipszissel.

Bakelit sorozatkritika

A hetvenes évek elején kilószámra fogyott a kokain a neves zenekiadónál, a féktelen tivornyázás hozzátartozott a mindennapokhoz, és mindent áthatott a lüktető, szívhez szóló zene. Aranykor ez, kisebb-nagyobb sumákságokkal.

Amerika Kapitány: Polgárháború filmkritika

A Bosszúállóknak olyan fenyegetéssel kell szembenézniük, ami még New Yorknál vagy Szokoviánál is nagyobb kihívás elé állítja őket. Ez a feszültség belülről fakad és olyan szakadáshoz vezet, ami alaposan felülírja az eddigi erőviszonyokat.

The Witch filmkritika

Amikor azt hitted, hogy semmi nem tud meglepni a horrorfilmek terén, jön az elsőfilmes Robert Eggers, aki mozijával kíméletlen precizitással férkőzik a bőröd alá. Pislogsz, nem hiszel a szemednek, pedig csak egy népmeséről van szó.

11.22.63 sorozatkritika

John F. Kennedy meggyilkolása az amerikai történelem egyik legnagyobb rejtélye, Jake Epping, középiskolai tanár viszont páratlan lehetőséghez jut. Egy időkapun keresztül visszamehet a múltba, hogy megakadályozza a merényletet.

The Walking Dead - 6. évad sorozatkritika

Sokáig gondolkodtam azon, hogy miért nem áll betonbiztos alapokon a The Walking Dead aktuális évadja: hiányzik belőle az egységes koncepció, ami elsősorban a csapongó íráson érhető tetten. Ettől függetlenül jól szórakoztam.

Cloverfield Lane 10 filmkritika

A Cloverfield Lane 10 le se tagadhatná, hogy J.J. Abramsnek köze volt hozzá. Megtéveszt, kételyt és kérdéseket ébreszt, miközben a rejtélyek és a válaszok nincsenek egyensúlyban. De ezzel ne törődj, a film az elmúlt évek legjobb thrillere.

The Night Manager sorozatkritika

John le Carré, a kémregény-irodalom egyik legismertebb alakja és krónikása, akinek alkotásai közül több a szélesvásznon kötött ki. Az 1993-ban megjelent Éjszakai portás azonban a tévén próbált szerencsét egy minisorozat formájában.