Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

Obi-Wan Kenobi sorozatkritika

Tíz évvel a Birodalom kikiáltása után Obi-Wan Kenobi még mindig a múltja árnyaival birkózik. Mikor segélykérést kap, kénytelen olyan útra lépni, amin szembekerül a démonaival, és visszatalál a hőshöz is, aki egykor volt.

A Marvel-moziverzum izgalmas jövője

Lerántották a leplet a Marvel-moziverzum jövőjéről, mi pedig sorra vesszük a következő három év bejelentett mozifilmjeit és tévésorozatait, minden tudható információval, képregényes érdekességekkel és spekulációkkal.

Stranger Things: 4. évad sorozatkritika

A legutóbbi szezon után kétségessé vált, hogy van még mit mesélni erről a sztoriról, de a negyedik évad egy határozott dobással visszarepítette a sorozatot az őt megillető helyre.

Jurassic World: Világuralom filmkritika

A Jurassic-sorozat hatodik, befejező része egyedül azzal tudott volna újat mutatni, ha érdemben kezd valamit az előző felvonás végén felvezetett érdekes koncepcióval, ehelyett minden szempontból csúfosan megbukik.

Az Északi filmkritika

Robert Eggers legújabb filmjének szinte horrorba átcsapó brutalitása, valamint kendőzetlen stílusa megteremtette minden idők talán leghitelesebb vikinges filmjét. Egyúttal az idei év egyik legvitatottabb moziját is.

Top Gun: Maverick filmkritika

Bő harminchat évvel az első rész után Maverick újra szárnyal. A folytatás nem csak arról ad remek képet, hogy mi történt a karakterrel azóta, hanem hogy mi mennyit változtunk, mióta gyerekként először láttuk a kultuszfilmet.

Tűzgyújtó filmkritika

Hollywood újra feldolgozta Stephen King egyik legjobb regényét, amelyből rengeteg mozifilm és tévésorozat táplálkozott. Az alapsztori, a koncepció és a karakterek mind-mind agyonhasználtak, így a végeredmény szinte minden téren megbukik.

A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya filmkritika

A szebb napokat látott Nicolas Cage letette az asztalra az idei év egyik legjobb moziját, ami akár egy visszatérésként is felfogható - lenne, ha eltűnt volna, de, ahogy ebben a filmben is kihangsúlyozza, erről szó sincs.